KARMA - KAZEN ALI NOVA PRILOŽNOST?

Avtor: Dubravka Oberžan, 28. november, 2018

Po zakonu akcije in reakcije ima vsako dejanje v preteklosti posledice, ki jih zaznavamo kot življenjske okoliščine, prijetne ali neprijetne, v sedanjosti.

Okoliščine, ki predstavljajo našo življenjsko realnost in so v astrologiji predstavljene s Saturnom, so posledica našega delovanja v preteklosti, v prejšnjih inkarnacijah Duše, karma. Karmo pogosto poenostavljeno razumemo kot »kazen« za neustrezno ravnanje v prejšnjih inkarnacijah.

Pa je to v resnici kazen?

V karmični astrologiji na podlagi osebnega horoskopa razložimo več zaporednih inkarnacij, ki so med sabo povezane. V njih prepoznavamo vzroke (način delovanja, razmišljanja in občutke) v prejšnji inkarnaciji in jih povezujemo s posledicami, z okoliščinami, ki jih živimo v naslednjem življenju. Če smo v eni inkarnaciji žrtev, bomo v naslednji dobili popolnoma nasprotno vlogo napadalca, agresorja, nasilneža. Če smo v eni inkarnaciji prevarani, zapuščeni in razočarani v ljubezni, bo naša vloga v naslednji obrnjena, bomo mi v vlogi osebe, ki drugi povzroči tovrstno bolečino. Če smo v eni inkarnaciji nepošteni in neiskreni, bomo v naslednji sami žrtve kraje, goljufije ali laži. V tretji inkarnaciji se vloge spet zamenjajo in ponovljena izkušnja žrtve bo pokazala, v kolikšni meri je Duša razumela karmično lekcijo. Šele ko integrira obe izkušnji, ko se poistoveti z nasprotujočima poloma, lahko razvije razumevanje, pa tudi sočutje. 

Zato vedno v karmičnem smislu obravnavamo vsaj tri zaporedne inkarnacije. Šele iz tega nivoja zavedanja, ko pozna občutke v obeh vlogah, in ko razvije empatijo, lahko Duša spremeni svoje ravnanje, ko je v dominantni vlogi pa tudi odpusti, če se ponovno znajde v vlogi žrtve. V položaju, ko ima moč, se obogatena z novim spoznanjem in z izkušnjo žrtve, lahko zavestno odloči, kako bo ravnala. Lahko ponovi napake iz preteklosti ali izbere, da bo, bogatejša za spoznanje o trpljenju žrtve, delovala iz sočutja in razumevanja.

Po zakonu akcije in reakcije ima vsako dejanje v preteklosti posledice, ki jih zaznavamo kot življenjske okoliščine, prijetne ali neprijetne, v sedanjosti.

Vsaka oseba iz našega življenja je predstavljena z določenim planetom v našem osebnem horoskopu. Vsak od teh planetov hkrati predstavlja neko našo lastnost,  pa tudi nedokončan odnos iz preteklih življenj, saj hkrati, gledano z očmi karmične astrologije, predstavlja tudi eno od preteklih inkarnacij. Okoliščine, v katerih se srečujemo s temi osebami, odpirajo lekcije, ki jih še nismo predelali v celoti in nam dajejo priložnosti za popravni izpit.    

Tako se v karmičnem smislu ves čas izmenjujejo vloge, ki so si na videz povsem nasprotne, dokler Duša ne razvije zavesti, da so vsa ta nasprotja, na podlagi katerih izključujemo ali zavračamo, ki jih ne moremo sprejeti za svoje, ki jih nikakor ne moremo razumeti, del celote in vsaka od njih predstavlja le drugo stran kovanca.  Vsaka od njih predstavlja nas same, našo Dušo na poti zorenja in razvijanja višjih nivojev zavesti.

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več