PONEDELJEK 4. JANUAR

Fotografije: Star Walk

Prvi delovni dan v letu 2021, ko prevladujejo stvarne zemeljske planetarne energije (5 planetov v zemeljskih znakih), bo zaznamovala idealistična koprena neptunsko jupitrovskih velikopoteznih sanj o prihodnosti.

Sonce bo vzšlo ob 7.50 uri na 14° Kozoroga in se bo ob 16:24 uri poslovilo od dneva. Po praznikih, ki smo jih večinoma preživeli v energijah Leva, začenjamo prvi delovni teden novega leta z Luno v umirjeni in nadvse delovni Devici. S harmonično podporo Lune in Sonca občutimo notranje zadovoljstvo in umirjenost.

Povezava Jupitra in Neptuna kmalu po sončnem vzhodu  nas navdaja z optimizmom in idealizmom, ki ga po napornem letu 2020 še kako potrebujemo. Odpira nam vizije, da z velikim (za)upanjem zremo v prihodnost in se veselimo sprememb, ki se nakazujejo, čeprav v sebi čutimo, da bolj odražajo naše želje in upanje kot resničnost. Tako kot je s prazničnimi voščili: visokoleteče želje, neomejen optimizem, pri nekaterih velike zaobljube, pa tudi  zavedanje, da so to le prijazne želje.

Neharmonični vpliv Saturna nas bo v zgodnjem jutru prvega delovnega dne v letu (vsaj za večino) sicer postavil na realna tla, a ne za dolgo. Luna se bo zatem namreč povezovala najprej z Jupitrom in pozneje še z Neptunom, obakrat neharmonično, in nam bo obarvala vse dopoldne s pretiranim idealizmom in iluzijami. Čeprav je Luna v znamenju, ki ga odlikuje natančnost, zanesljivost in osredotočenost na podrobnosti, nam bo to odvračalo pozornost. Težko se bomo zbrali in se resno spravili k delu.

Ves dan bo sicer prežet s harmonično prepletenimi planetarnimi energijami (paralele) Sonca, Merkurja, Venere in Plutona, zato ga bomo preživeli brez pretiranega vznemirjenja do poznega popoldneva, ko nepričakovan dogodek lahko povzroči nekaj nemira in razburjenja.

Harmonični trigon Lune z Merkurjem in kmalu zatem še z intenzivnim strastnim Plutonom (zdaj sta že skoraj združena na 24. stopinji realističnega Kozoroga) lahko razkrije dolgo prikrite informacije. Na nova spoznanja se bo marsikdo odzval zelo burno. Pri nekaterih bodo utrdila globoko zakoreninjena prepričanja, pri drugih bodo morda sprožila burne razprave in besedne spopade, tudi besedne manipulacije in preobračanja vsebine izrečenih besed, vse z namenom, da drugim vsilimo svoje prepričanje.

Povezava z Luno bo vse skupaj  čustveno obarvala in lahko se po nepotrebnem zapletemo v prepir, ki bi ga pozneje obžalovali. Pluton iz nas izvabi najbolj intenzivna čustva, ko se težko obvladamo in ne izbiramo besed. Še več, če ni po naše, želimo sogovornika »premagati« z grobostjo in neusmiljeno izrečenimi besedami.

Pri tem se ne zavedamo, da smo v resnici sami poraženi, če se odrečemo prijaznosti, plemenitosti in velikodušnosti. Tudi, če mislimo, da imamo prav in se sogovornik moti.

Prijetno optimističen začetek leta vam želim.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več