ČETRTEK, 12. 11. – Jupiter in Pluton se združita v mogočno silo.

Sonce bo vzšlo ob 7.04 uri na 20.° Škorpijona, zašlo bo ob 16:28 uri. Luna bo ves dan v znamenju Tehtnice, ki simbolizira harmonijo, ljubezen in pravičnost. Toda realnost je zdaj nejasna in je bolj projekcija naših želja in pričakovanj kot odraz resničnega stanja.

Občutljivi in ranljivi bomo začeli dan. Občutljivi bomo na vsako najmanjšo podrobnost, izrečeno besedo ali premalo obzirno gesto. S Kironom lahko obudimo spomin na neprijetne izkušnje iz preteklosti, morda se bodo odprle stare še nezaceljene rane.  V vsakem primeru se nam ob tem tudi ponuja priložnost, da bolečino pustimo za sabo. Si bomo zdaj končno dovolili, da se stare rane zacelijo ali jih bomo še naprej negovali ali morda celo dobili ali zadali nove?   V resnici je to samo naša izbira in tudi naša odgovornost. Le tako se bomo lahko izvili iz primeža preteklosti in se odprli za nove priložnosti in nove izkušnje.

Zadnjič v tem 13 letnem ciklusu in tretjič letos se bosta srečala dva težkokategornika, Jupiter in Pluton. Jupiter je optimističen in ekspanziven, pripravljen na avanturo življenja in ne sprejema omejitev. Pluton predstavlja ogromno moč, ki deluje iz globin, iz ozadja, povsem v senci. Združena predstavljata mogočno neustavljivo silo, neomejeno moč. Kot že mnogokrat v zgodovini, začetek njunega ciklusa napoveduje spopad plutokracije, mogočnežev, ki politično in ekonomsko obvladujejo svet, za vpliv in premoč.

Zaradi retrogradnosti Jupitra se njun borbeni ples vleče skozi vse leto 2020 in ob vsakem njunem srečanju smo se morali soočati z novim valom epidemije, ko narašča število obolelih in žal tudi umrlih. Vsakokrat je bil ob tej sliki dogajanja na nek način vpleten tudi Mars, ki se je v tem tednu že skoraj povsem ustavil na 15° Ovna.

Mars je v svojem znamenju močan in v nestrpnem pričakovanju obrata 14. novembra, ko se bo nakopičena in zadrževana energija končno sprostila in se bo vnel silovit boj za prevlado, za vpliv in moč.

Procesi, ki se dogajajo v družbi, se dogajajo tudi v nas samih. Ne le, da se bomo morali prilagoditi na družbene spremembe, tudi na osebni ravni se dogajajo globoke spremembe, kar velja posebej za tiste, ki imajo osebne planete ali pomembno točko horoskopa med 20. in 25. stopinjo kardinalnih znamenj (Oven, Rak, Tehtnica, Kozorog).  

Pozno  popoldne, po sončnem zahodu, se bo rafinirana in spravljiva Luna iz Tehtnice, ki si prizadeva ustvariti harmonijo, soočila z grobo neposredno in strastno surovo moško energijo Marsa, ki jo vsak od nas nosi v sebi. Mars predstavlja borbeno energijo, našo korensko čakro, pa tudi strasti in poželenje. Oboje bomo težko usklajevali, zato tudi nekaj napetosti, čustvene občutljivosti ali pretirano impulzivnih reakcij.

Neharmonična povezava Venere s sanjavim Neptunom slika življenje v rožnatih tonih. Idealizirane predstave o ljubezni poženejo romantična pričakovanja nedosegljivo visoko in razočaranje je neizbežno. V resničnosti jim je težko ustreči, lahko pa si ogledamo romantični film in se sprostimo se ob nežni glasbi.

Luna je v balzamični fazi, ko zaključuje svoj mesečni ciklus in se približuje Soncu in novemu začetku. Ob zaključku katerega koli planetarnega ciklusa se vračamo nazaj, v samorefleksijo. Proces, v katerem ovrednotimo pretekle izkušnje, dosežke ali napake in neuspehe, je globoko intimen. Nekaj napetosti in nezadovoljstva bo ob spoznanju, da moramo nekatere zadeve opustiti ali spremeniti. Le tako bomo lahko napredovali.

Luna bo ves dan v znamenju Tehtnice, v iskanju ravnovesja in harmonije, lepote in skladnosti. Ne pozabimo, Tehtnica je tudi znamenje pravičnosti in vera v pravičnost je v tem času zelo krhka. Nemir v družbi in v nas samih narašča, s stacionarnim Marsom bomo vsak čas dosegli vrelišče. Čeprav že nestrpno čakamo, da se energija sprosti in se zadeve končno začnejo premikati, se poskusimo obvladati. Ne reagirajmo preveč čustveno, brzdajmo nestrpnost in se izogibajmo prehitrim reakcijam.

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več