ČETRTEK, 28. JANUAR – Polna Luna v Levu

Fotografije: google.com

Tekmovalnost in prestižni boji, prerivanje na vrhu, kjer je prostor samo za zmagovalca, nam po nepotrebnem poberejo veliko energije, ki bi jo lahko veliko bolj konstruktivno usmerili v doseganje zastavljenih ciljev.

Sonce bo vzšlo ob 7.28 uri na 9.° Vodnarja, zašlo bo ob 17:01 uri. Dan se je v zadnjih 2 tednih podaljšal za pol ure, tako da bo današnji trajal že 9 ur in 32 minut (vir: timeanddate.com).

Astrološko zelo dinamičen dan je pred nami. Luna  je malo po 3. uri vstopila v kraljevsko znamenje Leva, kjer se muhasta in čustveno občutljiva obnaša kot prava diva in kraljica drame, če kaj ni kot bi si želela. Ognjevito in dramatično bomo zahtevali, kar mislimo, da si zaslužimo. In to je seveda le najboljše, ekstravagantno in razkošno, kot se za kraljevsko znamenje spodobi. Enako kot zrak, ki ga diha, potrebuje priznanje, odobravanje in pohvalo. Na kritiko, če bo še tako dobronamerna in upravičena, se bomo danes v skladu s tem tudi odzivali: z zavračanjem, neodobravanjem in užaljenostjo.

Znamenje Leva tvori naravno opozicijo znamenju Vodnarja, kjer se trenutno nahajajo Sonce,  Jupiter, Saturn in zdaj že skoraj stacionarni Merkur. Luna se bo že danes dramatično, kot zna le Luna v Levu, zoperstavila trem in nas izzvala, da se soočimo s tistim delom svoje osebnosti (ali s svojimi dejanji), ki jih globoko v sebi, v nezavednem, zavračamo in jih pripisujemo drugim.

Združitev Venere in Plutona

Venera se bo popoldne prvič letos poravnala s strastnim transformativnim Plutonom na 25.° Kozoroga. Drugič bomo njuno poravnavo videli čisto ob koncu leta, ko bo Venera retrogradna in takrat se bomo spet ukvarjali z nesoglasji v odnosih, če jih bom zdaj pometli pod preprogo.  Njuna intenzivna energija, erotični magnetizem in neustavljiva privlačnost, vedno izzove strastne reakcije, popolno predajanje, pa tudi podrejanje, posesivnost in ljubosumje v ljubezenskih (in tudi drugih) odnosih.

S Plutonom se spuščamo povsem v globine, kjer so skrita najgloblja čustva, ki zdaj lahko z vso silovitostjo privrejo na dan. Lahko nas potegnejo v vrtinec strasti, da se povsem izgubimo erotičnem zanosu, ko se s partnerjem združimo v eno, ne le telesno, tudi čustveno in duhovno.  Naj intenzivna čustva vodijo v ljubezensko igro, ne vojskovanje, če parafraziram "make love, not war” (v angleščini se sliši bolje kot v prevodu).

Polna Luna v Levu s težavnim T kvadratom Jupitra in Marsa


Ko bo zvečer polna Luna zasijala v vsem svojem sijaju (20:16 uri  - velja za Ljubljano) na 9.° dramatičnega dostojanstvenega Leva, se ji bosta hkrati zoperstavila mogočna Sonce in Jupiter, že skoraj povsem poravnana na 9.° Vodnarja. Ponosna, samozavestna in častihlepna Luna v Levu je igriva in radoživa, predvsem pa si želi izstopati.

Sonce v tesni konjunkciji s plemenitim Jupitrom hkrati priča o neomajnem optimizmu, viziji velikih dosežkov in želji po uspehu. Samozavesti nam ne bo manjkalo. Še več, pretiran optimizem in megalomanija nam bosta kvečjemu zaslepila trezno presojo. Da bo slika drame popolna, je v dogajanje vključen impulzivni Mars na vrhu težavne planetarne konfiguracije, ki jo zaradi oblike imenujemo T – kvadrat v neprilagodljivih fiksnih znamenjih. Napetost zaradi neusklajenosti naših (pre)velikih želja in ciljev z realnostjo sedanjega trenutka se z nestrpnim impulzivnim Marsom stopnjuje, posebej še, ker nihče ne bo popustil. Tekmovalnost in prestižni boji, prerivanje na vrhu, kjer je prostor samo za zmagovalca, nam po nepotrebnem poberejo veliko energije, ki bi jo lahko veliko bolj konstruktivno usmerili v doseganje zastavljenih ciljev.

Po navadi pišem v prvi osebi, ker se mi zdi pomembno, da ta razpoloženja in lastnosti, tudi pomanjkljivosti in izzive, s katerimi se soočamo, prepoznamo najprej pri sebi. Samo pri sebi jih lahko tudi spreminjamo. Pri drugih le tako, da spremenimo svoj pristop, svoj odnos in svoje ravnanje in s tem dosežemo, da se drugi do nas vedejo drugače. To je v energijah Leva posebej težko razumeti, saj smo prepričani, da smo središče dogajanja. Seveda, Sonce je vendar njegov vladar.

Naj na koncu zapišem vrstico genialnega besedila Innuendo Freddieja Mercuryja (kot na naslovni sliki): »Surrender your ego. Be free, be free. To yourself.«


Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več