ZVEZDNI UTRIP SEPTEMBRA 2020

Fotografije: google.com

Retrogradni Mars. Saturn ves mesec blokira energijo Marsa (notranje napetosti, frustracije). Jupiter in Saturn zaključujeta retrogradno fazo - stvari se bodo končno začele premikati z mrtve točke.

September bo v znamenju retrogradnega Marsa, ki iz znamenja Ovna kvadrira Saturna na zadnjih stopinjah Kozoroga. Čeprav se bo aspekt dovršil 29. septembra, bo ta vpliv čutiti ves mesec. Oba sta v svojih znamenjih, kjer najmočneje izražata njuno esencialno energijo. Mars, potentna energija delovanja in akcije, nestrpno teži k izpolnitvi in doseganju ciljev. Saturn v znamenju Kozoroga deluje premišljeno in preudarno, suvereno in nepopustljivo z močjo in prepričanjem najvišje avtoritete.

V znamenju Ovna se energija Marsa manifestira najbolj neposredno in suvereno, to je njegovo okolje, znamenje, ki mu vlada in v katerem se lahko neovirano izrazi.

Mars predstavlja strast, s katero sledimo svojim ciljem do njihove izpolnitve. Predstavlja potentnost in aktivno delovanje, stremenje, da se uveljavimo in stvari postavimo, kamor sodijo. Če pri tem trčimo na ovire, ki onemogočajo napredovanje (vpliv Saturna), se ob frustraciji zaradi nemoči in stopnjevanju notranje napetosti lahko odzovemo z jezo, besom (neharmonični vpliv Plutona) in agresivnostjo.

V znamenju Ovna Mars deluje spontano in nebrzdano, impulzivno, a tudi nepremišljeno tako, da naredimo, kar je treba, takoj zdaj in brez kompliciranja. Tudi brez planiranja in pretiranega razglabljanja, težave bomo reševali sproti, ko se bodo pojavile. Tudi tiste, ki bi jih lahko predvideli in se jim izognili, če ne bi ravnali nepremišljeno, z ihto in nestrpnostjo. Na ovire se odzivamo nestrpno, z jezo in agresivnostjo, ker pač sledimo cilju in se pri tem ne oziramo preveč na druge. Borbenost in tekmovalnost se najmočneje in najbolj neposredno izražata z Marsom v Ovnu.

Jupiter in Saturn bosta v septembru zaključila retrogradno fazo in z njunim direktnim obratom se bo sprostila energija. Počasi se bomo začeli premikati z mesta.  Z več optimizma, samozavestno in z novim prepričanjem se bomo lotili načrtov (Jupiter). Z obratom Saturna ob koncu meseca bo dozorelo spoznanje, kako jih lahko dolgoročno uresničimo.

Poudarki meseca septembra

2. september: Polna Luna na 10° Rib s harmoničnim vplivom Urana

Napetost, ki jo prinaša vsaka polna Luna, je posledica neskladja med našimi cilji in hotenji in notranjimi čustvenimi potrebami,  ki jih predstavlja Luna.

Z Luno v Ribah smo posebej občutljivi in čustveno odprti. Močno zaznavamo občutke drugih, tudi hitro lahko pademo pod njihov vpliv. Spiritualno smo zelo dojemljivi, pomembna sporočila dobivamo skozi sanje. Posebej še, ker se Luna pomika k Neptunu, ki v svojem znamenju Rib predstavlja energijo odprtosti in zlitosti (»enosti«) z drugimi. Hkrati pa smo s Soncem v intelektualnem, analitičnem in strogo racionalnem in zato izjemno kritičnem znamenju Device osredotočeni na podrobnosti, praktične in koristne  rešitve, ki so povsem  v nasprotju s spiritualno in sočutno naravo Lune (našega notranjega čustvenega sveta).

Harmonični vpliv Urana, ki je zelo močan, na isti stopinji (partilni aspekt v jeziku astrologije) predstavlja ozaveščanje in »prebujanje«. Prinaša nove ideje ali spoznanja, tudi nenavadne inovativne (out of the box) rešitve, ki morda nezavedno že dolgo tlijo nekje pod površjem. Ideje, ki jih je mogoče praktično uresničiti, saj se Merkur v praktičnem znamenju Device harmonično povezuje najprej s Plutonom, ki izbrska skrito (neznano in nezavedno) iz največjih globin, naslednji dan 3. 9. pa še s   s Saturnom – sposobnost dolgoročnega načrtovanja, potrpežljivosti pri izvedbi in iskanje resnično praktičnih in uporabnih rešitev.

3. september: Merkur v harmoničnem aspektu s Saturnom

4. september: Nežna in romantična Venera se neharmonično poveže s potentnim Marsom

Združitev Venere in Marsa vodi v strastno ljubezensko združitev. Če je harmonična, je takšen tudi ljubezenski ples, igriv, zapeljiv in strasten. Z neharmonično povezavo je težko zadovoljiti želje in potrebe obeh partnerjev. Mars v Ovnu je strasten in neučakan, tudi ne preveč pozoren,  egoističen ljubimec. Venera v Raku pa si želi tudi nežnih pozornosti in čustvenega zbližanja, a ker je Venera v znamenju Raka pasivna, pričakujemo, da drugi prepoznajo naše želje in nam ustrežejo. S harmoničnim vplivom Merkurja bo pogovor sprostil morebitne napetosti.  

Kombinacija Marsa in Venere predstavlja tudi silovito ustvarjalno strast in predanost. Seveda nimamo vsi umetniške nadarjenosti, lahko pa si z nekaj spretnosti z dekorativnimi predmeti preuredimo dom po naših željah.

