Merkurjev direktni obrat

Fotografije: google.com

TOREK, 3. NOVEMBER Merkur zaključuje retrogradno fazo ciklusa, še vedno pod vplivom Saturna. Luna v znamenju inteligentnih in komunikativnih Dvojčkov aktivira energijo Venere in Marsa - energijo ljubezni in strasti.

Narava se bohoti v čarobnih barvah jeseni in dnevi so vse krajši. Sonce bo danes vzšlo ob 6.51 uri in zašlo ob 16.39 uri.

Luna bo ves dan v znamenju komunikativnih in zvedavih Dvojčkov in vladar znamenja,  Merkur, bo danes zaključil zadnjo letošnjo retrogradno fazo. Lunini aspekti z Venero in Marsom nam bodo pričarali prijeten, živahen in vznemirljiv dan. Tudi nekaj napetosti in nestrpnosti, ali morda le neučakanosti, da se stvari končno začnejo premikati z mrtve točke.

Merkur bo večji del dneva stacionaren in ob 18.49 uri se bo premaknil s 26.° Tehtnice v iskanje porušene harmonije, na pot sporazumevanja in kompromisov. Težavna naloga, saj so se v   retrogradnem ciklusu, ko se je pomikal po znamenju skrivnostnega, tudi manipulativnega Škorpijona in Tehtnice (v zadnjem tednu), razkrivale neprijetne skrivnosti. V poplavi različnih in nasprotujočih informacij z vseh strani smo se težko znašli in težko  je bilo izluščiti dejstva, tudi veliko grobih besed je bilo izrečenih. Besedni dvoboji so pogosto preraščali v prave besedne spopade in z vstopom Merkurja nazaj v znamenje Tehtnice smo začeli spoznavati, da je nujno doseči soglasje o pomembnih zadevah. Še vedno se čuti neharmonični vpliv Saturna, zato to ne bo lahka naloga. Vsekakor velja s pomembnimi odločitvami počakati, da se zadeve v naslednjih dneh (do 19. novembra), ko se bo Merkur pomikal skozi območje sence, razvijejo in nam postrežejo z novimi informacijami. Šele potem si bomo lahko ustvarili pravo in celovito sliko dogajanja in se lažje odločili o naslednjih korakih.

Hkrati z Merkurjevim obratom se bosta harmonično povezala Luna in Mars in nas vabila v druženje in živahno izmenjavo mnenj. Za kaj več bo treba počakati na Marsov obrat sredi novembra. Ostanimo mirni in potrpežljivi.  

Dan se bo končal zmedeno in poln nejasnosti, saj bo Luna s kvadratom aktivirala Neptuna. Za nekatere sanje prinesejo pomembna sporočila, drugi se bodo morda prepustili sanjarjenju.

Zanimivo bo videti, kako se bodo v tej luči odvijale predsedniške volitve v Ameriki. Z veliko verjetnostjo lahko pričakujemo, da ob koncu dneva ne bo jasno, kdo je zmagovalec. Na končni izid bo treba še nekaj časa počakati.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več