MERKUR V ZNAMENJU RIB - Prisluhnimo svojemu notranjemu glasu

Fotografije: google.com

Merkur bo v znamenju Rib od 15. marca do 4. aprila. V tem času nam prinaša pomembna sporočila našega nezavednega. Vsa ključna sporočila in vsi odgovori so v nas samih, zato prisluhnimo svojemu notranjemu glasu.

Pomembni aspekti Merkurja v znamenju Rib

  • Merkur sekstil Uran (22. marec) - izvirne kreativne zamisli
  • Merkur kvadrat Mars (24. marec) - ostra, nestrpna komunikacija
  • Merkur konjunkcija Neptun (30. marec) - intuitcija, kreativne ideje, nejasnost, zmeda v sporazumevanju

Z Merkurjem v Ribah vstopamo v območje intuitivnosti in telepatije, ko se v komunikaciji in pri sprejemanju odločitev bolj zanašamo na občutke kot na logično razmišljanje in se včasih zdi, da smo do zaključkov prišli z ugibanjem kot z upoštevanjem dejstev in z logičnim sklepanjem.

Bolj bomo čustveni, tudi občutljivi in muhasti v tem obdobju. Zlahka bomo sprejemali mnenja drugih, predajali se bomo sanjarjenju in včasih nam bo težko ostati v stiku z realnostjo, posebej še, ko se bo Merkur povezoval z Neptunom ob koncu meseca (30. 3.). Nejasna sporočila nas lahko zmedejo, tudi neposrednim odgovorom se bomo pogosto izogibali (mi in drugi). Predvsem zato, ker bo težko prepoznati, kaj je resnično in kaj ne. Velja tako v medosebnih odnosih kot v odnosih v širši družbeni skupnosti. Nasploh se lahko zaradi presežka izmuzljive in nejasne neptunske energije zabrišejo meje resničnosti. 

Čeprav se ne moremo povsem izogniti vsakodnevnim odločitvam, pa je s pomembnimi odločitvami, ki bi imele trajne ali dolgoročne posledice na naše življenje, bolje počakati na čas, ko bodo naše misli bolj jasne in informacije, ki jih prejemamo, bolj zanesljive in vredne zaupanja.  

V času, ko Merkur lebdi v neptunskih meglicah, se tudi ne bomo želeli ukvarjati z reševanjem zapletenih problemov. Vseeno bodimo pozorni na intuitivna sporočila, ki jih bo naplavilo iz našega nezavednega ob harmoničnem druženju Merkurja in Urana.  Nenavadne zamisli, o katerih logično in racionalno sploh ne bi razmišljali, nam lahko nakažejo zelo izvirne in zanimive rešitve, ko se bo   22. marca  Merkur harmonično povezal z Uranom. Z neharmoničnim vplivom Marsa, ki iz znamenja Dvojčkov pomembno barva Merkurja, bomo nestrpni in nepotrpežljivi. Svoje ideje bomo želeli predstaviti drugim in nič kaj nežno se ne bomo odzvali, če pri drugih ne bi naleteli na odobravanje in navdušenje, kot ga čutimo sami. Previdnost ne bo odveč. Počakajmo, da prvi zanos mine. Z bližajočo konjunkcijo Neptuna in Merkurja nas lahko odnese v sanjarjenje in iluzije. Pustimo, da naše zamisli dozorijo in dobijo bolj stvarno obliko.

Bomo pa toliko bolj sočutni, znali bomo poslušati in najti prave besede tolažbe, empatijo bomo izražali že z mehkejšo in nežnejšo barvo glasu. Posebej nas bodo zanimale duhovne teme, morda bomo želeli prebrati knjigo z duhovno vsebino.

Bolj bomo občutljivi na izrečene besede, bolj bomo tudi nežni in obzirni v komunikaciji. Včasih celo preveč, zato bo več prizanesljivih laži ali zamolčanih neprijetnih resnic. Tudi zmede in nesporazumov v komunikaciji, ker v Ribah pač ne moremo pričakovati jasnega, konkretnega in logičnega izražanja, zato pa toliko več kreativnosti in slikovitosti.

Tisti, ki imajo v osebnem horoskopu Merkurja v Ribah ali povezanega z Neptunom in tudi tisti, pri katerih je Merkur retrograden ali v 12. hiši, bodo v  tem obdobju še posebej dovzetni za intuitivna sporočila in telepatsko sporazumevanje. Gotovo poznate občutek, ko točno veste, kaj sogovornik misli, še preden to naglas izreče. Ali ko pomislite na nekoga in v naslednjem trenutku zazvoni telefon ali dobite njegovo sporočilo.

Merkur v Ribah odpira posebne kanale, ko lahko komuniciramo s svojo intuitivno kreativnostjo in se izrazimo skozi neko obliko umetnosti, najpogosteje z besedno umetnostjo. Pisanje, poezija in glasba so primarne oblike umetniškega ustvarjanja in tudi zanimanja.

Bogata domišljija, slikovito izražanje, asociativno povezovanje slik, melodije, ki živijo v nas – vse to potrebuje kreativne izrazne kanale. Zato je to odličen čas, da poveste svojo zgodbo, uglasbite verze, slike prelijete na platno ali povežete v film……………… Seveda tisti, ki so vas Rojenice obdarile s posebnimi talenti. Drugi bomo preprosto uživali v umetniških stvaritvah, poslušali glasbo, si ogledali zanimiv film, prebrali knjigo.

Posebej nas bodo pritegnile duhovne ali religiozne vsebine. Odprti bomo za regenerativne duhovne prakse, kot so meditacija, terapija z zvokom, astroHealing terapija z esencami in podobno, s katerimi si lahko povrnemo in vzdržujemo notranje ravnovesje.

Merkur je vstopil v znamenje Rib 15. marca in se bo v intuitivnem, sočutnem in duhovnem znamenju zadržal do 4. aprila. V tem času nam prinaša pomembna sporočila našega nezavednega. Vsa ključna sporočila in vsi odgovori so v nas samih, Zato prisluhnimo svojemu notranjemu glasu.

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več