ZVEZDNI UTRIP JUNIJA 2020

Fotografije: google.com

Obdobje mrkov in kar šest retrogradnih planetov. Dramatični vstop v poletje s Sončevim mrkom na 0° Raka. Jupiter in Pluton ponovita druženje na 24.°Kozoroga. Agresivni Mars ob koncu meseca vstopa v impulzivno znamenje Ovna in bo s svežo energijo novih začetkov diktiral tempo do prvih dni januarja 2021.

Za junij lahko rečemo, da bo še vedno močno v znamenju retrogradnosti, saj se bosta retrogradnim Veneri, Jupitru, Saturnu in Plutonu v drugi polovici meseca pridružila še Merkur in Neptun. Bolj kot navzven se bomo ozrli vase in v pretekle dogodke in jih z nekaj časovnega in čustvenega odmika ponovno ovrednotili. Je čas za razmislek, kje smo v tem trenutku, pa tudi, kako naprej. Zaradi vpliva retrogradnosti in neharmoničnih planetarnih aspektov zdaj ni najboljši čas za sprejemanje konkretnih dolgoročnih odločitev in je bolje, da z njimi počakamo, če je to mogoče, seveda.  

Z Marsom v Ribah (do 27. junija) in v konjunkciji z Neptunom (13. junij), bomo v prvi polovici junija povsem brez energije ali pa bomo brezvoljno postopali in iskali motivacijo za delovanje. Težko se bomo usmerili proti določenemu cilju in ob neharmoničnih aspektih s Soncem in Luno bomo veliko energije izgubljali za neproduktivne čustvene in ego spopade, včasih povsem subtilne pasivno agresivne.

Vstopamo v obdobje mrkov, ki bodo do konca leta 2021 označevali pomembna dogajanja na osi Dvojčka – Strelec, z izjemo junijskega mrka ob solsticiju, ki bo povsem na začetku znamenja Raka. Lunin mrk 5. junija bo izjemno težaven in napet, posebej še za spremenljiva znamenja.

Obdobje med mrkoma (5. do 21. junij) zaznamujejo neharmonični aspekti (kvadrat in pol, pozneje inkonjunkcije) Sonca z Jupitrom, Plutonom in Saturnom, zato bomo težko uveljavili svojo voljo in sledili svojim ciljem. Želje bodo morda (pre)velike, načrti preveč optimistični  (Jupiter) ali pa bomo morali soočiti z nasprotovanjem in oviranjem. Neradi se bomo morali na koncu sprijazniti z omejitvami in načrte prilagoditi realnim možnostim.

Podrobneje o pomembnih astroloških dogodkih v juniju

3. junij:  Strastni kvadrat Venere (14°Dvojčkov) in Marsa (14°Rib)

3. junij: Sonce in še vedno retrogradna Venera začenjata nov ciklus na na 13°35 Dvojčkov

Letošnji, z retrogradno Venero, je eden tistih, ki je del njunega v večnost ponavljajočega osem (8) letnega ljubezenskega plesa, ko točka njunega srečanja predstavlja točko Venerinega pentagrama.

Kombinacija Venera – Mars – Sonce je močno obarvana z nejasnostjo, s prevelikimi in nerealnimi pričakovanji  v ljubezenskih zadevah (vpliv Neptuna). Venera nam pričara romantično sliko neke idealizirane  ljubezni, po kateri hrepenimo, ali nam obudi spomin na nekaj lepega iz preteklosti (seveda se po navadi spominjamo samo lepih stvari, tisto slabo pozabimo in odmislimo  ). Z neharmoničnim Marsom se lahko zadeve lotimo preveč na silo, preveč goreče in premalo upoštevamo želje drugih, ali pa jih sploh ne zaznamo. Ker se Sonce in Mars približujeta v kvadrat, moramo paziti, da se po nepotrebnem ne zapletemo v neproduktivne ego spopade.

Je pa to sijajen kreativni potencial, energija, ki naravnost kliče, da se na nek način izrazimo in nekaj konkretnega ustvarimo.

