Energijska astrologija in AstroHealing

Avtor: Dubravka Oberžan, 8. september, 2018

Največja vrednost astroterapije je v tem, da omogoča ne le prepoznavanje obrazcev in vzorcev, po katerih delujemo, ampak tudi premagovanje, »zdravljenje« tistih aspektov, ki nas blokirajo v vsakdanjem življenju in nas ovirajo pri razvijanju naših potencialov.

Energijska astrologija obravnava natalno astrološko karto kot energijski zemljevid, našo energijsko kodo, v kateri vsak planet v povezavi z ustreznimi astrološkimi hišami predstavlja določeno čakro. Če se planet nahaja v znaku ali hiši, kjer se njegove lastnosti slabše izražajo, to že kaže na šibkost energijskega centra - čakre, ki jo ta planet predstavlja. Podrobnejšo sliko dobimo z natančnejšo astrološko analizo, kjer upoštevamo medsebojne vplive med planeti v natalni astrološki karti in tehnike napovedovanja v astrologiji, kot so tranziti in progresije.

Neharmonične povezave med planeti, ki jih v astrologiji imenujemo aspekti, kažejo, da je na nivoju čaker, ki jih povezujemo s temi planeti, določen problem. Neravnovesje se lahko odraža kot blokada, katere posledica je šibkejši energijski pretok med njima, ali pa je izražanje energije določene čakre močno poudarjeno, pretirano.

Vir: Priročnik za energijsko astrologijo, dr. Lea Imširagić

Energijsko neravnovesje na človeka vpliva na različne načine. Vpliva na naše misli, ideje, prepričanja, odraža se na naših čustvih in čustvenih odzivih. Sčasoma, če se na opozorila ne odzivamo in težav ne poskušamo omiliti ali odpraviti, vpliva tudi na naše telesno zdravje. Močno se naše energijsko neravnovesje odraža v kvaliteti odnosov z okolico: v družini, v službi, s prijatelji.

Nekaj primerov, ki kažejo na neuravnoteženost energijskih centrov - čaker

Če je energija 3. energijskega centra (čakre), ki ga v energijski astrologiji povezujemo s Soncem, neuravnotežena, je takšna oseba sramežljiva, težko se postavi zase, ima težave pri postavljanju meja ali pa težko sprejema omejitve, avtoriteto, pravila in se nanje pretirano odziva. V odnosih z drugimi ne sprejema enakopravne vloge (dominantnost, aroganca) ali pa je v povsem podrejenem položaju.

Telesni simptomi, ki kažejo, na težave 3. čakre so: težave s prebavo, kot so preveč ali premalo želodčne kisline, gastritis, napenjanje, intoleranca na določeno vrsto hrane. Pogoste so težave z jetri, žolčem in s trebušno slinavko (sladkorna bolezen). Tipične so težave s hrbtenico.

Na neravnovesje Merkurjeve, 5. čakre sklepamo pri ljudeh, ki s težavo izrazijo svoje mnenje, govorijo nerazločno, tiho, kadar gre za pomanjkanje energije. Izraziti presežek energije v 5. energijskem centru prepoznamo pri ljudeh, ki govorijo hlastno, pretirano naglas in želijo ves čas dominirati v komunikaciji. Govorijo hitro, brez prave vsebine in dajejo vtis, da sogovornika sploh ne poslušajo.

Na težave 5. energijskega centra kažejo pogosta vnetja grla, težave z glasilkami in ščitnico pa tudi napetost mišic v predelu vratu.

Astroterapija in astroHealing – uravnoteženje energije

Največja vrednost astroterapije je v tem, da omogoča ne le prepoznavanje obrazcev in vzorcev, po katerih delujemo, ampak tudi premagovanje, »zdravljenje« tistih aspektov, ki nas blokirajo v vsakdanjem življenju in nas ovirajo pri razvijanju naših potencialov. Z uporabo različnih esenc, med katerimi so najbolj razširjene Bachove cvetne esence, vse pa nosijo energijske zapise v obliki vibracij, v astroHealingu po posebnem postopku postopoma uravnotežimo posamezne energijske centre, tako da uskladimo njihovo medsebojno delovanje in s tem »popravimo« negativno izražanje njihovih energij. Jemanje esenc lahko kombiniramo s posebej zasnovanimi telesnimi vajami.

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več