ČETRTEK, 14. JANUAR

Fotografije: Star Walk: Sonce in ozvezdje Pav (Pavo)

Konjunkcija Sonca in mogočnega Plutona v območju fiksne zvezde Peacok (ozvezdje Pav - Pavo). Uran po 5 mesecih zaključuje retrogradni del ciklusa.

Sonce bo vzšlo ob 7.40 uri na 24.° Kozoroga, kjer se bo v poznem popoldnevu združilo z dominantnim Plutonom. Zašlo bo ob 16:41 uri in prvič po solsticiju bo dan minuto daljši od 9 ur (vir: timeanddate.com).

Sonce se je pridružilo Plutonu na 24° Kozoroga v območju, ki ga energijsko barva fiksna zvezda Peacok iz ozvezdja Pav (Pavo), svete ptice boginje Here. 

Pav je simbol nečimrnosti in nesmrtnosti, v najboljšem primeru ob ugodno postavljenih planetih, ki sprejemajo in prevajajo njegovo energijo, je simbol spiritualnosti in duhovne preobrazbe. Zvezda Peacock se nahaja se v delu konstelacije, ki predstavlja rep pava, posut s stoterimi očmi Argosa. Astrološko rep predstavlja preteklost in stare neporavnane dolgove. Globoko potlačene strasti in sovraštva, ki jih nismo zmogli preseči.

Vse to združuje simboliko Sonca in Plutona. Predstavlja veliko osebnostno moč in karizmo; dominacijo, a tudi zlorabo moči in položaja, ki jo drugi občuti(jo) kot popolno podrejanje, hkrati pa nima(jo) moči, da bi se temu zoperstavi(li).

Današnja planetarna združitev Sonca, ki je simbol volje, vitalnosti, osebnostne moči in zavedanja o sebi s Plutonom, ki predstavlja nezavedno vse obvladujočo energijo, tako lahko kaže na boj za prevlado in dominacijo, a hkrati ponuja priložnost, da stare zamere pustimo v preteklosti in si odpremo vrata osebnostnega preporoda in resnične notranje moči.   

Luna bo ves dan potovala po svobodomiselnem, pogosto tudi uporniškem znamenju Vodnarja,  in se tam že v nočnih urah povezala najprej z Jupitrom, potem še neharmonično z Uranom. Notranji nemir, ki je odraz širše planetarne slike v tem obdobju, nas žene, da nekaj spremenimo, da opustimo dolgočasno rutino in brez zadržkov izrazimo svojo individualnost.  Nekaj adrenalinskega vznemirjenja je v zavedanju, da si upamo poseči po neznanem. In da to dejansko storimo, ne glede na to, kaj si drugi o tem mislijo.

Čustveno bomo odmaknjeni, saj zdaj rabimo več prostora in časa zase. Pretirana pozornost ali celo posesivnost partnerja bi nam bila odveč. Manj bomo razpoloženi za druženje v družinskem krogu, bolj si bomo želeli druženja in izmenjave idej z ljudmi, s katerimi nas povezujejo skupni interesi. Privlačile nas bodo nenavadne stvari in zanimivi in nenavadni ljudje, ki si upajo stopiti iz množice. Odprti bomo za nove ideje in eksperimentiranje, za spoznavanje novih, drugačnih stvari.

Vladar Vodnarja Uran danes zaključuje retrogradno potovanje (navidezno seveda) v znamenju Bika in se po 5 mesecih podaja v aktivnejšo vlogo. Uran prebuja v nas neka nova spoznanja. Ideje svobode, enakopravnosti in resnice, katerih glasnik in nosilec je Uran, so zdaj notranje dozorele in v obdobju, ki je pred nami, se bodo začele  aktivneje uveljavljati v družbi.

Res da Vodnar izpostavlja individualizem, ko želimo biti za vsako ceno drugačni od drugih (včasih tudi na način, ki ga družbeno okolje ne sprejema z odobravanjem), a vendar njegove velike ideje, kot so svoboda, enakost in zavzemanje za človekove pravice, postavljajo v ospredje humanizem in skrb za človeštvo (kolektiv) kot celoto. Če smo bili v zadnjem obdobju bolj osredotočeni nase in na svoje potrebe, bo v prihodnjem obdobju naše zanimanje usmerjeno v potrebe skupnosti in družbe kot celote.

Luna bo danes ves dan v Vodnarju in bo oblikovala zadnji aspekt sredi dopoldneva z Merkurjem, planetom komunikacije in intelekta. Do vstopa v naslednje znamenje bomo zato informacije bolj kot ne pasivno spremljali in se nanje ne bomo pretirano odzivali. Luna bo v praznem teku veliko dlje kot  običajno, od 10:26 ure v četrtek do 23:16 ure v petek in to ni primeren čas, da bi začeli nekaj novega. 

Bolj je čas, da se posvetimo sebi in ponotranjimo izkušnje preteklih dni.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več