PETEK, 13. NOVEMBER Intenzivne energije dneva

Fotografije: Star Walk

Petek 13. je, Venerin dan. Sonce bo vzšlo ob 7.05 na 21.° Škorpijona in zašlo ob 16:27 uri. Luna bo še pretežni del dneva v znamenju Tehtnice, po sončnem zahodu pa se bo premaknila v Škorpijona, znamenje globine in intenzivnih čustev.

V tem času smo soočeni s številnimi izzivi in omejitvami. Frustracije, negotovost in z njimi strahovi naraščajo. Napetosti so pred vreliščem, nemoč, nakopičena jeza in frustracija tik pred izbruhom. Jutro in še vse dopoldne bo precej naporno, saj se bo Luna na poti skozi zadnjo dekado Tehtnice  povezala s planeti v Kozorogu. Težko bomo našli pravo mero, gnalo nas bo v pretiravanje, kot da hočemo za vsako ceno nadoknaditi zamujeno. Če bomo izzvani (ali se nam bo tako zdelo), bomo s težavo obvladovali čustva in ohranili mirno kri, težko se bomo odzvali s pravo mero.

Stacionarni Mars je zdaj že tik pred obratom in v noči na soboto (ob 1:35 uri) se bo s 15.° svojega znamenja končno podal v normalno direktno gibanje, zato je toliko napetosti in nemira.

V prihodnjih dneh bomo občutili, da se je energija končno sprostila in počasi se bomo vrnili v normalo.  Pa naj gre za projekte, ki so obstali, ker nismo več našli prave motivacije, da bi z njimi nadaljevali, ali za pomanjkanje energije, volje in motivacije. Morda bo treba nekatere opustiti ali jih prilagoditi novim razmeram, morda se jih bo treba lotiti drugače. Vsekakor se bo spet prebudila želja, da se uveljavimo, zdrava tekmovalnost in samozavest.

Venerin dan nam bo v popoldanskem času postregel z nekaj lahkotnejšo venerijansko energijo, ugodno za ljubezenske in denarne zadeve. Napetost bo popustila in popoldanske ure bomo preživeli bolj sproščeno in ležerno. In vendar bo čutiti tudi resnobno saturnovsko zadržanost, saj se Venera nahaja na 20. stopinji Tehtnice, kjer je Saturn na višini in kliče k odgovornosti in potrpežljivosti. Druženju in zabavi se moramo žal zaenkrat odpovedati.

Merkur je na 3.° Škorpijona, stopinji največje moči Plutona in točki prehoda med življenjem in smrtjo. Razkritje še neznanih ali prikritih dejstev bo spremenilo potek dogodkov, tudi dogajanje zadnjega meseca bomo videli v povsem drugačni luči. Vsekakor ne kaže preveč hiteti z zaključki. Tudi pri sprejemanju pomembnih odločitev se ne prenaglimo in ne pustimo se zapeljati manipulacijam ali lastnim iluzijam. Preveč je še nejasnosti, realnost in tudi naša objektivnost bosta še neptunsko zamegljeni in močno čustveno obarvani.

Luna v Škorpijonu bo močno obarvala današnje pozno popoldne in še prihodnja dva dneva. V znamenju Škorpijona se bo 15. novembra združila s Soncem v nov mesečni ciklus, zato bomo v intenzivnih energijah še vse do sredine prihodnjega meseca, do novega mlaja.

Škorpijon je znamenje velike notranje moči in transformacije. Instinktivno zaznavamo, kaj se dogaja okrog nas in se z vso silovitostjo odzivamo. V ospredju bo zanimanje za skrito in neznano, privlačile nas bodo ezoterične, spiritualne in mistične vsebine. Uprimo se skušnjavi, da bi dominirali nad drugimi, jim vsiljevali svoje prepričanje ali manipulirali z njimi.

Škorpijon je tudi znamenje seksualnosti, popolnega prepuščanja in združitve, ki ustvarja novo življenje.  Je tudi znamenje velikega spiritualnega potenciala in notranje moči. Kako jih bomo uporabili, (avto)destruktivno ali bomo z njimi pomagali sebi ali drugim, je povsem naša izbira in v enaki meri tudi naša odgovornost.

Bomo podlegli skušnjavi in demonstrirali vso svojo energijo in moč v odnosu do drugih? Pri tem se spomnimo zgodbe o škorpijonu, ki ga žaba nosi na hrbtu, da bi ga varno spravila na breg reke. Ni se mogel upreti skušnjavi in je vanjo zabodel strupeno želo, ker je to pač v njegovi naravi.

Ali pa bomo silovito silo in strast do življenja, našo notranjo moč, usmerili v ustvarjanje in graditev, v našo osebnostno rast in transformacijo?

Na videz preprosta dilema, a odgovor se skriva v vsakem posamezniku. Posebej bomo na preizkušnji, če imamo osebne planete ali pomembno točko v osebnem horoskopu v drugi polovici, od 15. do 30. stopinje kardinalnih znamenj Ovna, Raka, Tehtnice ali Kozoroga.

Preživite lep dan ob knjigi ali si oglejte dober film. Kriminalka, film ali knjiga z erotično ali duhovno vsebino bo najboljša izbira.

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več