Posebej močno ga bodo občutili tisti, ki imajo planet ali pomembno točko horoskopa (Asc – Dsc, IC – MC) okrog 15. stopinje (+/- nekaj stopinj) spremenljivih znamenj Dvojčkov, Device, Strelca ali Rib.

5. junij: Inteligentni zvedavi in komunikativni Merkur (8° Raka) se harmonično poveže z Uranom (8° Bika)

Sijajne zamisli in nenadna intuitivna spoznanja, ki ponujajo inovativne in praktične rešitve. Informacije, ki pokažejo zadeve v drugačni luči in jih osvetlijo iz novega zornega kota, če smo le dovolj odprti, da jih lahko sprejmemo z razumevanjem in empatijo (Merkur je v Raku).  Težaven kvadrat Merkurja s Kironom lahko odpre stare čustvene rane in samo od nas je odvisno ali bomo zmogli  dovolj empatije, nežnosti in tolerance, da bomo zgladili nesoglasja.  

5. junij: Polna Luna in Lunin mrk (15°34' Strelca) ob 21:12 uri pod izjemno močnim težavnim vplivom bojevitega Marsa


Mars, planet delovanja, aktivnosti, a tudi bojevitosti, besa in agresivnosti, tvori egzakten kvadrat z osjo mrka, torej tudi z Luno in Soncem, zato bo ozračje ob mrku nabito s čustvenim nabojem in strastjo, pa tudi s tekmovalnostjo in v najbolj ekstremnih primerih s sovraštvom. V tako naelektrenem ozračju bomo le s težavo obvladovali čustva. Neharmonična opozicija retrogradne Venera in Lune bo naplavila čustveno nezadovoljstvo in težave v ljubezenskih  odnosih, morda tudi nerazčiščene odnose iz preteklosti. Nekateri se bodo morali soočiti s posledicami neodgovornega ravnanja z denarjem ali poravnati stare dolgove. Potlačeno nezadovoljstvo in nemir se bosta le še stopnjevala in lahko izbruhneta v silovito obračunavanje, z Marsom v Ribah tudi v pasivno agresivnost, zato je bolje, da razčiščevanje in resne pogovore odložimo na primernejši čas. S strpnostjo in empatijo se lahko izognemo nepotrebnim konfliktom, napetost pa lahko sprostimo s športom ali kreativnim ustvarjanjem (Mars v Ribah, povezan z Venero)

Previdno z denarjem v teh dneh. izogibajte se impulzivnemu in nepremišljenemu nakupovanju nepotrebnih stvari.

11. junij: Neharmonični kvadrat Sonca (20° Dvojčkov) in Neptuna (20°Rib)

Idealiziranje, sanjarjenje in šibka volja, ko le s težavo sledimo svojim ciljem in se nam zdi, da nas drugi izkoriščajo, po drugi strani pa zlahka pademo pod tuj vpliv ali se prepustimo samopomilovanju. Posebej občutljivi boste, če imate planet ali pomembno točko horoskopa okrog 20.° spremenljivih znamenj (Dvojčka, Devica, Strelec, Ribi) in če imate neharmonični aspekt Sonca in Neptuna v osebnem horoskopu.

13. junij: Mars se pridruži že skoraj stacionarnemu Neptunu pred njegovim retrogradnim obratom (blizu 21°Rib) in Luna, ki se pomika po znamenju Rib z njuno energijo obarva čustveno atmosfero dneva, kot nalašč za aktivnosti, ki se porajajo intuitivno in za kreativno ustvarjanje, če nas ne premaga  šibka volja in se ne prepustimo brezciljnemu lenarjenju. Pripravljeni smo se boriti se za ideale.

18. junij: Merkur (14°45 Raka) retrograden drugič v letu 2020

Merkur se od 2. junija pomika v območju sence, to je del Zodiaka, po katerem se bo vračal v času retrogradnosti do 5.°Raka. V ospredju bodo pogovori o družinskih zadevah in v krogu družine, pomembna nam bo čustvena bližina in varnost. Odločitve, ki jih bomo sprejemali v tem času, bodo prežete z empatijo in bolj bomo čustveno vpleteni, tudi bolj se bomo posvečali svojim bližnjim.

