Polna Luna 29. maja: Odločen spopad. Na vse ali nič.

Avtor: Dubravka Oberžan, 8. september, 2018

Polna Luna 29. maja se bo sestavila na osi, ki jo oblikujeta dve militantni, bojeviti fiksni zvezdi prve magnitude Antares, ki predstavlja srce Škorpijona in Aldebaran nasproti nje, ki predstavlja levo oko Bika.

Obe pripadata skupini kraljevskih zvezd, Varuhov Neba. Sonce je povezano z zvezdo Aldebaran, Varuhom Vzhoda in poveljnikom nebeške vojske (Mars). Predstavlja uspeh v povezavi z vzhodom, uspeh novih projektov in nasploh vsega, kar začenjamo. Opisuje neusmiljen in brezkompromisen boj za prevlado, spopadanje ostrih in enakovrednih nasprotnikov do končne zmage enega, ki prevzame vodilni položaj. V tem boju ni zavezništev, prej so odkriti sovražniki, prinaša pa ugledno javno funkcijo. 

Druga pomembna fiksna zvezda v tej postavitvi Antares, Varuh Zahoda, je v povezavi z Luno in predstavlja nasprotnika in tekmeca. Pogumnega, neustrašnega in pripravljenega na spopad. V dobrih postavitvah obeta zmago in uspeh povezan z Zahodom, vsekakor pa je to slika mogočnih ljudi, ki se ne izpostavljajo, njihova moč je v strateškem načrtovanju. Predstavlja lahko tudi šibko točko in sicer nevarnost, da prevladajo močne škorpijonske strasti, sovraštvo, da se obudijo neke stare zamere in spletkarjenje.

Obe strani se borita s strastjo in s prepričanjem v lastno zmago. Skratka, s to polno Luno je aktivirana močno polarizirana, nasprotujoča energija. Silovita, strastna in marsovsko bojevita. Mars, ki je harmonično povezan s to opozicijo, daje obema dodaten zagon in vendarle odpira prostor za sodelovanje, ko se strasti umirijo in napetosti popustijo. Težji vpliv Saturna kaže potrebo, da se umirimo in zrelo presodimo položaj. Spopadanje zaradi ponosa in ranjenega ega bi zahtevalo preveč energije, prineslo pa bo bore malo koristi. Dolgoročno si lahko obetamo več, če bomo sposobni upoštevati tudi interese drugih in se temu razumno prilagoditi.

Z Merkurjem na zadnji stopinji Bika smo še trmasto nepopustljivi, ko zagovarjamo svoja prepričanja. Že naslednji dan po polni Luni, ko bo prestopil v svoje znamenje Dvojčka, bomo bolj prilagodljivi in pripravljeni na dialog, diskusije pa bodo še vedno strastne in ognjevite.

Najbolj boste napetost občutili tisti, ki ste rojeni v zadnjih dneh meseca februarja ali maja in v prvih dneh septembra in decembra in imate Sonce na 8 – 10 stopinj spremenljivih znakov (Rib, Dvojčka, Device ali Strelca) ali imate tam pomembno točko v osebnem horoskopu.

K sreči bo napetost blažila harmonična povezava Jupitra in Neptuna, ki nas navdaja z optimizmom, da z zaupanjem zremo v prihodnost. V harmonični ples (veliki trigon) se jima bo pridružila Venera in v nas prebudila željo po druženju, skladnih odnosih z drugimi in željo po lepem. Eni se boste razvajali v centrih dobrega počutja, drugi boste uživali ob dobri hrani ali v krogu družine,  spet kdo drug si bo želel duhovne izpolnitve in bo obiskal umetniške ali glasbene prireditve.

Glede na to, da gremo v Sloveniji v sklepno obdobje predvolilne kampanje, pa je seveda to jasna napoved, da bodo tekmeci v političnem ringu sneli rokavice in se odločno spopadli za zmago. Na vse ali nič.


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več