PETEK, 11. DECEMBER

Fotografije: StarWalk

Venerin dan z Luno v intenzivnem znamenju Škorpijona. Luna v balzamični fazi in Sonce na južnem Luninem vozlu nas vabita, da se umirimo in prepustimo. Brez strahu spustimo, kar smo prerasli in se odprimo za nova spoznanja in nove izkušnje.

Sonce bo v vzšlo ob 7.40 na 19.° Strelca poravnano z južnim Luninim vozlom in zašlo bo, kot že skoraj ves december,  ob 16:11uri.

Luna se je ponoči na zadnji stopinji Tehtnice povezala s hladnim Saturnom, ki se prav počasi pomika proti znamenju Vodnarja, in je kmalu zatem vstopila v intenzivno, a skrivnostno znamenje Škorpijona. Tisti, ki so bolj dovzetni za te energije, se bodo zbudili v resnobno jutro in nekako nerazpoloženi.

Škorpijon je znamenje ekstremnih čustev in globine. Skrivnosten, pronicljiv in neustrašen, ko razkriva skrivnosti. V vsaki situaciji želi ohraniti nadzor in ne bo se umaknil, pa če so okoliščine še tako ekstremne. Še več, zdi se, da ga to le še bolj motivira. Vsaki stvari bo prišel do dna in neusmiljeno bo razkril  še tako neprijetne skrivnosti.   Dejanje ali ne dovolj obzirno izrečene besede lahko izzovejo prizadetost in užaljenost, pa tudi silovite čustvene izbruhe, predvsem v ljubezenskih odnosih, saj je tudi Venera še vedno v znamenju Škorpijona. Sredi dneva se bomo želeli otresti pretirane posesivnosti (vpliv Urana) in to lahko izzove nekaj nemira ali nepričakovano ostro reakcijo.  Nekaj pomirjujočih vibracij in zaščite nam pošilja harmonično povezani Jupiter, h kateremu se pomika Venera.

Sonce na južnem Luninem vozlu nas opominja, da se še vedno preveč oklepamo preživetih vzorcev delovanja ali razmišljanja. Morda preprosto zaradi strahu, da bi se odrekli znanemu ali da bi s tem zamajali temelje, na katerih so zasidrana naša prepričanja. Čas pred sončnim mrkom nas spodbuja, da zberemo pogum in izstopimo iz cone udobja.

S harmonično povezavo Sonca in Marsa, ki bo obarvala današnji dan in tudi dneve do sončnega mrka, bomo samozavestni, odločni in z dokaj jasno vizijo, kaj želimo in kako lahko to dosežemo.

Luna v balzamični fazi in Sonce na južnem Luninem vozlu nas vabita, da se umirimo in prepustimo. Brez strahu spustimo, kar smo prerasli in se odprimo za nova spoznanja in nove izkušnje.

Objem.

Dubravka  


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več