PETEK, 20. NOVEMBER

Fotografije: google.com

Izkoristimo neodvisno vodnarsko energijo in si znotraj svoje vsakodnevne rutine ustvarimo prostor zase. Na način, ki ga sedanje razmere pač dovoljujejo. Predvsem pa se povezujmo z ljudmi, s katerimi nas družijo podobni interesi.

Sonce bo vzšlo ob 7.15 na 28.° Škorpijona in zašlo ob 16:20 uri. Luna je pozno zvečer vstopila v znamenje svobodomiselnega in neodvisnega Vodnarja. Če smo bili v zadnjem obdobju osredotočeni nase in na svoje potrebe, bo zdaj naše zanimanje usmerjeno v potrebe skupnosti in družbe kot celote.

Vodnar je verjetno najbolj intelektualno in inovativno znamenje zodiaka in ideje, čeprav se zdijo skrajno nenavadne, so usmerjene v prihodnost.  Čeprav Vodnar izpostavlja individualizem in želimo biti za vsako ceno drugačni od drugih, velike ideje, kot so svoboda, enakost in zavzemanje za človekove pravice, postavljajo v ospredje humanitarnost in skrb za človeštvo kot celoto.

Privlačile nas bodo nenavadne stvari in zanimivi, nenavadni, celo ekscentrični ljudje, ki si upajo stopiti iz množice. Odprti bomo za nove ideje in eksperimentiranje, spoznavanje novih, drugačnih stvari ali preizkušanje nenavadnih okusov.

Bolj kot bližine družinskih članov, s katerimi smo čustveno povezani, si bomo želeli druženja s prijatelji in z ljudmi, s katerimi imamo skupne interese. V intimnem okolju doma se bomo počutili utesnjeno. Čustveno bomo odmaknjeni, saj zdaj rabimo več prostora in časa zase. Pretirana pozornost ali celo posesivnost partnerja in/ali družinskih članov nam bo odveč.

Luna se bo dopoldne povezovala v kvadrat z Uranom, ki nas izziva, da izrazimo našo individualnost in uporniški duh.  Napetosti in nestrpnost se bo stopnjevala čez dan, ko se bo Luna približevala težavnemu kvadratu z Merkurjem, zato bo komunikacija nestrpna in težavna.

Merkur se je zdaj vrnil na 11.° Škorpijona, kjer se je od okriljem mogočne fiksne zvezde Akruks 14. oktobra začel njegov retrogradni ciklus. To je tudi stopinja, kjer je Uran, ki vlada Vodnarju, najmočnejši, zato nam lahko današnji dan postreže z nepričakovanimi razkritji, ki bodo postavila stvari povsem na glavo.  Vzemimo si nekaj časa za razmislek, preden se bomo odzvali. Besede pozneje težko vzamemo nazaj.

Z Luno v Vodnarju omejitve in vezanost v odnosu posebej težko prenašamo, saj nam osebna svoboda predstavlja eno od najpomembnejših vrednot.

Občutek osebne svobode je seveda zelo varljiv. Normalno vsakodnevno življenje od nas zahteva številna odrekanja. Ko opravimo službene in družinske obveznosti, nam ne ostane veliko prostega časa. Časa, v katerem bi se lahko v miru posvetili sami sebi in svojim interesom in ki bi ga lahko v resnici preživeli čisto po svoje, v skladu z našimi željami in hotenji.

Izkoristimo to neodvisno vodnarsko energijo in si znotraj svoje vsakodnevne rutine ustvarimo prostor zase. Na način, ki ga sedanje razmere pač dovoljujejo. Predvsem pa se povezujmo z ljudmi, s katerimi nas družijo podobni interesi.

Nič ni bolj osvobajajočega kot svobodna izmenjava različnih idej.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več