ČETRTEK, 8. APRIL – JUPITROV DAN Z BALZAMIČNO LUNO V ZNAMENJU RIB

Fotografije: google.com

Balzamična, imenujemo jo tudi temna Luna, je obdobje, ko zaključujemo, kar smo začeli v preteklem Luninem ciklusu in se v miru pripravljamo na naslednji kreativni ciklus. Na nove projekte, v katere bomo usmerili svoj ustvarjalni potencial v obdobju, ki je pred nami.

Luna se pomika po znamenju Rib in bo sestavila harmonični sekstil z nepredvidljivim Uranom, zato bodimo danes odprti za vznemirljive in nepričakovane preobrate, inovativne in nenavadne zamisli ali doslej še neznane rešitve. 

Luna in Sonce sta pred zoro sestavila napetostni polkvadrat, ki ga v zgodnjem dopoldnevu občutimo kot notranji nemir, nezadovoljstvo in čustveno napetost. Pozneje čez dan se bo neharmonično povezala še z Venero in Plutonom, zato bomo nekaj teh napetosti sproščali v medosebnih odnosih, morda s pretiranim ljubosumjem in zamerljivostjo. Če se zmoremo premagati in ne dopustimo, da nas potegne v vrtinec negativnih čustev, se lahko v teh energijah prepustimo lepoti in strastnemu, vznemirljivemu, a tudi poduhovljenemu doživljanju ljubezni in erotičnosti.

Luna začenja balzamično fazo svojega mesečnega ciklusa, ko se pomika po zadnjih 45° pred združitvijo s Soncem ob mlaju (12. april).

Balzamična Luna in znamenje Rib vsako zase poudarjata simboliko zaključevanja. V dneh pred mlajem opažamo, da smo utrujeni in nimamo veliko energije. Telo rabi počitek in bolj kot zunanji svet in dogajanje okrog nas, nas zanima naše notranje doživljanje.  Spopadamo se s pomanjkanjem fizične energije in upadanjem vitalnosti, hkrati pa se v nas prebuja intuitivna spiritualna energija, kar je povsem v simboliki znamenja Rib. Energija je usmerjena navznoter (»gremo vase«) in iz tega notranjega miru se lahko porajajo kreativne zamisli, zametki novega.

Balzamični del ciklusa je zato vedno namenjen zaključevanju, počitku in regeneraciji, da si povrnemo moči pred začetkom novega kreativnega ciklusa. To je obdobje, v katerem ponotranjimo doživljanje in dogodke, ki so se odvijali v aktivnejšem (naraščajočem) delu Luninega ciklusa. Telesno potrebujemo počitek, mentalno in čustveno pa se bomo sprostili ob glasbi, meditaciji ali branju in si tako povrnili vitalno in spiritualno energijo. Pomembno je, da se osvobodimo negativnih čustev, zato spustimo zamere, ljubosumje, občutke krivde in strahu.

V tem času telo (in vsa živa narava) zadrži manj tekočine, zato je pomembno, da zaužijemo dovolj vode ali čaja. Tekočino lahko nadomestimo tudi z uživanjem lahkih zelenjavnih ali zeliščnih juh. Čemaževa je v tem času kot nalašč za detox, da telo očistimo toksinov.

Sama si pripravim Detox kombinacijo esenc (Aloa Vera, Dandelion in Pomegranate) za sproščanje toksinov in čiščenje organizma.

Balzamična, imenujemo jo tudi temna Luna, je obdobje, ko zaključujemo, kar smo začeli po začetku preteklega Luninega ciklusa in se v miru pripravljamo  na naslednji kreativni ciklus. Na nove projekte, v katere bomo usmerili svoj ustvarjalni potencial v obdobju, ki je pred nami.

Luna se bo v soboto premaknila v znamenje dinamičnega impulzivnega Ovna, a bo še vse do zgodnjega ponedeljkovega jutra v balzamični fazi. Čeprav se bodo v nas že prebujale energije, ki nas silijo v delovanje, bo pravi čas za aktiviranje pomembnih projektov po mlaju (ponedeljek, 12. 4.). Prvi pomladni ciklus Lune in Sonca v znamenju Ovna mnogi štejejo za pravi začetek leta. Glede na to, da se bo mlaj dovršil na 22.° Ovna ob močni spodbudi potentnega Marsa in mogočnega Jupitra, planeta rasti in uspeha, nam entuziazma in optimizma v prihodnjem obdobju ne bo manjkalo.

Objem.

Dubravka

 

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več