TOREK, 1. DECEMBER

Fotografije: StarWalk

Zvečer bo Merkur vstopil v optimistično znamenje Strelca (do 20.12.) in v tem času se bodo porajale velike ideje, ali še bolje - veliko velikih, grandioznih idej. Bolj bomo odprti za sprejemanje mnenj in idej, ki se razlikujejo od naših.

Sonce bo vzšlo ob 7.29 uri na 9.° Strelca in zašlo ob 16.12 uri. Z Luno, ki bo še ves dan v znamenju dinamičnih Dvojčkov, nam bosta obarvala dan z lahkotno komunikativno energijo. Vladar Dvojčkov Merkur bo danes še ves dan na zadnji stopinji intenzivnega skrivnostnega Škorpijona in se bo zvečer premaknil v znamenje optimističnega Strelca.

Luna se bo v noči na torek, v zgodnjem jutru, povezala s spiritualno energijo Neptuna in potem ves dan ne bo oblikovala nobenega pomembnega aspekta, kar v astrologiji imenujemo »prazni tek« Lune. Čeprav je še vedno v dinamičnem znamenju Dvojčkov, nam bo s sanjavo idealistično neptunsko energijo motila in odvračala pozornost. Težko se bomo zbrali in se resno spravili k delu. Čustveno bomo zelo občutljivi, tudi muhasti in naši občutki bodo bolj odraz naših povsem subjektivnih predstav in iluzij kot dejanskega stanja. 

Nekaj nemira in napetosti bo v popoldanskem času, ko se bo Luna neharmonično povezala z nemirnim Uranom in pozneje še s Plutonom. Pri nekaterih lahko to izzove silovite čustvene izbruhe, drugi  se bodo morda zatekli v vlogo žrtve in s čustvenim manipuliranjem nadzorovali dogajanje. Ne eno ne drugo ne bo prispevalo k umiritvi napetosti in razgretih čustev. Če je le mogoče, se odzovimo bolj konstruktivno ali vsaj nekonfliktno. Lahko se umaknemo in beremo knjigo ali meditiramo. Lahko poslušamo glasbo, ki nas pomirja.

Zvečer, ko bo Merkur vstopil v znamenje optimističnega Strelca, bodo napetosti pozabljene in bolj bomo odprti za sprejemanje mnenja in ideje, ki se razlikujejo od naših.  Merkur bo v znamenju Strelca do 20. 12. in v tem času se bodo porajale velike ideje, ali še bolje - veliko velikih, grandioznih idej. 

V obdobju mrkov smo in čas med dvema mrkoma (naslednji, popolni sončni mrk, bo 14. 12.) je čas za "spuščanje". Zato se v tem času prepustimo vizijam in ne poskušajmo na silo začeti z novimi projekti.  Za pomembne odločitve bo bolj primerno obdobje z Merkurjem v Kozorogu (po 20. decembru) in po zadnjem velikem planetarnem dogodku v 2020, veliki konjunkciji Jupitra in Saturna, ki najavljata novo dobo.

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več