SREDA, 13. JANUAR – Mlaj v Kozorogu z energijo transformacije in regeneracije

Fotografije: google.com

Sonce in Luna začenjata svoj prvi letošnji ciklus ob prisotnosti silovitega Plutona, energije velike notranje moči, ki omogoča popolno preobrazbo (transformacijo) in regeneracijo po dolgotrajnem napornem obdobju.

Merkurjev dan je danes, dan za komunikacijo, intenzivno izmenjavo idej in pisanje. Sonce vzide ob 7:41 uri na 23° hladnega Kozoroga in zaide ob 16:40 uri.  

Najpomembnejši dogodek dneva je mlaj, združitev Sonca in Lune v energijo iniciacije in novih začetkov ob 6.00 uri, ki se je dovršil ob prisotnosti silovitega Plutona, energije velike notranje moči, ki omogoča popolno preobrazbo (transformacijo) in regeneracijo po dolgotrajnem napornem obdobju.

Energija Kozoroga je energija stabilnosti, disciplinirane potrpežljivosti in vzdržljivosti, pa tudi ambicije, vztrajnosti in skrbnega načrtovanja. Zato je zdaj čas, da se osredotočimo na prihodnost in jo zasnujemo na trdnih temeljih.

Planetarna slika je ob začetku leta zelo kompleksna. Jupiter, Saturn in Merkur iz Vodnarja zapirajo težavni kvadrat z Uranom v Biku. Uran je planet prebujanja, osvobajanja in reform. V času njegove retrogradnosti (od avgusta 2020 – v času, ko se je že nakazoval drugi val pandemije) je izgubil reformni zagon. Jupiter in Saturn, ki sta na dan solsticija začela nov ciklus na začetku Uranovega znamenja in Mars, ki se Uranu vse bolj približuje  in se bo v naslednjih dneh združil z njim, ga silijo, da nadaljuje in opravi svoje poslanstvo.



Težavno prepletanje planetarnih energij ob prvem letošnjem mlaju kaže, da se napetosti stopnjujejo in vodijo v eskalacije in izbruhe, ki bodo prinesli nekaj sprostitve, vendar smo še daleč od končnega razpleta.

Le nekaj ur po mlaju se je ob 12.00 uri sestavil egzaktni kvadrat Marsa in Saturna, katerega vpliv v zadnjem tednu s težavo prenašamo. Nekateri smo utrujeni  in izčrpani, povsem brez energije. Drugi ga čutijo v kosteh, v sklepih ali zobeh. Pri nekaterih se oglaša zaskrbljenost in povsem neoprijemljiv strah. Danes bo še posebej aktiven v poznem večeru, ko ga bo aktivirala Luna, ki se bo popoldne po sončnem zahodu premaknila v Vodnarja, še eno znamenje pod vladavino Saturna.

Nemoč, da dejansko nekaj ukrenemo, stopnjuje frustracije in dnevi, kot je bil včerajšnji, ko sta se težavno povezala Merkur in Uran oba že pod vplivom Marsove agresivne nestrpnosti, so še posebej naporni za vse, ki delajo v neposrednem stiku z ljudmi in se morajo soočati z izbruhi negativnosti in nepotrpežljivosti v tem obdobju.

Velja še omeniti, da je danes Uran že stacionaren in zaključuje retrogradni del ciklusa, ki se je začel 15. avgusta 2020. Njegov »premik« se bo zgodil zelo počasi, saj se bo šele v naslednjem tednu premaknil za eno ločno minuto od stopinje obrata (6°43' Bika). Do 21. avgusta se bo Uran pomikal direktno skoraj do 15.° Bika.  Do konca meseca bodo vsi planeti v direktnem gibanju, kar bo občutiti kot sproščanje energij. Zdelo se bo, da se končno stvari začenjajo premikati z mrtve točke.

K sreči harmonična zveza Venere in Urana obeta prijetno ljubezensko iskrenje in vznemirjenje. Lahko nam prekriža pot zanimiva in vznemirljiva oseba. Nekaj nepredvidljivega in drugačnega se nam obeta. Odprti bomo za eksperimentiranje, pa naj gre za novo romanco ali poživitev obstoječega razmerja.


Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več