TOREK, 10. NOVEMBER

Preživite prijeten dan z Luno v Devici. Čarobna neptunska energija ga bo obarvala z vizijami in sanjami o prihodnosti. Zaupajte intuiciji.

Sonce vzide ob 7.01 uri na 18.° Škorpijona in bo zašlo ob 16:30 uri. Luna bo še ves dan v znamenju Device in še vedno bomo osredotočeni na podrobnosti. Po harmonični povezavi Lune z Uranom se lahko že prebudimo z inovativno idejo in rešimo zapleten problem na povsem nov način. Z veliko energije in spontano se bomo lotili opravil, ki terjajo natančnost in potrpežljivost. Morda se bomo lotili nedokončanih projektov, ki terjajo še nekaj natančnega dela in smo se ga doslej izogibali. 

V ranem jutru se bo dovršil intuitivni trigon Sonca z Neptunom, ki nas bo preplavil s kreativnimi idejami in zlahka nas bo odneslo v sanjarjenje. Poigravali se bomo z različnimi idejami in za nekaj časa se bo zdelo, da je vse mogoče. Morda nas bo to malo zmotilo pri vsakdanjih obveznostih, a nič ne de. Kako smo pogrešali ta občutek!

Nekaj napetosti v popoldanskem času lahko izzovejo premalo premišljene besede. Tudi če govorimo o dejstvih, bodimo obzirni do sogovornika. Morda (še) ni pripravljen slišati neprijetne resnice.  Tudi če se sami čutimo izzvane, se poskusimo obvladati. Impulzivno in preveč ostro odzivanje lahko sproži nepotrebne konflike.

Lunina opozicija z Neptunom bo vnesla nekaj zmede in nejasnosti pred spanjem. Umirimo se lahko z meditacijo ali ob poslušanju glasbe, drugi morda z molitvijo.

Pozno zvečer se Merkur vrača v znamenje Škorpijona. V času, ko se bo pomikal skozi območje sence (še vse do 19. novembra) se bodo razkrivale pomembne informacije, ki bodo dodale pomembne koščke sestavljanke za razumevanje celotne slike dogajanja zadnjega obdobja. Presenetljiva razkritja nas bodo dodobra presenetila in razburkala dogajanje, ko se bo Merkur v tem času še tretjič povezal v opozicijo z Uranom. Bodimo potrpežljivi in ne hitimo z zaključki, ne sprejemajmo preuranjenih odločitev. 

S ponovnim vstopom Merkurja v znamenje Škorpijona nocoj ob 22.55 uri se krepi vpliv tega skrivnostnega in intenzivnega znamenja. Sonce je zdaj že zapustilo območje, ki ga v astrologiji imenujemo via combusta (»ognjena pot«, tudi »ožgana pot«) med 15.° Tehtnice in 15.° Škorpijona in za katerega v tradicionalni astrologiji velja, da je najmanj ugoden del zodiaka. Tukaj se planetarne energije ne morejo izraziti in planeti ne morejo v celoti razviti svojega potenciala. Trenutno se na teh stopinjah nahajata Venera (v znamenju Tehtnice)  in Merkur, ki ravno danes vstopa v znamenje Škorpijona.  Tukaj se nahajajo zelo mogočne fiksne zvezde, kot sta Spika in Arcturus, 3. stopinja Škorpijona pa predstavlja mesto popolne transformacije, v najbolj skrajni obliki je to prehod med življenjem in smrtjo. Tretja stopinja Škorpijona je mesto največje moči Plutona, gospodarja življenja in smrti, in je točka, kjer se Luna, v tem procesu spušča v globine intenzivnega čustvenega doživljanja.

Preživite prijeten dan z Luno v Devici. Čarobna neptunska energija ga bo obarvala z vizijami in sanjami o prihodnosti. Zaupajte intuiciji.

Objem

Dubravka 

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več