TOREK, 5. JANUAR – Marsov dan

Fotografije: Star Walk Ozvezdje Lyra

Sonce bo vzšlo ob 7.50 uri, zašlo bo ob 16.26 uri. Trenutno se nahaja na 15.° Kozoroga, v območju, ki ga energijsko osvetljuje fiksna zvezda Vega iz ozvezdja Lyra.

Sonce bo vzšlo ob 7.50 uri,  zašlo bo ob 16.26 uri. Trenutno se nahaja na 15.° Kozoroga, v območju, ki ga energijsko osvetljuje fiksna zvezda Vega iz ozvezdja Lyra. Ozvezdje Lyra nosi zgodbo o nesmrtni, a tragični ljubezni in velikem umetniškem talentu.   

Luna bo še pred sončnim vzhodom vstopila v Tehtnico, znamenje ljubezni, harmonije in estetike, pa tudi denarja, umetnosti in pravičnosti.  Zadeve povezane z njimi  bodo zato v naslednjih 2 dneh v središču našega zanimanja.

Danes je Marsov dan, ki spodbuja k aktivnosti in Mars je na zadnji stopinji svojega znamenja Ovna, pripravljen da po več kot 6 mesecih jutri zapusti svoje znamenje. Marsov tranzit skozi Ovna, posebej še njegova retrogradna faza, nas je v letu 2020 pošteno namučil. Zapomnili si ga bodo profesionalni kolesarji, ki so vozili Tour de France, ko se je pred našimi očmi odvijala prava drama nečloveških naporov in premikanja meja vzdržljivosti. Retrogradnega Marsa je takrat dušil omejujoči kvadrat Saturna in povzročal velike težave športnikom, ki imajo planete ali pomembno točko horoskopa na stopinjah, kjer sta Mars in Saturn prekrižala kopja, tudi našemu velikemu šampionu.

Pred vstopom v Tehtnico se bo Luna neharmonično povezala z Marsom in dan bomo začeli aktivno, morda tudi nestrpno in neučakano. Harmonični trigon Lune in Saturna bo pomagal umiriti strasti in nas oborožil s potrpežljivostjo. Ko se bo dan prevesil v popoldanske ure, se bomo sprostili ob prijetnem trigonu Jupitra in Lune.

Ob harmoničnih povezavah (paralele) Merkurja, Venere in Sonca bomo strpni in dobronamerni, v komunikaciji bomo posebej obzirni in diplomatski. Ko se bo popoldne Luna težavno povezala s Kironom in nas spomnila na čustveno bolečino, nam bo to pomagalo pri iskanju kompromisa.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več