ZVEZDNI UTRIP APRILA 2020

Fotografije: google.com

Ne pozabimo drug na drugega. Predvsem starejši bodo rabili pomoč. Poskrbimo zanje in pokažimo, da smo kot družba vključujoči in občutljivi na stiske posameznikov iz vseh družbenih in starostnih skupin. Pokličimo prijatelje in bližnje (sredstva komunikacije hvala bogu delujejo) in bodimo drug drugemu v oporo.

NEJASNA, NASPROTUJOČA SPOROČILA – NE VERJEMITE VSEGA, KAR SLIŠITE

Merkur nam že skoraj dva meseca prinaša nejasna in nasprotujoča sporočila (retrogradnost v zmedenem, izmuzljivem, tudi zavajajočem znamenju Rib). Zdaj je sicer že zapustil območje sence (del zodiaka, po katerem se je pomikal retrogradno) in se z veliko hitrostjo približuje konjunkciji z Neptunom (4. april) skoraj na stopinji svojega dna (pada), zato se bomo v prvih dneh aprila bolj zanašali na intuicijo kot na racionalno razmišljanje. Bolj se bomo zatekali v sanjarjenje, morda celo pretirana in v tem času nerealna pričakovanja, tudi iluzije. Besedna kreativnost in izražena domišljija se lahko sijajno ubesedi, če pišemo zgodbe ali poezijo. V komunikacijo pa lahko vnese več nejasnosti in nesporazumov, tudi namernega zavajanja in potvarjanja dejstev. Do nesporazumov prihaja tudi zaradi komunikacijskih šumov, ko sogovornika enostavno ne prepoznata prave vsebine sporočila, zato je dobro, da večkrat preverimo dejstva ali odložimo pomembnejše odločitve na poznejši čas, če je to seveda mogoče. 

ŠTIRJE (4) MESECI Z VENERO V DVOJČKIH
Venera bo 3. aprila vstopila v znamenje Dvojčkov, kjer se bo letos zaradi retrogradnosti lahkotno zabavala vse do 7. avgusta. Že 9. aprila bo dosegla območje sence na 5° Dvojčka, to je stopinja, do katere se bo (seveda navidezno) zaradi retrogradnosti vrnila 25. junija. 

Energija Venere v Dvojčkih je mladostno razposajena in živahna. Mene že pisanje o tem ziblje v lahkotno poplesavanje ob čarobnih latino zvokih Santane. Po dolgotrajni osamitvi, ki nam počasi že načenja živce, si bomo želeli več stikov in druženja s prijatelji. K sreči nam sodobna sredstva komunikacije omogočajo druženje, tudi če smo fizično oddaljeni drug od drugega (harmonični vpliv Saturna iz Vodnarja).

EKSPLOZIVNI KVADRAT MARSA Z URANOM
Negotovost, ki nas spremlja v obdobju, ko je pandemija na višku, nas lahko požene preko meje v iracionalne strahove, posebej še, ko se bo Mars, ki je še vedno pod vplivom omejitev, ki mu jih nalaga Saturn, povezal v eksplozivni kvadrat z Uranom (7. april) samo nekaj ur pred polno Luno v Tehtnici.

Zaradi omejitev, ki jih moramo vsi upoštevati, bo zdaj težišče našega delovanja mentalne narave (Mars v Vodnarju) in o aktivnostih lahko le razmišljamo, ne da bi jih dejansko uresničili. Njegov kvadrat z Uranom prebuja uporniški duh in željo po več osebne svobode, kar boste čutili še posebej močno, če imate planet ali pomembno točko osebnega horoskopa blizu 5.° fiksnih znamenj (Bik, Lev, Škorpijon, Vodnar).

Z Marsom v Vodnarju se bodo porajale nove ideje in inovativne, tudi drzne zamisli, ki pa najbrž ne bodo tudi uresničljive. Vsekakor se bo zaradi omejitev gibanja porajal nemir, nervoza in nepotrpežljivost, ki  lahko preraste tudi v izbruhe in uporništvo ob polni Luni.

POLNA LUNA NA 18° TEHTNICE
Prva pomladna polna Luna (8. april) na osi Oven -  Tehtnica bo še izrazito pod vplivom težavnega aspekta (kvinkunks) z Neptunom. Kvinkunks je težaven aspekt, ki v horoskopu nakazuje težave z zdravjem in potrebo po prilagajanju, ki je ne sprejmemo zlahka. Z nejasnostjo in zmedo narašča čustvena občutljivost, ki lahko preraste v neracionalne strahove in paranojo. Z eksplozivno energijo Marsa in Urana bomo težko obvladovali nemir in to zlahka vodi v čustvene izbruhe, ne glede na posledice. 

