PETEK, 18. DECEMBER

Fotografije: google.com, lastna obdelava

Svobodomiselno vodnarsko energijo lahko zdaj že slutimo. Jutri se bo Saturnu in Luni v Vodnarju pridružil še Jupiter in prav na dan zimskega solsticija bosta začela nov 20 letni ciklus povsem na začetku zračnega znamenja. Ne prvič, a tokrat dokončno, in naslednjih cca 200 let se bosta srečevala vsakokrat v zračnem znamenju.

Na Venerin dan bo Sonce v vzšlo ob 7.45 že skoraj na 26.° Strelca v bližini centra Galaksije, ki je mesto mogočnih energij. Zašlo bo ob 16:12 uri in naslednji dnevi do zimskega solsticija bodo približno enake dolžine: s sončnim vzhodom in zahodom vsak dan minuto pozneje. (Vir: Sirius astrološki software)

Edini pomembnejši aspekt, ki ga bo danes sestavila Luna, je sekstil z Marsom. Sekstil predstavlja harmonični pretok energije, ki omogoča in spodbuja sodelovanje. Energija Marsa pa je energija aktivacije, visoke motiviranosti in poguma, da sledimo svojim srčnim željam.  Luna bo še ves dan v znamenju svobodomiselnega Vodnarja in naše želje bodo presegale običajno in znano. Nekaj adrenalinskega vznemirjenja je v zavedanju, da si upamo poseči po neznanem. In da to dejansko storimo, ne glede na to, kaj si drugi o tem mislijo. Neharmonična povezava Lune s Kironom  kaže na nekaj nelagodja, lahko tudi prizadeta čustva proti večeru, odpira pa tudi prostor za njihovo zdravljenje in preseganje zamere.

Če smo bili v zadnjem obdobju osredotočeni nase in na svoje potrebe, bo zdaj naše zanimanje usmerjeno v potrebe skupnosti in družbe kot celote. Privlačile nas bodo nenavadne stvari in zanimivi in nenavadni ljudje, ki si upajo stopiti iz množice. Odprti bomo za nove ideje in eksperimentiranje, spoznavanje novih, drugačnih stvari ali preizkušanje nenavadnih okusov.

Bolj kot bližine najbližjih, s katerimi smo čustveno povezani, si bomo želeli druženja in izmenjave idej z ljudmi, s katerimi imamo skupne interese. Čustveno bomo odmaknjeni, saj zdaj rabimo več prostora in časa zase. Pretirana pozornost ali celo posesivnost partnerja bi nam bila odveč.

Vodnar je najbolj intelektualno in inovativno znamenje zodiaka, pa najmanj čustveno. Natančneje povedano, njegove presoje ne morejo zamegliti čustva, ker se je sposoben intelektualno dvigniti nad subjektivno pristranskost in na zadeve  pogledati objektivno, »od zunaj«.

Živimo v času velikanskih premikov. Čeprav morda tega zdaj še ne dojemamo, se dogajajo velikanski premiki na nivoju družbenih dogajanj in kolektivne zavesti, katere del je tudi vsak posameznik.

Res da Vodnar izpostavlja individualizem, ko želimo biti za vsako ceno drugačni od drugih (včasih tudi na način, ki ga družbeno okolje ne sprejema), a vendar njegove velike ideje, kot so svoboda, enakost in zavzemanje za človekove pravice, postavljajo v ospredje humanizem in skrb za človeštvo (kolektiv) kot celoto.

To svežo svobodomiselno vodnarsko energijo že lahko vsaj slutimo. Jutri se bo Saturnu in Luni v Vodnarju pridružil še Jupiter in prav na dan zimskega solsticija bosta začela nov 20 letni ciklus povsem na začetku zračnega znamenja. Ne prvič, a tokrat dokončno, in naslednjih cca 200 let se bosta srečevala  vsakokrat v zračnem znamenju. Zračni element predstavlja, mentalno, znanje in ideje, odnose in komunikacijo. V svojem bistvu predstavlja prevlado intelektualnega nad materialnim – z drugimi besedami: tekmovanje za znanje, ideje in informacije (in tudi z njimi) in ne le za kopičenje materialnega. Seveda je to proces, ki se bo razvijal skozi daljše obdobje in vsi smo povabljeni, da v njem sodelujemo.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več