Kvadrat Sonca in Plutona

Fotografije: google.com

Astrološki vplivi - energija dneva za 15. oktober 2020

Sonce se danes, dan pred mlajem, povezuje v težaven kvadrat z dominantno energijo Plutona. Potreba po obvladovanju in dominaciji na eni strani ali popolno občutenje nemoči sta v resnici dve strani istega kovanca. S katero od njih se moramo soočiti, je nakazano v našem osebnem horoskopu. Bolj kot smo pod vplivom težavnih plutonskih energij (npr. s Soncem ali osebnimi planeti v Škorpijonu ali z neharmoničnimi aspekti Plutona in Sonca), ki obvladujejo naše življenje, delovanje, voljo in hotenja, bolj intenzivno se bomo nanjo odzivali. Napetosti v odnosu do avtoritet, ki nas odrivajo v podrejenost, se lahko sprevržejo v odkrit konflikt in prestižne spopade in nič manj pogosto v zahrbtno manipuliranje in spodkopavanje avtoritete, pri čemer akterji ne izbirajo sredstev in so pripravljeni iti do konca.

Posebej težko se bomo soočali s temi vplivi, če imamo planet ali pomembno točko horoskopa okrog 25. stopinje kardinalnih znamenj (Oven, Rak, Tehtnica, Kozorog).

Ne pozabimo, da se retrogradni Merkur pomika po znamenju Škorpijona, kjer bo neusmiljeno razkril, pomembne prikrite ali doslej še neznane informacije. Tako lahko v obdobju njegove retrogradnosti (do 3. 11.) in še v obdobju, ko se bo pomikal po območju sence (do 20. 11.)  pričakujemo presenetljiva odkritja (vpliv Urana), ki lahko prinesejo popoln preobrat in povsem drugačno razumevanje zadeve. 

Spravljiva Luna v Tehtnici, ki je zdaj že v balzamični fazi, ko se notranje umirjamo in pripravljamo na nove začetke (energija mlaja), vendarle kliče h kompromisu in harmoniji, in pušča odprta vrata za dogovarjanje. 

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več