Ravnovesje Marsovega in Saturnovega energijskega centra

Fotografije: google.com

Neravnovesje Marsovega energijskega centra se vedno odraža tudi v Saturnovem energijskem centru.

Po dva energijska centra, z izjemo Luninega, vedno tvorita par, v katerem delujeta vzajemno in se medsebojno dopolnjujeta. Da bi delovali skladno, dovolj umirjeno, a še vedno aktivno in odzivno, mora biti Marsov energijski center (korenska, prva čakra) čim bolj v ravnovesju s Saturnovim (sedma, kronska čakra). V osnovi nam uravnotežen Mars zagotavlja dovolj vitalne energije, prizemljenost (da smo prisotni tukaj in zdaj, da čutimo tla pod nogami) in občutek varnosti. Samostojnost in samozadostnost, ko se ne rabimo zatekati po podporo in mnenje drugih, ampak samostojno sprejemamo odločitve, je znamenje, da je energija Marsa uravnotežena.

Več kot občutimo in živimo Marsa (aktivnost, nemir, agresivnost), manj je prostora za saturnovsko umirjeno osredotočenost. Če skačemo s projekta na projekt in ničesar ne dokončamo, če  so naši odzivi na zunanje dražljaje pretirani in nesorazmerni (agresivnost), imamo več energije v Marsovem energijskem centru in zato premalo v Saturnovem. Presežek energije v Saturnovem centru bo povzročil veliko utrujenost, apatičnost in celo depresivnost. V telesnem smislu povsem pozabimo na potrebe spodnjih,  telesnih energijskih centrov (pomanjkanje apetita in želje po spolnosti).  Imunski sistem (Mars) se slabše odziva (komaj povišana telesna temperatura), lahko imamo težave s cirkulacijo in šibko ožilje, kar se kaže s pokanjem kapilar ali modricami in pogosto nas zebe. Marsov energijski center  predstavlja temelj za vse druge energijske centre telesa in če je ta slabo razvit, je tudi oseba energijsko šibka.

Z neuravnoteženo energijo prve čakre ne čutimo povezanosti s svojimi predniki in okoljem, iz katerega prihajamo. Delujemo iz strahu in se zaradi tega na kakršne koli zunanje dražljaje odzivamo pretirano, včasih s strahom in z umikom, drugič agresivno.

Astrološka slika neravnovesja Marsovega in Saturnovega energijskega centra

Šibek Mars, težavni planeti (aspekti, dispozitor) v prvi ali osmi hiši horoskopa, težavni planeti v znamenju Ovna / Škorpijona in/ali njihovi aspekti, kažejo na neravnovesje Marsovega energijskega centra.

Energijsko stanje Saturnovega energijskega centra (sedma, kronska čakra) presojamo na podlagi položaja Saturna v natalnem horoskopu, 10. in 11. hiše, njunih vladarjev in aspektov. Prav tako proučimo planete, ki se nahajajo v znamenjih, ki jima vlada Saturn (Kozorog in Vodnar) in njihove aspekte.

Kako uravnovesimo energijo planetov (energijskih centrov)

Neravnovesje planeta vedno obravnavamo celostno in ga zelo učinkovito uravnavamo preko drugega planeta, s katerim deluje v paru. Tako preveč nemirnega Marsa umirjamo s Saturnom: določimo časovni okvir oz. datum (Saturn), do katerega mora biti delo (Mars) ali določen projekt dokončan. Lahko določimo postopek, ki ga je potrebno vsakokrat upoštevati, rutino, ki ji sledimo (Saturn) in s tem umirimo pretirano nestrpnost. Presežek energije lahko tudi sprostimo v telovadnici ali z drugo intenzivno telesno dejavnostjo. Nekatere sprošča vrtnarjenje, druge tek ali plavanje.

Uravnoteženje energijskih centrov v energijski astrologiji dosežemo z različnimi tehnikami, kot so:

  • astoHealing terapija z esencami,
  • energijske vaje in joga,
  • meditacija,
  • afirmacije,
  • ustrezna (prilagojena) prehrana,
  • in druge.

Najboljše rezultate dosežemo s kombinacijo različnih tehnik, pri tem pa je pomembno, da smo dosledni in vztrajni (Saturn).



  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več