Znamenje Rib - idealisti, umetniki in vizionarji Zodiaka

Fotografije: google.com

Vse najboljše rojenim v znamenju Rib! Naj vam letošnji solarni povratek obarva romantično vznesena Venera.

Sonce je vstopilo v 12., zadnje zodiakalno znamenje in se bo do 20. marca pomikalo vsak dan približno za 1° do konca Zodiaka. V tem času praznujejo nežne, zasanjane in romantične Ribice.

Cindy Crawford, Kurt Cobain, Jon Bon Jovi, David Gilmour, Billy Crystal, Elisabeth Taylor, Peter Fonda, Sharon Stone, Drew Barrymore, George Harrison, Johnny Cash, Michelangelo, Maurice Ravel, Liza Minnelli, Roger Daltry…… in številni drugi.

Znamenje umetnikov, slikarjev, pesnikov in pisateljev, glasbenikov in predvsem umetnikov s področja filmske umetnosti. Krasi jih neizčrpna kreativna domišljija, umetniška inspiracija (navdih) in sposobnost, da se vživijo v čustva drugih. Do te mere, da se povsem poistovetijo z njimi, zato med njimi najdemo veliko izvrstnih igralcev.

Med njimi so tudi politiki, ki so nesebično sledili visokim idealom (George Washington). Znanstveniki in vizionarji, ki so predano sledili svojim sanjam in uresničili genialne ideje, ki so se zdele povsem nestvarne, celo nesmiselne, in s tem spremenili svet (Albert Einstein, Steve Jobs).

Bolj kot razum jo skozi življenje vodijo občutki, intuicija, ko preprosto čuti in ve, kaj druga oseba misli ali želi, česa se boji, kaj jo vznemirja. In se na to odzove. Sočutno, razumevajoče, nežno in nesebično, kot to samo on(a) zna in zmore. 

Razdaja se do skrajnih meja, pogosto tudi čez, prepričana da bi vsakdo ravnal enako, zato se pogosto znajde v vlogi žrtve, ne da bi se zavedala, da je to vlogo sama izbrala. Še več, nekatere Ribe žrtvovanje in trpljenje dojemajo kot vrlino in dokaz ljubezni, pripadnosti in predanosti.

V ljudeh vedno iščejo pozitivno, prepričani, da je v vsakem človeku nekaj dobrega.
Idealizem, ko v vseh ljudeh vidi samo dobro in od njih ne pričakuje nič slabega, pogosto vodi v razočaranje, iz katerega se rešujejo na svoj način – z zanikanjem in z umikom. Včasih v osamo, drugič v sanjarjenje, a žal tudi na samodestruktivne načine, s pobegom v neko vrsto odvisnosti od vseh mogočih substanc, legalnih in nelegalnih. Tudi od ljudi in odnosov.

Izjemno senzibilno zaznavajo občutke drugih. Nič manj niso sami občutljivi na kritiko.

V ljubezni so ljubeči, romantični in nežni, lahko tudi na poseben način posesivni, ko se prilepijo na partnerja in ne znajo ali ne zmorejo funkcionirati brez njega. Pričakujejo pravljico, posebne pozornosti. Želijo, da jim partner iz oči prebere njihove želje. In zelo so razočarani, ko spoznajo, da  nimajo vsi sposobnosti, ki se zdi njim samoumevna.

Sami težko sprejemajo odločitve, a znajo poskrbeti, da so tiste, ki jih namesto njih sprejmejo drugi, po njihovem okusu. Pri tem so zelo domiselni, a redko neposredni in odkriti. Tako pač funkcionirajo.

Njihov duhovni svet je zelo bogat. V vsem iščejo globlja sporočila in pomen.  

Z Venerinim vstopom v znamenje Rib prihodnji teden (25. februar do 21. marec) se lahko veselite čarobnih romantičnih trenutkov, kakršne lahko pričara le vzneseno očarana Venera v znamenju svoje egzaltacije (višine). 

Vse najboljše, drage Ribe!

Objem.

Dubravka
  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več