Znamenje Rib - idealisti, umetniki in vizionarji Zodiaka

Fotografije: google.com

Bolj kot razum Ribo skozi življenje vodijo občutki in intuicija, ko preprosto čuti in ve, kaj druga oseba misli ali želi, česa se boji, kaj jo vznemirja. In se na to odzove. Sočutno, razumevajoče, nežno in nesebično, kot to samo ona zna in zmore.

Sonce je vstopilo v 12., zadnje zodiakalno znamenje in se bo do 20. marca pomikalo vsak dan približno za 1° do konca Zodiaka. V tem času praznujejo nežne, zasanjane in romantične Ribice.

Cindy Crawford, Kurt Cobain, Jon Bon Jovi, David Gilmour, Billy Crystal, Elisabeth Taylor, Peter Fonda, Sharon Stone, Drew Barrymore, George Harrison, Johnny Cash, Michelangelo, Maurice Ravel, Liza Minnelli, Roger Daltry, Rihanna in številni drugi.

Znamenje umetnikov, slikarjev, pesnikov in pisateljev, glasbenikov in predvsem umetnikov s področja filmske umetnosti. Krasi jih neizčrpna kreativna domišljija, umetniška inspiracija (navdih) in sposobnost, da se vživijo v čustva drugih. Do te mere, da se povsem poistovetijo z njimi, zato med njimi najdemo veliko izvrstnih igralcev.

Med njimi so tudi politiki, ki so nesebično sledili visokim idealom (George Washington). Znanstveniki in vizionarji, ki so predano sledili svojim sanjam in uresničili genialne ideje, ki so se zdele povsem nestvarne, celo nesmiselne, in s tem spremenili svet (Albert Einstein, Steve Jobs).

Bolj kot razum Ribo skozi življenje vodijo občutki in intuicija, ko preprosto čuti in ve, kaj druga oseba misli ali želi, česa se boji, kaj jo vznemirja. In se na to odzove. Sočutno, razumevajoče, nežno in nesebično, kot to samo ona zna in zmore. 

Razdaja se do skrajnih meja, pogosto tudi čez, prepričana da bi vsakdo ravnal enako, zato se pogosto znajde v vlogi žrtve, ne da bi se zavedala, da je to vlogo sama izbrala. Še več, nekatere Ribe žrtvovanje in trpljenje dojemajo kot vrlino in dokaz ljubezni, pripadnosti in predanosti.

V ljudeh vedno iščejo pozitivno, prepričani, da je v vsakem človeku nekaj dobrega.
Idealizem, ko v vseh ljudeh vidi samo dobro in od njih ne pričakuje nič slabega, pogosto vodi v razočaranje, iz katerega se rešuje na svoj način – z zanikanjem in z umikom. Včasih v osamo, drugič v sanjarjenje, a žal tudi na samodestruktivne načine, s pobegom v neko vrsto odvisnosti: od vseh mogočih substanc, legalnih in nelegalnih, pa tudi od ljudi in odnosov.

Sami težko sprejemajo odločitve, a znajo poskrbeti, da so tiste, ki jih namesto njih sprejmejo drugi, po njihovem okusu. Pri tem so zelo domiselni, a redko neposredni in odkriti. Tako pač funkcionirajo.

Izjemno senzibilno zaznavajo občutke drugih. Tudi sami so stkani iz nežnih niti, kar jih naredi krhke in ranljive. Drugim se zdijo preobčutljivi. A taki pač so. Najbolj duhovno, nesebično, zasanjano in kreativno bitje Zodiaka

Venera, planet ljubezni in umetnosti, je v Ribah eksaltirana (vznesena, vzhičena), lahko se povsem prepusti. Ribe so ljubeče, romantične in nežne, lahko tudi na poseben način posesivne, ko se prilepijo na partnerja in ne znajo ali ne zmorejo funkcionirati brez njega. Pričakujejo romantiko, posebne pozornosti, pravljico. Želijo, da jim partner iz oči prebere želje. In zelo so razočarane, ko spoznajo, da  nimajo vsi sposobnosti, ki se zdi njim samoumevna. 

Njihov notranji svet je zelo bogat in raznolik, pravi vrelec kreativnih zamislih in globokih intuitivnih zaznav. V vsem iščejo globlja sporočila in pomen. Energijo črpajo iz neusahljive vere v dobro in lastnega idealizma. Obdani s plaščem skrivnostnosti izžarevajo magično čarobnost.....

Vse najboljše, drage Ribe!  

Objem.

Dubravka




  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več