ZVEZDNI UTRIP APRILA 2019

Fotografije: google.com

Po dolgotrajnem obdobju »zimskega spanja« se bodo dogodki začeli pospešeno odvijati, kot da bi nenadoma prestavili v najvišjo prestavo.

Začetek meseca v energijah Rib

Čeprav se je ob enakonočju Sonce premaknilo v znamenje Ovna in s tem zbudilo novo energijo življena, je začetek aprila še vedno globoko v energijah zasanjanih in malo zmedenih Rib, saj so tukaj poleg Neptuna, ki bo tu še vse do leta 2026, še Merkur, Venera in tudi Luna.

Počasi se razblinja »megla«, v kateri smo tavali v zadnjih 2 mesecih, vse odkar je Merkur v znamenju Rib in še bolj intenzivno v obdobju njegove retrogradnosti. Posebej intenzivni so bili dnevi, ko se je Merkur srečal z Neptunom, nazadnje tik pred obratom, 28. marca in potem spet, zadnjič v tem ciklusu, 2. aprila. V nas pa je zmeda, ko nam ni povsem jasno, kaj je realnost in kaj iluzija, česa naj se lotimo in kako. Ko se moramo spet ukvarjati s stvarmi iz preteklosti in jih zdaj lahko vidimo v povsem drugi luči, a ni nujno, da bolj realistično.  To obdobje se zdaj počasi zaključuje, ker se vse v naravi in v Univerzumu, torej tudi astrološki ciklusi,  dogaja zvezno. Kot proces, ki ob zaključevanju pojenjuje in se postopoma spreminja, ko prehaja v neko novo energijo in neko novo kvaliteto.  

Z retrogradnim Merkurjem v Ribah smo se potopili v ocean svoje podzavesti, se tam skozi sanje ali intuitivne prebliske, »flash backe«, soočali s preteklimi dogodki in občutenji.

Bolj ko se Merkur oddaljuje od Neptuna in se postopoma približuje harmonični povezavi s Saturnom v naslednjem tednu, bolj nam bodo stvari jasne, bolj bomo prepoznavali, kaj je realno, resnično in dosegljivo in bolj se bodo nejasnosti in iluzije razblinjale. Počasi bomo odložili rožnata očala, ki nam kažejo podobo stvari, kakršne si želimo in ne takšne, kot so v resnici in se bomo pripravljeni soočiti z realnostjo. Z novimi spoznanji, z jasnostjo in odločnostjo, ki jo prinaša obdobje proti sredini meseca, ko bo Merkur v znamenju Ovna, bomo lažje sprejemali odločitve in se lotili novih projektov oz. načrtov.

Ljubezen – romantično hrepenenje in strastna erotična doživetja

V ljubezni bo še vedno kraljevala energija vznesenega hrepenenja in romantičnih čustev, kakršno nam pričara Venera, ko se povezuje z Neptunom v Ribah. Tudi tukaj bo vpliv Saturna blagodejen, saj nam pomaga ohraniti trezno glavo in občutek za realnost, tudi, ko bo Venera v sredini meseca zajela premočan veter Jupitra in bi jo to lahko gnalo v pretiran avanturizem in nebrzdano veseljačenje. Ob srečanju Venere in Plutona v sredini aprila se mnogim obetajo strastna erotična doživetja.

Energija Venere v Ribah spodbuja umetniško izražanje in kreativnost  na različnih področjih, kot so glasba, pisanje (pri tem pomaga energija Merkurja v Ribah), likovno izražanje in film. Za umetniško manj nadarjene pa je to čas za zabavo in ples, pa za obiskovanje umetniških in kulturnih dogodkov.

In za uživanje v življenju.

Mlaj v Ovnu na fiksni zvezdi Alferatz (ozvezdje Andromeda)

Z mlajem 5. aprila se težišče dogajanja seli v znamenje Ovna. Sonce in Luna začenjata nov ciklus na kraljevski 15. stopinji Ovna v neposredni bližini fiksne zvezde Alferatz iz ozvezdja Andromeda, ki obeta nove priložnosti za uspeh, pri tem pa lahko računamo na pomoč sodelavcev ali prijateljev. Nosi energijo Jupitra in Venere, zato obeta srečo in finančni uspeh, pa tudi priljubljenost in harmonijo v odnosih.