Os Oven – Tehtnica predstavlja  os odnosov in nam zastavlja vprašanje: »Kdo sem jaz v odnosu do drugih?« Živimo v obdobju izrednih razmer, ko človeštvo ogroža neviden sovražnik. Ta nas na eni strani sili v izolacijo, a nas obenem združuje v zavedanju, da smo vsi na istem čolnu. Čeprav nas fizično razdvaja, nas obenem povezuje v skrbi za usodo vsakega posameznika in za usodo planeta kot celote.

Polno Luno, opozicijo Sonca in Lune, že barva intenzivna energija Plutona (moč, transformacija, regeneracija) in Jupitra (optimizem, zaupanje, vizija, pravičnost, pa tudi pretiravanje), ki  5. aprila  začenjata svoj 13 letni ciklus na 24.° Kozoroga. To je eden od treh zelo pomembnih planetarnih ciklusov, ki se začenjajo v letošnjem letu in ki bodo dolgoročno zaznamovali naše življenje. Zelo osebno, če imamo planet ali osebno točko horoskopa v bližini 24.° kardinalnih znamenj (Oven, Rak, Tehtnica, Kozorog), vsekakor pa na kolektivni ravni in nič več ne bo, kot je bilo pred letom 2020. O tej obsežni in zelo pomembni temi bom pisala v ločenem prispevku.

V času polne Lune in letošnje prve konjunkcije Jupitra in Plutona se bo Merkur z njima povezal v harmonični sekstil, zato se lahko nadejamo vesti in informacij, ki vlivajo optimizem in zaupanje v razrešitev.

MERKUR V IMPULZIVNEM OVNU

 Ko se bo Merkur premaknil v znamenje Ovna (11. april), bodo informacije bolj jasne, komunikacija pa bolj neposredna, tudi manj strpna in potrpežljiva. Konstruktivni sekstil s Saturnom (12. april) bo pomagal, da odločitev ne bomo sprejemali preveč impulzivno in na mah in da bomo informacije presojali objektivneje in previdno, odločitve pa sprejemali odgovorno in z mislijo na prihodnost.

Merkurjeva konjunkcija (povezovanje) s Kironom (bolezen, neozdravljiva rana, a tudi zdravilec in ozdravitev) lahko že okrog 15. aprila prinese ugodne informacije, ki bodo nakazovale na pomemben razvoj in preboj v smeri razreševanja, saj bosta v naslednjih dneh harmonično povezana z Marsom v Vodnarju (dispozitor) in Venero v Dvojčkih, ki tudi medsebojno tvorita strastno in adrenalinsko vznemirljivo povezavo, ki se bo dovršila dan po mlaju.

ENERGIJSKI PREMIK IN MLAJ V ZNAMENJU BIKA

Sonce se bo 19. aprila premaknilo v znamenje Bika in že se bodo strasti umirjale, saj je to znamenje plodnosti, premišljene stabilnosti in varnosti, a bo to le zatišje pred mlajem. 23. aprila se bosta z Luno združila v nov ciklus na stopinji njene egzaltacije (višine), a tudi zelo blizu Urana in še vedno pod vplivom Saturna (omejevanje, čustvena izoliranost, odgovornost). Nenadni preobrati in nepredvideni dogodki bodo povzročili čustveni nemir in neustavljivo željo po spremembah, zato se bomo le s težavo soočali z omejitvami, predvsem pa z osamitvijo in ločenostjo od svojih bližnjih in širše družine. 

Napetosti se bodo proti koncu meseca nadaljevale, ko bo tudi Merkur takoj po vstopu v znamenje Bika (27. april) tvoril kvadrat s Saturnom (skrbi, pesimizem). Ko se bo Merkur 1. maja povezal v konjunkcijo z Uranom, si resnično lahko obetamo nepričakovano. Upajmo na najboljše!

NEKAJ MISLI ZA ZAKLJUČEK

Moj zapis morda ne zveni najbolj optimistično, pa vendar – na razmere same ne moremo veliko vplivati. Tuhtanje in pretirano fokusiranje na stvari, ki jih trenutno ne moremo spremeniti, nam ne bo nič pomagalo. Zato se raje osredotočimo na pozitivno: kreativno ustvarjanje, pisanje, ročne spretnosti, drobna domača popravila, za katera ni nikoli časa in predvsem kakovostno preživljanje časa z najbližjimi. Po opravljenih šolskih in delovnih obveznostih lahko še vedno preživimo nekaj prijetnih ur v druženju z otroci, igramo družabne igre ali se skupaj naučimo česa novega. Kdaj ste zadnjič zaplesali doma?  Z otroci, s partnerjem ali sami – zakaj pa ne, navsezadnje?

Ne pozabimo drug na drugega. Predvsem starejši bodo rabili pomoč. Poskrbimo zanje in pokažimo, da smo kot družba vključujoči in občutljivi na stiske posameznikov iz vseh družbenih in starostnih skupin. Pokličimo prijatelje in bližnje (sredstva komunikacije hvala bogu delujejo) in bodimo drug drugemu v oporo.

Ostanite pozitivni. Ostanite zdravi.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več