POTENTNA MLADA LUNA V OVNU

Fotografije: Star Walk 2

Izkoristimo sijajne priložnosti, ki se nam ponujajo. S pogumom in strastjo sledimo svojim ciljem, pa uspeh ne bo izostal.

Potentna mlada Luna v Ovnu je energija novih začetkov, novih priložnosti, premagovanja ovir in dokončnega preboja.

V astrologiji velja pomladno enakonočje za začetek leta, ko se narava prebuja v novi ciklus življenja.  Po mnenju mnogih astrologov pa se to v resnici začenja šele s prvim pomladnim mlajem v znamenju Ovna, ki predstavlja vitalno življenjsko energijo, prodorno in potentno.

Sonce in Luna začenjata svoj prvi pomladni ciklus na 22° Ovna s sijajno podporo podjetnega Marsa, vladarja znamenja, in vizionarskim optimizmom Jupitra, ki se približujeta v harmonični trigon.


Znamenje Ovna predstavlja energijo novih začetkov, spontano in neposredno usmerjeno proti zastavljenim ciljem. Brez nepotrebnega zapletanja, neobremenjeno s predsodki in neprijetnimi izkušnjami, ki bi v podzavesti preigravali pretekle neuspehe in si zaradi tega nezavedno postavljali nižje cilje.

Harmonični sekstil Marsa in Jupitra (mlaj se je dovršil skoraj natančno na njuni vmesni točki) barvata to potentno energijo s pogumom in samozavestjo, pa tudi z navdušenjem in optimizmom, ki nas podpirajo v prepričanju, da zmoremo in da je vse mogoče. Življenje nam zdaj ponuja nove priložnosti. Izkoristimo jih! 

MARS NA STEROIDIH, VENERA STRASTNA IN KREATIVNA

Z Marsom izven meja so naša ravnanja lahko tudi pretirana. Odzivamo se bolj intenzivno in tudi zelo impulzivno. Z energijo Marsa "na steroidih" smo bolj bojeviti, drzni, podjetni in zelo tekmovalni. S strastjo sledimo svojim ciljem in se včasih drzno, tudi ne dovolj premišljeno, celo zaletavo, izpostavimo in s tem lahko tvegamo, da projekta ne bomo mogli izpeljati do konca. S podporo Jupitra je manj nevarnosti, da bi se pretirano zapletli  in s tem ogrozili končni uspeh. Tudi na morebitne zastoje bomo gledali bolj benevolentno in bomo energijo raje usmerili v odpravljanje ovir in konstruktivno delovanje, ki vodi h končnemu cilju, kot da bi jo izgubljali v nepotrebnih in neproduktivnih izbruhih jeze.

Energija Venere, silovite kreativne sile ljubezni in skladnosti,  bo obarvala naše življenje v naslednjih dneh s strastjo in popolno predanostjo. Ko se bo 14. aprila premaknila v svoje znamenje Bika, bomo bolj umirjeni. Želeli si bomo drobnih vsakodnevnih radosti in uživali v čutnih zadovoljstvih. Predajali se bomo (in včasih pri tem pretiravali) uživanju v hrani in v ljubezni. Približevanje Venere Uranu sicer prinese nekaj vznemirjenja, predvsem, ker jo nepredvidljivi ekscentrik lahko preseneti in zmoti njeno lenobno hedonistično idilo.

MLAJ IN BATEN KAITOS (OZVEZDJE KIT - CETUS)

Mlaj se je dovršil v zelo tesni povezavi z Baten Kaitos, fiksno zvezdo v trebuhu Kita (Cetusa, Morske pošasti), ki nosi težavno energijo Saturna. V zgodovini je bila njena energija na nek način aktivirana v času velikih brodolomov (Titanik), zato jo povezujemo z nevarnostjo v vodi ali z brodolomom (dejanskim ali življenjskim »brodolomom«). Zaradi mitološke povezave z Andromedo govori o težavnih družinskih razmerah, o nevarnosti in veliki ogroženosti mlade ženske in o njeni ujetosti v nerešljivo življenjsko situacijo, kjer je na milost in nemilost prepuščena usodi (Saturn). Pred popolno pogubo jo lahko, ali tudi ne - odvisno od astrološke postavitve, reši "princ (Perzej) na belem konju (Pegaz)."

V astrološkem smislu ozvezdje Cetus predstavlja nevarnosti, povezane z vodo, pa tudi priložnost za globoko notranjo preobrazbo po težavni življenjski preizkušnji.

Po dolgem obdobju »ujetosti« in zaprtja lahko ta potentna ovnovska energija predstavlja preboj in začetek sproščanja javnega življenja. Bomo končno našli pot iz pasivnosti in blokade, v katero smo ujeti? 

Baten Kaitos kaže na »ujetost« v težavnih življenjskih okoliščinah in zvezdo pogosto povezujemo s prisilnimi migracijami. V trenutnih okoliščinah lahko tudi najavlja sprožitev novega migrantskega vala, če navedem samo nekaj možnosti.

Izkoristimo sijajne priložnosti, ki se nam ponujajo. S pogumom in strastjo sledimo svojim ciljem, pa uspeh ne bo izostal. 

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več