Mlaj v znamenju harmonije in partnerstva

16. oktober: Luna in Sonce začenjata nov ciklus na 23°53' Tehtnice

Luna in Sonce začenjata nov ciklus na 23°53' Tehtnice, znamenja miru, pravičnosti in harmonije in nas pozivata k sodelovanju in izogibanju konfliktom. Spodbujeni s pretiranim optimizmom Jupitra, bi želeli  zgladiti nesoglasja iz preteklosti, čeprav morda še tlijo zamere. Želimo si več sodelovanja in harmonije, v medsebojnih odnosih in tudi v družbi si želimo več pravičnosti.

Tehtnica simbolizira tudi iskanje kompromisa med sprtimi stranmi. Je znamenje diplomacije, zato se v času, ki je prežet z nasprotovanji in konflikti, v nas zbuja želja po ustvarjanju harmonije in miru v medsebojnih odnosih. Želimo si, da bi energijo bolj kot doslej usmerjali v iskanje skupnih točk, tistih, ki nas združujejo in ne tistih, ki nas razdvajajo.

Naloga nikakor ne bo lahka, saj je mlaj v izjemno težavnih povezavah z Marsom, Saturnom in Plutonom, s katerimi tvori težavni T kvadrat, kar kaže na ostro in agresivno nasprotovanje, nakopičeno jezo in frustracije ter ovire, zaradi katerih ni mogoče napredovati, kot si želimo. Pravi izziv bo ohraniti mir in vzpostaviti ravnovesje v nas samih, da se ne bomo odzivali impulzivno in nepotrpežljivo in se s tem zapletali v nepotrebne konflikte. Z retrogradnim Merkurjem se bodo ponovno odpirale zadeve, ki jih v preteklosti nismo znali razrešiti in od vsakega posameznika je odvisno, ali bomo zmogli preseči nasprotja in zgladiti konflikt, ali pa ga bomo še poglobili. Pustimo ob strani zamere, otresimo se strahu in negotovosti. Prihodnost je v sodelovanju, ne v konfliktih.

Venera, vladarica mlaja, se nahaja v znamenju kritične Device in je zoperstavljena Neptunu, zato je zdaj težko ločiti realnost od iluzije, resnično od neresničnega. Projekti, za katere si prizadevamo, so lahko, čeprav smo jih zelo skrbno načrtovali, izpostavljeni kritikam (občutek je, da  neupravičenim), to pa spet poglablja nezadovoljstvo in vzbuja razočaranje. Ob vplivu Neptuna zlahka zamenjamo vizije z iluzijami in sledimo ciljem, ki so težko (ali sploh ne) uresničljivi.

Mlaj, ki se bo dovršil danes ob 21.31 uri na 23°53' Tehtnice, prevaja vpliv dveh mogočnih fiksnih zvezd, Spike (ozvezdje Devica) in Arkturusa (ozvezdje Volar). Obema je skupna bojevita marsovska energijo, ena z energijo Jupitra (znanje, uspeh, časti) in druga z energijo Venere (harmonija, ljubezen) obetata končni uspeh našim prizadevanjem.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več