PONEDELJEK 30. NOVEMBER – Polna Luna in Lunin mrk na 8.° Dvojčkov

Fotografije: StarWalk: Polna Luna in Aldebaran

Obdobje mrkov označuje obdobje sprememb, ko se ena vrata zaprejo in se hkrati odpirajo nova, ki nam ponujajo nove priložnosti in nove izkušnje. Prilagodimo se spremembam in se pogumno podajmo po poti, ki nam jo nakazuje Univerzum.

Sonce bo ob 7.28 uri vzšlo na 8° Strelca in se bo ob 16:13 uri poslovilo od dneva. Luna se bo ves dan pomikala po radovednem intelektualnem znamenju Dvojčkov in ob 10:30 uri se bo dovršila polna Luna, ki je hkrati Lunin mrk,  na 8°38' Dvojčkov.  Sonce in Luna se bosta poravnala na osi Strelec - Dvojčka v območju vpliva dveh mogočnih fiksnih zvezd Antares, ki predstavlja srce škorpijona v ozvezdju Škorpijon, in Aldebaran, ki predstavlja oko bika na drugi strani (slika).

Energija mrka bo osvetlila probleme, ki smo jih doslej potiskali v podzavest, jih nismo želeli videti ali se nismo zmogli z njimi soočiti.  Luna je v komunikativnem znamenju Dvojčkov, zato se bomo bolj pripravljeni pogovarjati in na probleme bomo gledali razumsko.

Še vedno aktivno opozicijo Venere in Urana bo v urah po mrku aktivirala Luna, ki se je pred mrkom povezala z intenzivnim, strastnim Plutonom in naplavila na površje napetosti v partnerskem odnosu, ki jih ne bomo več mogli potiskati pod preprogo. Pretirana čustvena odvisnost ali posesivnost partnerja, zaradi katere se nekateri počutijo vse bolj utesnjeno, bo sprožila nervozen in nestrpen odziv.

Pri drugih se čustveno nezadovoljstvo in napetost poraja zaradi dolgočasja in rutine v ljubezenskem razmerju. Morda se tega doslej nismo zavedali, a se bomo v obdobju po mrku soočili z naraščajočo potrebo, da v odnosu nekaj spremenimo. Vse bolj bo postajalo jasno, da moramo v odnosu vzpostaviti ravnovesje. Nekaj bomo morali spremeniti ali dovoliti, da se zaključi, ker bomo šele potem lahko sprejeli novo.

To je ponavadi težaven in čustveno zelo naporen proces. Nekateri ga bodo dojeli kot osebni poraz in ranjeni ego se bo upiral spremembam. Naj bo spoznanje še tako boleče, se zavedajmo, da bomo le tako lahko napredovali. Mrki vedno nakazujejo spremembe.  Obdobje, ki ga zaznamuje Lunin mrk, je čas za prečiščenje. Čas je, da se sprijaznimo in spustimo, da preživeto odide. Čas je, da se znebimo balasta in se pripravimo na nove začetke v obdobju po Sončnem mrku.

Serija, ki ji pripada današnji mrk, primarno govori o ljubezenskih odnosih in denarnih zadevah. Prežeta je z intenzivno čustveno energijo, strastjo in poželenjem. Občutek ujetosti v ljubezenskem odnosu in nemoč, da bi kakor koli vplivali na dogajanje, lahko pri nekaterih povzroči frustracije in velike notranje napetosti. Celo do te mere, da bi razmišljali o prekinitvi razmerja.

V ozračju razgretih čustev, ko nas hkrati izziva svobodomiselni in neodvisni Uran, nikar ne ravnajmo v afektu. Pustimo si čas, da se strasti umirijo in v miru o vsem razmislimo.

Vladar mrka Merkur je na poznih stopinjah Škorpijona, zato bomo sposobni globokih uvidov in instinktivno bomo prepoznali resnico. Harmonični sekstil Merkurja s Saturnom nam daje dovolj potrpljenja in strpnosti, da se ne bomo zaletavali v hipne odločitve. Kljub čustveni napetosti bomo zbrani in se osredotočili na dolgoročne posledice naših odločitev. V komunikaciji bo več strpnosti in pripravljenosti na sodelovanje.

Kako bo mrk vplival na vsakega od nas? Poglejte v svojem osebnem horoskopu, katero hišo vam aktivira. To je področje življenja, na katerem se bodo dogajale spremembe. Posebej intenzivno in osebno jih boste občutili, če imate planet ali pomembno točko horoskopa blizu 8.° Dvojčkov (+ / - do max. 5°). Manjše ko je odstopanje, bolj intenzivne bodo spremembe. Pomembno je tudi, kaj ta planet predstavlja v vašem horoskopu.

Obdobje mrkov označuje obdobje sprememb, ko se ena vrata zaprejo in se hkrati odpirajo nova, ki nam ponujajo nove priložnosti in nove izkušnje. Prilagodimo se spremembam in se pogumno podajmo po poti, ki nam jo nakazuje Univerzum.

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več