VIKEND 30. – 31. JANUAR Prvi letošnji retro obrat Merkurja

V letu 2021 bo Merkur trikrat retrograden, vsakokrat v zračnem znamenju. Zračni element povezujemo z intelektom (razumom), komunikacijo in z medosebnimi odnosi.

Razburljivi januar zaključuje astrološko bolj umirjeni vikend, ki pa vendarle ne bo minil povsem brez dogajanja. Merkur bo danes ves dan v mirovanju, ki je seveda le navidezno, in ob 17.51 uri bo začel svoj prvi letošnji retrogradni ciklus na 26° Vodnarja. 

Upočasnjeni Merkur nam ponuja priložnost, da umirimo  misli in se zazremo vase. Ob poplavi informacij z vseh strani, pogosto z nasprotujočimi sporočili, nam povzroča pravo zmedo. Z Merkurjem v Vodnarju so naše ideje in misli na raketnem pogonu in usmerjene v prihodnost. Odločamo se spontano, v trenutku. Tako tudi komuniciramo, spontano in brez zadržkov izrečemo, kar pač mislimo, in se ob tem ne zmenimo za občutke drugih.

Merkur se bo v prihodnjih treh tednih pomikal retrogradno (nazaj) do 11° Vodnarja, to je stopinja, na kateri se bo v času njegovega retro obrata nahajalo Sonce,  in v tem času bomo  imeli priložnost ponovno razmisliti o preteklih dogodkih. Nekatera naše zamisli ali odločitve bomo morda prilagodili ali jih spremenili, druge povsem opustili. Bodimo pozorni na nove informacije, ki bodo osvetlile dogajanje v povsem novi luči.

Nabor nevšečnostih, za katere po navadi okrivimo retrogradnega Merkurja, je zelo širok. Nesporazumi (ne spori) in komunikacijski šumi, težave s povezavami (internet, telefonija, elektronska pošta….) in tudi z napravami, ki nas povezujejo (računalniki, printerji, telefoni in podobno). Pogoste so težave v prometu ali s prevoznimi sredstvi, zmeda in zastoji na potovanjih in podobno. Če sklepate pogodbe ali podpisujete pomembne listine, si vzemite dovolj časa in natančno preverite vse podrobnosti. Tudi pri delu s številkami se nam rade dogajajo napake. Preprosto zato, ker smo premalo pozorni in zadeve na hitro preletimo.

Naj kot zanimivost dodam še nekaj lastnih opažanj. 

  • Retro Merkur mi »zamenja« jezikovni nabor besed, tako da bolj tekoče in z lahkoto govorim v tujem jeziku. Veliko angleških besed se mi vrine v pogovorni jezik, ker enostavno ne najdem pravega slovenskega izraza.
  • Praviloma se od nekod pojavi dokument, sporočilo ali knjiga, za katere sem se že sprijaznila, da so izgubljeni.
  • Če kdaj, potem ob retro Merkurju pospravljam po predalih in se znebim nepotrebne navlake.
  • Spletno stran vedno posodabljam ali nadgrajujem v času retro Merkurja.
  • Oglasijo se mi stari prijatelji, s katerimi se že dlje časa nisem slišala, ali pa sama pokličem katerega od njih. Tega se v retro Merkurju najbolj veselim.
  • Morda bodo ob novih informacijah ali razkritjih na preizkušnji moja prepričanja, po katerih se ravnam in v skladu z njimi delujem.

Kako pa vi shajate z astrološko nadlogo?

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več