Sonce in fiksna zvezda Al Risha

Fotografije: pinterest

Ob polni Luni 19. aprila se Sonce nahaja blizu fiksne zvezde Al Risha iz ozvezdja Ribi (Pisces). Ozvezdje predstavljata 2 ribi, ki sta med seboj povezani z vrvicama, zavezanima v trden vozel. In prav v vozlu se nahaja Al Risha, ki tako predstavlja vez, ki povezuje osebi v romantični ljubezni. Včasih skrivni, tudi z vezanim ali poročenim partnerjem.

V problematičnih postavitvah lahko kaže na težavne (zavozlane) življenjske okoliščine ali osebo, ki se je »ujela« v mrežo laži in neiskrenosti.

Mitološka zgodba, povezana z ozvezdjem Ribi govori o Afroditi in Erosu, ki sta, da bi se rešila pred pošastjo Tifonom, skočila v reko Evfrat in tako ostala za vedno skupaj.

V astrološkem smislu ozvezdje Ribi predstavlja skrivnosti in globoka misteriozna znanja, zato ga povezujemo z duhovnostjo.  Lahko predstavlja uspeh na področjih, ki so javnosti skrita in neznana ali kjer se vse dogajanje odvija nekje v ozadju, v zakulisju.

Če je planet, ki je povezan s katero od zvezd iz ozvezdja Ribi, v osebnem horoskopu težavno postavljen, kaže na nevarnosti in izgube,  ki jim je oseba izpostavljena, lahko pa tudi na psihično nestabilnost.

V povezavi s Soncem, predstavlja razkrivanje skrivnosti in neznanih stvari, pa tudi razkrivanje tistih, ki delujejo iz ozadja. V ljubezenskih zadevah kaže na razkritje tajnih ljubezenskih zvez, kjer je pogosto  eden od vpletenih partnerjev vezan (poročen).


Vir: A. Imširagić, Stubovi Sudbine

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več