TOREK, 26. JANUAR – »Pričakujmo« nepričakovano

Fotografije: Star Map: Sonce med Jupitrom in Saturnom

Danes bo ozračje prežeto z intenzivnimi svobodomiselnimi in neodvisnimi uranskimi vibracijami. Zato ne obremenjujmo drug drugega z nadležno bližino in si pustimo dovolj osebnega prostora.

Sonce bo vzšlo ob 7.31 uri na 6.° Vodnarja, zašlo bo ob 16.58 uri. Luna bo ves dan v svojem domu, v znamenju Raka, kjer se njena čustvena energija, empatija in skrb za druge izraža v najbolj žlahtni obliki. Dan bo kot nalašč za mirno druženje v krogu družine, za drobne pozornosti in nežno skrb za najbližje.

Kvadrat Sonca in Urana - ekscentričnost, uporništvo, nenadni preobrati

Popoldne bo Sonce z Uranom sestavilo neharmonični kvadrat in lahko »pričakujemo« nepričakovano. Preobrate in nepričakovane spremembe v zadevah, ki jih nismo mogli predvideti in ki lahko spremenijo potek začrtanih projektov, tudi do te mere, da moramo pomembno prilagoditi ali povsem spremeniti načrte.  

Oba planeta sta v šibkem dostojanstvu. Uran je v Biku najšibkejši, Sonce je v Vodnarju v izgonu. Oba sta v okolju, kjer se ne znajdeta in se ne počutita najbolje. Kvadrat je aspekt notranje napetosti in nemira, ki nas sili, da nekaj ukrenemo. Individualnost izražamo z ekscentričnostjo in radikalnimi stališči. Potrebo po osebni svobodi in neodvisnosti z uporništvom in spet z radikalizmom. Vsekakor se moramo razlikovati od množice, tudi če na način, ki ga drugi težko sprejmejo. Odveč nam bodo pravila, rutina in zastareli postopki delovanja. S težavnim vplivom spontanega Urana se težko upremo potrebi, da se spremembe zgodijo takoj zdaj, ne da bi si pustili nekaj časa za prilagajanje in postopno uvajanje sprememb.

Luna v Raku

Rak je najbolj zaščitniško znamenje zodiaka, zelo čustveno in intuitivno, a hkrati zelo občutljivo, zato je danes še posebej pomembno, da smo obzirni drug do drugega. Umirjeno intimno atmosfero bo že  kmalu po sončnem vzhodu popestril harmonični vpliv Urana in vnesel nekaj  prijetnega vznemirjenja. Bolj bomo odprti za novosti, nepričakovani dogodki nas ne bodo pretirano vznemirjali in nanje se bomo odzivali spontano.

Ljudje, ki se prepoznamo v energiji zaščitniškega Raka in se nanjo močneje odzivamo, bi lahko s pretiranim zaščitništvom ali nadležno skrbjo za bližnje prestopili mejo in posegli v osebni prostor drugih, pa to danes, ko se obe svetili povezujeta z Uranom,  marsikomu ne bo prijalo. Preveč bi se počutili utesnjeno in nesvobodno.

V zgodnjem popoldnevu pazimo na izrečene besede, saj se bo Luna neharmonično povezala z Merkurjem v čustveno hladnem Vodnarju, ki nadvse ceni resnico in mu za  diplomacijo ni mar. Pri tem zanemari, da se »moja resnica« (= moje videnje realnosti) lahko razlikuje od njegovega dojemanja realnosti.

Spontana impulzivnost v komunikaciji lahko osvetli zadeve v povsem novi luči in prinese pomembna nova spoznanja. V čustveno občutljivem ozračju pa lahko hladna neposrednost koga tudi prizadene (ali smo sami prizadeti), zato naj vam bo vodilo strpnost in obzirnost. Harmonični vpliv Kirona ponuja priložnost, da spregovorimo o čustvenih bolečinah in  morebitna nesoglasja presežemo.

Danes bo ozračje prežeto z intenzivnimi svobodomiselnimi in neodvisnimi uranskimi vibracijami. Zato ne obremenjujmo drug drugega z nadležno bližino in si pustimo dovolj osebnega prostora.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več