"WHEN YOU CAN'T DO WHAT YOU DO, YOU DO WHAT YOU CAN!" Jon Bon Jovi

Fotografije: google.com

Prvi pomladni mlaj v znamenju Ovna je energija novih začetkov, novih projektov in iniciacije. To je energija, ki naznanja nov ciklus rasti in prebujanje narave, in tudi v nas prebuja pionirski duh in željo po delovanju.

MLAJ NA 4°12' OVNA -  24. 3. 2020

Sonce in Luna začenjata prvi pomladni ciklus na 4°12' Ovna in v tesni povezavi s Kironom, ki predstavlja globoko notranjo bolečino, karmično rano, lahko tudi bolezen in kolektivno rano, predstavlja pa tudi izjemno učenega zdravilca in ozdravitev.

Tudi neharmonični kvadrat Lune in Sonca z osjo Luninih vozlov kaže povezanost s karmičnimi dolgovi in potrebo po prečiščenju. To kar preživljamo kot posamezniki in kot družba je obujanje spomina na pretekle in tudi prihodnje inkarnacije in v karmičnem smislu predstavlja potencial, da se kot posamezniki in družba razvijemo in spiritualno napredujemo.  

Boleči ukrepi (Kiron), ki jih sprejemajo oblasti (Sonce) po vsem svetu zaradi preprečevanja širjenja bolezni (spet Kiron), nam seveda omejujejo gibanje in socialne stike in nas silijo v osamitev v okviru primarne družine oz. naših najbližjih, kar je jasna slika Sonca (oblast, vladar) in Lune (prebivalci, družina) v povezavi z ozvezdjem Kit (Cetus) in njune povezanosti s Saturnom v karti mlaja.


Harmonični sekstil s Saturnom kaže, da bodo ti ukrepi dolgoročno prinesli rešitev iz nastale situacije, saj je Saturn zdaj povsem na začetku znamenja Vodnarja, ki predstavlja osvoboditev iz ujetosti v staro in tradicionalno (Kozorog) in primeža neizbežnega (vpliv Plutona v Kozorogu, vpliv ozvezdja Cetus), humanizacijo in tudi večjo povezanost družbe kot celote. Zavedanje, da vsi pripadamo Človeštvu, da smo, čeprav neodvisni individualisti, kot družba in kot prebivalci Sveta povezani in soodvisni in vsi delimo isto usodo.

Omejitve doživljamo kot izgubo osebne svobode in dostojanstva, a se hkrati zavedamo, da je v naše skupno dobro, da jih upoštevamo. Saturn predstavlja omejitve, izolacijo, osamitev, a tudi strpnost, potrpežljivost in spoštovanje pravil in sodelovanje z avtoritetami, pri tem pa vedno deluje na daljši rok.

MLAJ IN VPLIV FIKSNE ZVEZDE DENEB KAITOS (OZVEZDJE KIT)

Slika: Star Walk

Deneb Kaitos (približno 3° Ovna)  je največja zvezda v ozvezdju Cetus (Kit, Morska pošast) in se nahaja v delu ozvezdja, ki predstavlja kitov rep.

Rep v simboličnem pomenu predstavlja preteklost in pretekle dolgove, karmične dolgove naših prednikov. Predstavlja breme, ki ga, nezavedno, vlečemo za sabo. Neizživete strasti, ki v določenih okoliščinah izbruhnejo, pri nekaterih v besu in maščevalnosti, pri drugih kot neobvladljive seksualne strasti. 

Deneb Kaitos nosi težko saturnovsko simboliko, torej predstavlja težke preizkušnje, končno stanje, včasih tudi izgubo in v nekaterih primerih celo smrt.

Ozvezdje Kit predstavlja veliko nevarnost, ki nas resno (tudi življenjsko) ogroža in je vedno povezana s soočanjem s posledicami naših dejanj v preteklosti (vzrokom in posledico) in z »odplačilom dolga«. Stanje, v katerem smo se znašli, na videz brezizhodna situacija, je posledica našega ravnanja v preteklosti, lahko tudi naših prednikov (karmični dolgovi) in zdaj je čas za odplačilo dolgov – za prečiščenje skozi težke preizkušnje, po katerih doživimo globoko notranjo preobrazbo in duhovno napredujemo.

Nevarnost, o kateri govori ozvezdje Kit,  preži iz vode ali zaradi vode, zato jo tradicionalno povezujemo z nevarnostjo utopitve, pa tudi s pretiranim poseganjem po alkoholu (»utapljanje v alkoholu«), kar bi v dneh, ki jih preživljamo v osami lahko marsikomu pomenilo umik pred stvarnostjo. 

Luna (čustveno doživljanje, naši instinktivni občutki in odzivi, prebivalci) v harmonični povezavi s Saturnom kaže, da se bomo zmogli soočati z omejitvami in izzivi samoizolacije, čeprav brez napetosti ne bo šlo (glejte vpliv Marsa, ki se približuje Saturnu). Ne bomo se ukvarjali z nepomembnimi in nepotrebnimi stvarmi. Čustveno moč in oporo bomo črpali v krogu družine in najbližjih.

Mars, vladar Sonca in Lune, se v času mlaja nahaja med Plutonom in Saturnom v Kozorogu in na stopinji, kjer je najmočnejši, zato narašča notranja napetost in hkrati potreba, da to  energijo na nek način sprostimo in izrazimo. Pri tem smo omejeni (vpliv Saturna), kar seveda povzroča frustracije in notranje napetosti, ki se navzven izražajo z velikim nemirom, jezo in agresivnostjo, ali s popolno pasivnostjo in občutkom nemoči. Skupni imenovalec obeh pa je STRAH. 

Čeprav nas bodo občasno preplavili občutki nemoči in nelagodja, se ne prepuščajmo samopomilovanju. Ne pustimo, da bi nas strah ohromil ali da bi se do drugih vedli agresivno. Ne pozabimo, vsi smo na istem čolnu in bolj kot karkoli drugega, potrebujemo mirno razsodnost, potrpežljivost, strpnost in sočutje. 

Pomembno je, da sprejmemo ukrepe in omejitve, ki so v naše dobro in v dobro nas vseh in so, čeprav boleči, v tem trenutku nujni. Predvsem pa je pomembno, da smo drug drugemu v oporo. 

PA NI VSE ČRNO IN NEPRIJETNO - VENERA UŽIVA

Mlaj nam ponuja tudi prijetne aspekte senzualne Venere v Biku, z Neptunom (kreativni navdih), Jupitrom (lahkotno uživanje, prepuščanje radostim življenja) in Plutonom (strast), ki spodbujajo druženje, kreativnost in predajanje lepim doživetjem, tudi strastnim erotičnim užitkom. 

Zdaj lahko uresničite svoje skrite želje in ustvarjate – sami ali partnerjem, z otroci ali za njih. Venera v Biku ob podpori naštetih planetov lahko kreativno in s strastjo ustvarja tudi v kuhinji. Odkrijte svoje skrite talente, uresničite si želje, za katere nikoli niste imeli dovolj časa in navdušite svoje bližnje!

Ali kot pravi Jon Bon Jovi:  

WHEN YOU CAN'T DO WHAT YOU DO, YOU DO WHAT YOU CAN!*

*Če ne moreš početi običajnih stvari, naredi, kar lahko narediš. 

(https://twitter.com/BonJovi/status/1241898311797235715?s=20)


Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več