21. junij: Poletni solsticij in Sončev mrk na 00°21' Raka


Samo nekaj minut pred polnočjo 20. junija bo Sonce z vstopom v znamenje Raka naznanilo poletje, ki se začenja s Sončevim mrkom ob 8.41 uri naslednjega dne. V obdobju vsaj do naslednjega, decembrskega mrka, se bomo morali soočati z omejitvami in odgovornostmi, ki jih nakazuje zelo tesna inkonjunkcija Saturna. Inkonjunkcija je težaven aspekt, ki nosi potrebo po prilagajanju in saturnovska še posebej, saj zahteva, da prevzamemo odgovornost in se soočimo z omejitvami, če želimo napredovati proti želenemu cilju.

23. junij: Neptun začenja retrogradni ciklus na 20°57' Rib

25. junij: Venera zaključuje retrogradni ciklus na 5°20 Dvojčkov in bo še ves naslednji mesec v območju sence, ko se bo šele prav začelo razkrivati, v kakšni smeri se bodo razvijali partnerski odnosi in kako bomo razreševali probleme, s katerimi smo se soočali v času njene retrogradnosti.

27. junij: Mars vstopi v svoje znamenje Ovna

28. junij: Impulzivni Mars v harmonični povezavi s strpnim Saturnom

Napetosti se bodo deloma sprostile, ko bo Mars vstopil v energično in potentno znamenje Ovna in pripravljeni bomo slediti svojim ciljem. Po precejšnji pasivnosti in pomanjkanju energije, ko je bil v znamenju Rib, se bomo zdaj »prebudili« kot prerojeni in polni energije. Da se ne bomo brezglavo in brez izdelanega cilja zaganjali v neznano, bo poskrbel Saturn, ki bo umiril strasti in nas obdaril s potrpljenjem, vzdržljivostjo in sposobnostjo, da natančno premislimo in načrtujemo prihodnje aktivnosti.

Mars, ki se običajno zadržuje v enem znamenju približno 2 meseca, bo letos v Ovnu zaradi retrogradnosti vse do konca leta 2020 in še prvi teden prihodnjega leta, skupaj 5 mesecev in pol.

30. junij: Velika konjunkcija (2. od 3 v letu 2020) Plutona in Jupitra na 24.° Kozoroga

Eden od najpomembnejših astroloških vplivov letošnjega leta, ki bo usodno preoblikoval svet, v katerem živimo. Dogajanja se vrstijo drugo za drugim, nakazuje se prerazporejanje ekonomskih in političnih centrov moči in vpliva, boj za prevlado med njimi, ki že dlje časa tli pod površjem, je zdaj eskaliral, žal se vse bolj jasno nakazuje bližajoča gospodarska kriza.

Dogajanja v družbi, ki se bodo dotaknila vsakogar od nas. Tudi osebno jih bomo mnogi močno občutili, posebej težavno tisti, ki imamo planet ali pomembno točko osebnega horoskopa blizu 24.° kardinalnih znamenj (Oven, Rak, Tehtnica, Kozorog).

Zadnja VK Jupitra in Plutona v tem ciklusu bo 12. novembra.

30. junij: Retrogradni Merkur in Sonce začenjata nov ciklus na 9°44' Raka

Z retrogradnim Merkurjem prepoznavamo in v drugačni luči presojamo svoje zamisli in odločitve iz preteklosti. Ob podpori Sonca (samozavest, volja, odločnost, osebnostna moč)  se nam bo zdelo, da   lahko že jasno in odločno izrazimo naše namere in cilje za prihodnost. Praviloma so informacije, ki jih prejmemo v obdobju retrogradnosti Merkurja (do 12. julija) in še potem, ko ta zapušča območje sence (do 26. julija), bistveni za razumevanje celotne slike. So kot manjkajoči puzzli, s katerimi se šele razkrije prava slika. Zato s pomembnimi odločitvami ne kaže preveč hiteti. Počakajte, da se sestavljanka sestavi.


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več