Velika pričakovanja, vizije in sanje o prihodnosti

Fotografije: google.com

Intuicija, prava mera kreativnosti in nekaj drznosti, pa prekipevajoč optimizem, idealizem in velika pričakovanja so prava popotnica na poti “do zvezd”.

April začenjamo in zaključujemo z mlajem, slednji bo sončni mrk. Prvoaprilski na 11° Ovna je obdan z Merkurjem in Kironom, njihov dispozitor (vladar znamenja) Mars pa se pomika po znamenju Vodnarja. Na prvi pogled je to slika novih začetkov. Energija, ki nas spodbuja, da se končno opogumimo in sledimo svojim ciljem.

Tesna povezanost Sonca in Lune ob mlaju z Merkurjem in Kironom ponuja priložnost, da se soočimo z ranami in jih s pogovorom (besedami) zdravimo. A previdno: zaradi nepremišljenosti in neobzirnosti lahko odpremo preveč boleče spomine ali povzročimo nove čustvene rane.

Z Merkurjem v Ovnu bo komunikacija živahna, ognjevita in najbrž premalo obzirna. Spontano in na hitro bomo sprejemali odločitve, pri tem pa ne bomo pripravljeni poslušati, še manj upoštevati, drugačnih mnenj. Bolj preudarni, temeljiti in potrpežljivi, pa tudi bolj trmoglavi bomo po 10. aprilu, ko se bo Merkur pomaknil v znamenje Bika in bo ostal tam do konca meseca. 26. aprila bo že vstopil v območje sence, upočasnil hitrost in se pripravil na retrogradni obrat v maju. 

V prvih dneh aprila, ko se Mars nestrpno približuje Saturnu, se bomo soočali z blokadami in ovirami, tudi notranjimi strahovi in negotovostjo. Frustracije nam bodo dvigale pritisk do 5. aprila, ko se bosta združila v Saturnovem znamenju. Potem bodo napetosti postopoma popuščale in v naslednjem tednu bo šlo lažje. Najtežje bo v tem obdobju ohraniti mirno kri.

Venera se je počasi izvila iz hladnega objema Saturna in bo 5. aprila vstopila v znamenje Rib, kjer razvije najbolj romantična čustva v nežno ljubezensko hrepenenje.

Jupiter in Neptun po 166 letih združena v Ribah

V sredini meseca, 12. aprila, sledi astrološko eden od najpomembnejših dogodkov letošnjega leta, ko se bosta prvič po letu 1856 v znamenju Rib združila oba vladarja znamenja Jupiter in Neptun. Ribi sta intuitivno znamenje, spiritualno in mistično, znamenje idealizma, vizije in navdiha. Tudi znamenje velikih umetnikov, slikarjev, sveta filma in glasbe. Z Ribami se odmikamo od egoizma in razvijamo altruizem in občutljivost za stiske in potrebe drugih. Odpiranje za spiritualnost in iskanje smisla našega bivanja nas bo bolj kot kadar koli približalo duhovnim temam in spiritualnim učiteljem (voditeljem). Po dolgem obdobju omejitev nas bo prežel brezmejni optimizem in verjeli bomo, da je vse mogoče.

Polna Luna v Tehtnici

Harmonični vpliv Saturna v času polne Lune (16. aprila) nas bo vendarle usmeril k bolj praktičnim in realističnim ciljem, da se ne bomo povsem izgubili v sanjarjenju. Težaven kvadrat dominantnega Plutona kaže, da le s težavo sami odločamo o svojem življenju. V širšem smislu pa je tudi znamenje spopadanja za prevlado z vsemi sredstvi, tudi z grobo silo, zastraševanjem in grožnjami. Pluton je zdaj že skoraj stacionaren in se bo do retrogradnega obrata pred sončnim mrkom ob koncu meseca premaknil le za 3 ločne minute. Do oktobra bo njegova energija bolj prikrita, usmerjena v notranjost in v globino, zato bo več dogajanja v zakulisju.

Sončni mrk z Uranom in vzneseno optimistična Venera z Jupitrom in Neptunom

20. aprila bo Sonce vstopilo v stabilno znamenje Bika, ki nadvse ceni ustaljen ritem brez pretresov in presenečenj.

Prav na zadnji dan aprila vstopamo v obdobje mrkov, ko se bosta Luna in Sonce poravnala na 10° Bika v konjunkciji z nepredvidljivim Uranom in s podporo kreativnega Marsa iz Rib. Venera (vladarica znamenja, v katerem bo nastopil mrk), je v tem obdobju natančno poravnana z Jupitrom na stopinji njene egzaltacije in zelo blizu Neptuna. Intuicija, prava mera kreativnosti in nekaj drznosti, pa prekipevajoč optimizem, idealizem in velika pričakovanja so prava popotnica na poti “do zvezd”.


Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več