Venera v Ovnu - 7. februar do 4. marec

Fotografije: google.com

Neposredna. Impulzivna. Ognjevita. Radoživa. Neodvisna.

Če se z Venero v Ribah prepuščamo romantičnemu sanjarjenju in smo se za ljubezenske ideale pripravljeni žrtvovati in se odreči tudi samemu sebi, je energija Venere v ognjevitem, borbenem in tekmovalnem Ovnu nekaj povsem drugega.

Prvi znak Zodiaka pooseblja energijo, moč in pogum, sebe in svoje potrebe pa postavlja na prvo mesto in s to energijo obarvana Venera je aktivna in prevzame pobudo, da dobi kar hoče. Naj si bo v ljubezni in tudi v drugih odnosih, ko se zabava ali ko ustvarja, vedno je osredotočena sama nase in na svoje potrebe. Te pa izraža neposredno, strastno in spontano, včasih tudi preveč impulzivno in energično.  

Naklonjenost in zanimanje v ljubezenskih odnosih izraža neposredno, brez ovinkarjenja.  Predvsem pa ne bo pasivno čakala, da preskočijo romantične iskrice, ampak zna ta ognjevita Venera prav po moško prevzeti pobudo. Še več, največji čar ljubezenske igre je zanjo prav vznemirjenje ob »osvajanju« in osvojitvi, ker odnose jemlje kot tekmo. In vedno želi zmagati. Dolgočasja ne prenese, zato se tudi odnosa, če v njem ni dovolj vznemirjenja, hitro naveliča in gre svojo pot. 

Svojo neodvisnost ceni nadvse in se ni pripravljena podrediti ali komu slediti.

ASPEKTI VENERE 

Venera se bo v znamenju Ovna povezala v nekaj težavnih aspektov, ki lahko prinesejo bolečino ali razočaranje ljubezenskih odnosih, pa naj gre za neizpolnjena ljubezenska pričakovanja in hrepenenja (s Kironom in Luninimi vozli), strastno izkazovanje ljubezni in tudi ljubosumne scene ali čustveno izsiljevanje (s Plutonom) ali celo zavrnitev, čustveno izolacijo in samoto (Saturn).

Najprej že na začetku znamenja, ko se bo 10. februarja po polni Luni srečala s Kironom na 3°Ovna in na Valentinovo, ko bo tvorila kvadrat z osjo Luninih vozlov, potem pa še ob koncu februarja in v začetku marca, ko bo tvorila kvadrate z intenzivnim, strastnim, posesivnim in ljubosumnim Plutonom (28. februar), tik preden zapusti znamenje Ovna, pa še s  hladnim, nezaupljivim in zahtevnim Saturnom (3. marec).  

Seveda ti vplivi ne bodo trajali dolgo, nam pa lahko zagrenijo prijetne trenutke, ko bomo želeli brez zadržkov izživeti nebrzdano ljubezensko, tudi erotično energijo in se prepustiti avanturam, h katerim kliče Venerin vladar Mars v Strelcu (do 16. februarja). Ko bo Mars vstopil v znamenje Kozoroga, pa bo avanturizem zamenjala vztrajnost, odločenost in vzdržljivost in takrat bo pravi čas, da ustvarimo nekaj konkretnega.

Ob mlaju (23. februar na 4°Rib), ki bo močno obarvan s potentno energijo Marsa in spontanostjo svobodoljubnega Urana, se bo Venera povezala v kvadrat z Jupitrom, ki ga nadvse vleče v avanture.  Venera v impulzivnem Ovnu je seveda vedno pripravljena na nekaj novega, svežega in v kvadratnem aspektu z Jupitrom jo, nepremišljeno, kaj lahko odnese v pretiravanje v ljubezenskih doživetjih, brezskrbnem veseljačenju in zapravljanju - spet gre za prehoden, kratkotrajen vpliv. 

Naj vam prinese čim več vznemirljivih ljubezenskih trenutkov. Če ste zapisani umetnosti, je to čas, da ustvarjate. Z denarnico in plačilnimi karticami pa ob mlaju ravnajte previdno, da vas ne bo pozneje, ob streznitvi (Venera v kvadratu s Saturnom - začetek marca) bolela glava.

Objem.

Dubravka.

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več