Uporaba esenc v AstroHealingu

Avtor: Dubravka Oberžan, 8. september, 2018

Esence so naravne učinkovine, ki vsebujejo energijski zapis in kot vibracija delujejo na energijsko polje (telo) človeka. Cvetne esence, planetarne čakra esence in esence dragih in poldragih kamnov za uravnoteženje yin energije, živalske in prostorske esence pa za uravnoteženje in aktiviranje yang energije.

Esence so naravne učinkovine, ki vsebujejo energijski zapis in kot vibracija delujejo na energijsko polje (telo) človeka.
Cvetne esence, planetarne čakra esence in esence dragih in poldragih kamnov za uravnoteženje yin energije, živalske in prostorske esence pa za uravnoteženje in aktiviranje yang energije.


Kako pripravimo esence za uporabo

Za vsako osebo individualno izberemo ustrezno kombinacijo esenc in določimo vrstni red jemanja posameznih pripravkov. Vrsto terapije določi terapevtka glede na težavo, ki jo želite rešiti (npr. samozavest, premagovanje treme, jasno izražanje) oz. cilj, ki ga želite doseči. Pri tem upošteva rezultate testa - vprašalnika o stanju energijskih središč, ki ga v skrajšani obliki lahko izpolnite na spletni strani terapevtke, in seveda analizo vašega osebnega horoskopa.

Katere esence uporabljamo

Za uravnoteženje in harmonizacijo posameznih čaker v v AstroHealingu uporabljamo različne esence, sama jih uporabljam več kot 150, z različnih delov sveta. Esence so naravne učinkovine, ki vsebujejo energijski zapis in kot vibracija delujejo na energijsko polje (telo) človeka. Njihova uporaba je popolnoma varna in neškodljiva, lahko jih uživajo otroci, nosečnice in osebe šibkega zdravja.

Planetarne esence

Planetarne esence, kot že ime pove, nosijo v sebi energijski zapis - vibracijo, ki predstavlja uravnoteženo stanje energije določenega energijskega centra – čakre. Lunino planetarno esenco uporabljamo za delo na srčni čakri, esenco Merkurja za uravnoteženje grlene čakre in Marsovo za delo s korensko čakro.

Cvetne esence – transformacija izražanja yin energije

Položaj planetov v astrološki karti kaže način, kako se energija posameznih čaker primarno izraža. Glede na to planetarnim esencam dodajamo ustrezne cvetne esence, s katerimi povežemo in uravnotežimo energijo na nivoju določenega elementa ali znamenja in tudi za bolj harmonično izražanje energije med dvema čakrama:

  • Bachove cvetne esence: za planete v vodnih znamenjih (Rak, Škorpion, Ribe).

  • Avstralske: (Austarlian Bush Flower Essences): za planete v ognjenih znamenjih (Oven, Lev ali Strelec).

  • Kalifornijske: (FES) za planete v zračnih znamenjih (Dvojčka, Tehtnica, Vodnar).

  • Južnoafriške: (Southafrican Flower Essences): za planete v zemeljskih znamenjih (Bik, Devica, Kozorog).


Živalske esence (Wild Earth Animal Essences) 

uporabljamo v astroHealingu najprej za uravnoteženje yang energijskih potencialov določene čakre, pa tudi za aktiviranje te energije, ki se potem izrazi kot:  kreativnost, izražanje čustev, jasno izražanje in komunikacija z drugimi, premagovanje sramežljivosti in treme in podobno.

Esence prostora (Environmental Esences) uporabljamo kadar želimo narediti prostor za popolno transformacijo na določenem življenjskem področju (to v astrologiji predstavljajo hiše natalnega horoskopa): na osebnostnem in duhovnem razvoju, na karierni poti, v vseh vrstah odnosov, v komunikaciji.

Esence dragih in poldragih kamnov (Gem Stone Essences) - stabilnost

 Z njimi uravnotežimo yin in yang energijo posamezne čakre in dosežemo njeno dolgoročno stabilnost. Za vsako čakro uporabimo ustrezno esenco: Smaragd za srčno čakro, Diamant za kronsko, Rubin za korensko, Zlato za solarni pleksus, energijski center, ki ga povezujemo s Soncem.


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več