Astroterapija - postani kreator svojega življenja

Avtor: Dubravka Oberžan, 8. september, 2018

Bolj kot napor, ki ga zahteva sama transformacija, je na poti osebnostne preobrazbe, na poti k samemu sebi, potrebna lojalnost – zvestoba samemu sebi. Da se zavedamo, kaj nas osrečuje (Venera), da to sporočamo drugim (Merkur) in da kljub nasprotovanju drugih trdno vztrajamo na svoji poti (Mars). Liz Green

Astroterapija z esencami nam pomaga, da prepoznamo svojo notranjo moč in iz nje delujemo. Da premagamo lastne strahove in omejitve, da se se zavemo lastne vrednosti in sposobnosti in iz tega črpamo samozavest in voljo, da uresničujemo svoje zamisli in sledimo svojim ciljem. S tem razvijamo navdušenje in strast do življenja, predvsem pa ne rabimo več zunanjega odobravanja in potrditve. Zato se ne pretvarjamo več, da bi bili sprejeti. Enostavno SMO in se dobro počutimo v svoji koži. 

Strankam se v času, ko jemljejo esence, dogaja vrsta »naključij«. Opazijo, da se spreminjajo, občutijo več energije in notranje moči, hkrati pa se notranje umirjajo. Ko delujejo iz občutka notranjega miru, se tudi na izzive odzivajo mirno in z občutkom, da so jim kos.   Spreminjajo se njihovi odnosi z drugimi ljudmi. 

Spremeni se njihov pogled na stvari, ki so jih pred tem dojemali kot izrazito neprijetne in moteče. Spreminjajo se tudi njihove življenjske okoliščine, razmere v službi in doma, v družini ali v partnerskem odnosu. Stvari, ki so jih prej izrazito vznemirjale, potem lažje sprejemajo. Ne odzivajo se več impulzivno in pretirano čustveno. Njihove reakcije so bolj umirjene, lažje jih kontrolirajo, npr. jezo, bes ali agresivnost v komunikaciji. Tudi če so izrazito sramežljivi in  zadržani, imajo tremo, ali se ne znajo postaviti zase, so po jemanju esenc bolj sproščeni in kmalu občutijo bistveno izboljšanje.

Seveda ne gre za naključja. AstroHealing je v prvi vrsti delo na sebi. Esence vsebujejo čisto določen energijski zapis, vibracijo in ta odraža uravnoteženo energijo določene čakre. Ta se v procesu astroterapije najprej prečisti in odpravijo se blokade ali morebitni presežki energije, ki jih občutimo kot notranjo napetost. 

Potem to  energijo postopoma aktiviramo. Nismo več le pasivni opazovalci, pač pa prevzemamo vse bolj aktivno vlogo in postajamo kreatorji svojega življenja.

3. čakra - moč osebnosti, zavest o sebi (identiteta), samozavest, pogum

Sonce v energijski astrologiji predstavlja 3. čakro – središče naše osebnosti in naše identitete. Tu se oblikuje zavest o sebi: kdo smo, kaj želimo, kakšni so naši cilji. Če je Sonce v horoskopu slabo postavljeno, so naši cilji nejasni, nimamo jasne predstave o tem, kaj želimo v življenju doseči. Pri doseganju ciljev nas lahko ovira pomanjkanje samozavesti, dvom v svoje sposobnosti, negotovost in pomanjkanje volje. V drugih primerih se zaradi neharmoničnih povezav z drugimi energijskimi centri (npr. z Marsovo čakro) lahko vedemo arogantno, nastopaško in agresivno, izrazito želimo dominirati v odnosih in s tem v bistvu poskušamo zakriti lastno negotovost. Kadar vam določena oseba »črpa« energijo in ste po srečanju z njo psihično ali telesno povsem izčrpani, je to znak, da ne zmorete jasno postaviti lastnih energijskih meja.

Zunanji dogodki, okoliščine, ki jih živimo, so le odraz našega notranjega doživljanja. Ko se notranje umirimo in prevzamemo vajeti svojega življenja, se to odraža na vseh področjih življenja. S tem, ko se zavemo lastne identitete, tudi mi sami postavljamo svoje osebne meje na novo. Spremembo energije, ki jo izžarevamo,  okolica še kako zazna in se na to tudi ustrezno odzove.


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več