Sonce in Luna bosta v času, ko nastopi mlaj, že pod težavnim vplivom Saturna in Luninih vozlov, Pluton je že malce bolj oddaljen, se bosta pa z njimi povezala kasneje. Luna še isti dan zvečer, Sonce pa 10. aprila, ko bo Jupiter začel svojo retrogradno pot. Možne so določene ovire in zapleti z nadrejenimi ali drugimi avtoritetami, tudi občutek, da ne moremo napredovati zaradi obveznosti in občutka dolžnosti do drugih. Vpliv Plutona bomo zaznali skozi poskuse dominacije – bodisi, da si bomo sami želeli nekoga podrediti ali se bodo drugi tako obnašali do nas. Kakor koli že, bodo to le prehodna in kratkotrajna trenja, ki bodo od nas zahtevala nekaj potrpljenja in vztrajnosti,  se nam pa zaradi njih ne kaže pretirano obremenjevati, saj nas bo hkrati Jupiter navdajal z optimizmom in z zaupanjem v prihodnost (harmonični trigon Jupitra in Sonca 14. aprila).

Optimizem in zaupanje vase bomo še kako potrebovali, saj se z mlajem in v času po njem končno začenja obdobje aktivnosti. Po dolgotrajnem obdobju »zimskega spanja« se bodo dogodki začeli pospešeno odvijati, kot da bi nenadoma prestavili v najvišjo prestavo.

Od sredine meseca v dinamičnih energijah Ovna

K temu bo največ pripomoglo, da se bosta Merkur 16. in Venera 20. aprila končno premaknila iz povsem pasivnega znamenja Rib v dinamičnega aktivnega Ovna. Ker se tam povsem na začetku, na 2. stopinji, nahaja Kiron, lahko to povzroči bolečo izkušnjo in neko razčiščevanje v odnosih. Zato bodimo pozorni do drugih. Besede težko vzamemo nazaj, ko jih izrečemo ali ko je sporočilo odposlano. Najboljši test je, da se poskušamo vživeti v kožo drugega in razmislimo, kako bi se sami počutili v takšnem položaju.

Ja, vem. Težko se bo brzdati ob spontani in nemirni energiji Ovna, posebej še, ker je Mars v intelektualnem in komunikativnem znamenju Dvojčkov, ki usmerja naše aktivnosti v  komunikacijo, govor in pisanje. Poln je zadrževane energije, ki jo je treba nekje sprostiti.

Hkrati, ko bo Venera vstopila v znamenje Ovna, se bo Sonce že naslednji dan po polni Luni, 20. aprila premaknilo v znamenje Bika in v povezavo z Uranom, to pa vedno pomeni nepričakovane dogodke in preobrate, tudi prestižne ego spopade z nekaj arogance, ali vsaj notranje napetosti.

Ste opazili, da sta obe pomladni polni Luni v znamenju Tehtnice?


V marcu smo imeli polno Luno na 0 stopinj Tehtnice samo nekaj ur po pomladnem enakonočju, ko je Sonce vstopilo v znamenje Ovna. Aprilska polna Luna je povsem na koncu znamenja Tehtnice na 29. stopinji in s tem nakazuje na neko zaokroževanje v odnosih. Sonce bo že zelo blizu Uranu, Luna pa nasproti in če nam ni kaj všeč v odnosih, bomo to želeli spremeniti.

Celotna slika karte neba ob polni Luni kaže na osvobajanje in prilagajanje v odnosih tako, da bodo ti po naši meri, saj je v času polne Lune Venera na stopinji, kjer se čustvena energija izraža popolnoma predano in z zaupanjem (konec znamenja Rib). To pa je seveda mogoče le v popolni svobodi in občutku nevezanosti (vpliv Urana in Lune), a tudi harmonije in uravnoteženosti v odnosu. Venera in Luna sta v težavnem aspektu, ki povzroča veliko notranje napetosti in občutek neskladja med našimi čustvenimi potrebami in tistim, kar dejansko živimo.

Pomembno je, da ohranimo mirno kri in ne reagiramo preveč impulzivno.

Retrogradnost planetov v aprilu

Kar trije planeti se bodo v aprilu obrnili retrogradno. Najprej Jupiter 10. aprila na 24. stopinji Strelca, v zadnjem tednu aprila pa še Pluton (22. aprila) in Saturn (28. aprila), zato sta zdaj že skoraj v mirovanju vsega 2,5 stopinji oddaljena okrog 20. stopinje Kozoroga (in malo čez). Njuno medsebojno delovanje, energija ki jo čutimo že vse leto in kar bo dajalo ton tudi dobršnemu delu naslednjega leta, je energija, s katero se podirajo stare strukture in se postavljajo nove. Na drugi strani se sprememb bojimo (Saturn) in zato se oklepamo tistega, kar poznamo, čeprav so spremembe v družbi in tudi v nas samih neizbežne.

Procesi, ki se dogajajo v družbi, se dogajajo tudi znotraj nas in v obdobju retrogradnosti bomo imeli priložnost, da se nanje pripravimo, jih sprejmemo in se temu prilagodimo.  

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več