SREDA, 27. JANUAR – Merkurjev dan pred prvim letošnjim Merkurjevim obratom

Fotografije: Star Walk

Današnje dopoldne nas vabi v sanjarjenje in nam slika idealistične vizije, kakršne živijo le v najbolj subtilnih neptunskih globinah. Odpira nam prostor za kreativne vizije in najgloblja intuitivna spoznanja.

Na Merkurjev dan bo  Sonce vzšlo ob 7:30 uri na 7.° Vodnarja in zašlo ob 16:59 uri. Luna bo ves dan v čustvenem in zaščitniškem znamenju Raka. Od zgodnjega večera (18:53) se bo v praznem teku pomikala po zadnji pentadi znamenja in proti jutru bo zablestela v znamenju Leva. V vsej polnosti jo bomo občudovali jutri po 20:00 uri.

Današnje dopoldne nas vabi v sanjarjenje in nam slika idealistične vizije, kakršne živijo le v najbolj subtilnih neptunskih globinah. Odpira nam prostor za kreativne vizije in najgloblja intuitivna spoznanja.

Na krilih Sonca, ki je že skoraj poravnano z Jupitrom in se je končno osvobodilo saturnovskih spon in omejitev, se zdi, da je vse mogoče. Lahko nas zanese tudi predaleč, da zanemarimo omejitve sedanjega trenutka.

Venera, planet ljubezni in harmonije, pa tudi vrednosti in odnosov se je zdaj že zelo približala strastnemu  intenzivnemu Plutonu. Povsem poravnana bosta jutri nekaj ur pred polno Luno, vendar strastni preplet  njunih energij že dodobra čutimo. Proti večeru ju bo neharmonično, z opozicijo, aktivirala še Luna in sprožila intenzivne strastne reakcije. Strastno posesivnost in ljubosumje, burne razprave, pa tudi strastno ljubezensko predanost in erotično izpolnitev. Z dominantnim vplivom Plutona je odnos lahko bolj po meri  enega partnerja, pri drugem pa lahko vzbuja občutek, da je v odnosu popolnoma nemočen in potisnjen v kot. Nelagodje ali napetost, ki ju občutimo v partnerski zvezi ali v odnosu z drugo osebo, prebuja zavedanje, da bo treba poiskati kompromisno »win win« rešitev, ki bo ustrezala obema.

Zvečer se bo Luna težavno, s kvinkunksom, ki zahteva notranje prilagajanje, povezala z Merkurjem, ki se zdaj že zelo počasi pomika proti stopinji prvega letošnjega retrogradnega obrata. Tudi, če bi se nam zdelo, da je treba razčistiti zadeve in se o njih pogovoriti, imejmo v mislih, da čas pred obratom za to ni najboljši. V retrogradni fazi nam bo Merkur prinesel nove informacije in spoznanja, zaradi katerih se nam bodo zadeve morda razkrile v drugačni luči.  

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več