Z OPTIMIZMOM V NOVE PROJEKTE

Fotografije: Higher Self

Zdaj si lahko zastavimo visoke cilje. Če bomo v prihodnjem obdobju pripravljeni trdo delati, uspeh ne bo izostal.

Energija mlaja je vedno energija iniciacije, novih začetkov in novih projektov. Simboliko novih začetkov jasno nakazuje Ascendent v trenutku mlaja (velja za Ljubljano) na 0° Dvojčka, ki je sicer znamenje intelekta in komunikacije, velike radovednosti in vedoželjnosti, pa tudi raznolikosti in prilagodljivosti, z močno izraženo težnjo po nenehnih spremembah.  

Česar koli se bomo lotili v tem Luninem ciklusu, bo obarvano z optimizmom, velikopoteznostjo in velikodušnostjo Strelca. Tudi z določeno dozo pretiravanja ali vsaj brezskrbnega pričakovanja, da se bo na koncu vse dobro izteklo.



Novembrski mlaj je močno obarvan z uranskim prebujanjem zavesti, ki nas sili v spremembe, ker se želimo znebiti omejitev. Vsega, kar nas ovira na poti napredovanja, spoznavanja nečesa novega in predvsem, kar nam zbuja občutek, da smo nekje vezani, da je naša osebna svoboda omejena.  

Uran je še vedno neharmonično povezan z Marsom, kar je izjemno impulzivna, celo eksplozivna kombinacija energij, ko hočemo spremembo takoj in brez odlašanja, ne da bi sploh pomislili na posledice. Napetost je naraščala in dosegla kulminacijo  na dan, ko sta se povezala Venera in Jupiter (24. 11.) in to je marsikomu pomagalo, da je kljub izzivom ohranil mirno kri. Zdaj napetost že popušča, zato bodo tudi naše reakcije bolj kontrolirane in manj impulzivne, čeprav bomo še vedno sledili uranskemu klicu (prebujanje, osebna svoboda). Energiji Sonca (ego, cilji, želje) in Lune (čustvene potrebe) temu ne moreta harmonično slediti, saj Uran tvori napet aspekt s stopinjo mlaja in zato bo potrebno kar nekaj prilagajanja.

V dneh po mlaju sledi premik planetov v hladno in stabilno znamenje Kozoroga, to pa je povsem drugačna energija. Iz območja velikih pričakovanj, optimizma in celo avanturizma, kjer je vse mogoče (Strelec), se pomikamo v območje dolgoročnega delovanja, ko se umirimo, skrbno načrtujemo, se povsem osredotočimo na zastavljene naloge in počasi, potrpežljivo a zanesljivo napredujemo proti cilju. Tukaj ni več prostora za ekstravagantnosti, vse naše ravnanje je podrejeno končnemu uspehu.

Tako si bodo sledili najprej Venera, ki bo ob težavni povezavi s Kironom hitro pozabila na brezskrbno hedonistično in ljubezensko vznesenost zadnjih dni in nas opomnila na boleče (pre)izkušnje v ljubezenskih zadevah in v odnosih nasploh, drugi se bodo ob tem morda soočali z bolečimi denarnimi izgubami. Zato bomo na teh področjih delovali bolj umirjeno, želeli si bomo predvsem varnost in zanesljivost.

Sledil ji bo Jupiter, vladar mlaja (dispozitor, kot rečemo astrologi), ki po letu dni zapušča znamenje Strelca, svojo cono udobja, kamor se bo vrnil šele čez 11 let, in se podaja v zanj nadvse neudobno okolje asketskega Kozoroga (2. 12.), kjer se bo predvsem moral sprijazniti z omejitvami, s strogostjo in z visokimi zahtevami do sebe in do drugih.

Zdaj si lahko zastavimo visoke cilje. Če bomo v prihodnjem obdobju pripravljeni trdo delati, uspeh ne bo izostal.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več