SREDA, 16. DECEMBER - Saturn se poslavlja od Kozoroga

Fotografije: google.com

Sonce bo vzšlo ob 7:44 uri na 24. stopinji Strelca, zašlo bo ob 16:11 uri. Luna bo ves dan v resnobnem znamenju Kozoroga, od katerega se danes za 27 let poslavlja njegov vladar Saturn. Pred zoro bo že v znamenju Vodnarja.

Na Merkurjev dan bo  Sonce vzšlo ob 7:44 uri na 24. stopinji optimističnega in velikopoteznega Strelca in zašlo, kot že ves december, ob 16:11 uri. Luna bo ves dan v resnobnem znamenju Kozoroga, kjer ni prostora za čustva in toplino. Vse je strogo podrejeno ambicijam in dolžnostim, osredotočeno na doseganje ciljev in zato precej nesproščeno. Takšno bo tudi razpoloženje skozi večino dneva.

Že od jutra se nas loteva nelagodje zaradi napetosti v partnerski zvezi ali v nekem odnosu in zavedamo se, da bo treba poiskati  kompromisno rešitev. Potrudili se bomo, za kompromis bi bili idealistično pripravljeni celo nekaj pomembnega žrtvovati in če se stvari ne bodo iztekle, kot si želimo, lahko reagiramo užaljeno in prizadeto.

Saturn se danes še zadnjič pomika po svojem znamenju Kozoroga, v katerega se bo spet vrnil šele po cca 27 letih. Pred zoro bo že vstopil v znamenje Vodnarja, kjer bo približno  2 leti in pol na novo ustvarjal strukturo in pravila, ki bodo bolj v skladu z duhom časa. Zdaj ga že dohiteva Jupiter, ki je tudi že na 29. stopinji Kozoroga, znamenja, ki mu od vseh najmanj prija, v katerem se čuti nevzdržno ujetega in omejenega.

Popoldne se bo Luna težavno povezala z nestrpnim in impulzivnim Marsom in čustveno bomo zelo občutljivi. Na izzive bi se lahko odzvali pretirano in prenagljeno, posebej še zvečer, ko se bo Luna združila s Plutonom (naslovna slika). To lahko izvabi na površje globoko potlačena čustva ali pa nas odvede v vrtinec strastnega prepuščanja.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več