5. september: Merkur vstopi v znamenje Tehtnice

Izbrano izražanje, diplomatski, v iskanju harmonije, tudi kritika je izrečena na način, da nikogar ne užali.

6. september: Venera vstopi v znamenje Leva

Igrivo in samozavestno uživamo v ljubezni. Želimo si več razkošja in za lastno zadovoljstvo zlahka zapravimo več, kot si lahko privoščimo.

9. september: Sonce v trigonu z Jupitrom

Optimizem, samozavest in zaupanje v prihodnost.

10. september: Mars retrograden na 28.° Ovna

Od vseh planetov je Marsu najbolj tuja retrogradnost, posebej še v njegovem znamenju, zato bo v tem obdobju (do 13. novembra) več napetosti v nas samih. Z Marsom v Ovnu smo nestrpni in neučakani, vse želimo opraviti takoj. Z retrogradnim Marsom pa nimamo dovolj moči za to. Omejitve in ovire (vpliv Saturna), ki jih ne bomo mogli odstraniti, nas bodo prisilile, da ponovno razmislimo o ciljih. Je to to, kar v resnici želimo? Je pot, ki smo jo ubrali, prava?  Lahko to naredimo na drugačen način?

Pomembno je, da ničesar ne delamo »na silo«, ker bi naredili več škode kot koristi. Naj ponazorim: neharmonična kombinacija Marsa in Saturna deluje kot vožnja športnega avtomobila s polnim plinom, a z ročno zavoro. Ali zaletavanje v zapahnjena vrata. Neproduktivno, nekoristno in destruktivno.

11. september: Merkur neharmonično s Kironom – Besede in misli, ki bolijo.

Premlevanje preteklih zamer nam jemlje energijo in nas spušča v nizke vibracije. Kot vsak drug aspekt, je tudi ta mnogoplasten. Besede lahko zarežejo ostreje kot britev in pustijo globoke rane. Z Merkurjem v Tehtnici se bomo temu vsekakor poskušali izogniti. Tehtnica je znamenje harmonije in s to energijo Merkur obvlada jezik diplomacije. V povezavi s Kironom ponuja hkrati priložnost, da stare zamere pustimo za sabo in nasprotja zgladimo z besedami.

11. september: Sonce neharmonično z Neptunom

Nejasnost, pretiran optimizem, idealiziranje in olepševanje realnosti, iluzije.  

12. september: Jupiter zaključi retrogradno fazo na 17.° Kozoroga

Optimizem, zaupanje v prihodnost, jasna prepričanja. Tudi spoznanja, kako bomo nadaljevali začete projekte.

15. september: Sonce v trigonu s Plutonom

To je aspekt velike notranje moči in karizme.

15. september: Venera v napetem aspektu z Uranom

Venera v Levu ni več pasivna. Z Venero v Levu samozavestno, igrivo in ognjevito izražamo svoje želje. Z Uranom se želimo osvoboditi iz ujetosti v odnosu, ki nam ni več po meri. Želimo si nekaj novega, drugačnega in vznemirljivega. Presenetljiv preobrat v ljubezenskih ali denarnih zadevah povzroči vznemirjenje in napetosti.

17. september: Mlaj na 25° Device s harmoničnim vplivom Saturna iz Kozoroga

Sonce in Luna začenjata nov ciklus na 25.° Device, znamenja praktičnih rešitev, velike inteligence in natančnega načrtovanja. Podprta s stabilno saturnovsko energijo predstavljata izvrstno podlago za rast in uresničitev projektov in zamisli, ki se porajajo v tem obdobju. S Saturnom se nič ne zgodi na hitro, to so vedno dolgoročni projekti, ki terjajo natančnost in potrpežljivost. Idej nam ne bo manjkalo.

17. september: Merkur v težavnih aspektih z Jupitrom in Neptunom

Iz množice po vsej verjetnosti megalomanskih idej (Jupiter) bo težko izluščiti tiste, ki jih je mogoče tudi praktično uresničiti (Neptun). Načrtovanje preko realnih zmožnosti ali pa ne bomo dovolj pozorni na možne zaplete, ki bi lahko resno ogrozili zastavljene cilje. Z retrogradnim Marsom k sreči ne bomo delovali preveč impulzivno, več časa si bomo vzeli za razmislek. Vsekakor nam bo pri tem pomagalo tudi pomirjujoče delovanje Saturna, da se bomo oborožili s potrpežljivostjo in potrebno disciplino.

20. september: Merkur v kvadratu s Plutonom

Netolerantnost in prepričanje v svoj prav, vsiljevanje mnenja drugim. 

22. september: Venera v težavnih aspektih z Jupitrom, Plutonom in Saturnom

Aspekti se bodo zvrstili v drug za drugim do konca meseca. Inkonjunkcija (kvinkunks) je aspekt napetosti, ki sili v prilagajanje, to pa nam seveda ni po godu.

Pretirano prepuščanje veseljačenju, lenoba, lahkomiselno zapravljanje (z Jupitrom), ljubosumje ali manipuliranje in celo nasilnost v ljubezenskem odnosu (Pluton), nezadovoljstvo, umik, osamljenost (Saturn).

22. september: Jesensko enakonočje – Sonce v znamenju Tehtnice

Tehtnica je znamenje lepote, skladnosti, harmonije in pravičnosti. Zapleteno stanje, v katerem smo obtičali in nimamo moči (energija Marsa blokirana s Saturnom), da bi nekaj ukrenili, bo zdaj terjalo razrešitev. Tehtnici, ki je intelektualno znamenje in znamenje diplomacije, je tuje kakršno koli nasilno ravnanje ali prevlada ene strani nad drugo. V iskanju rešitev si bomo prizadevali za win – win situacijo, kjer obe strani dosežeta sprejemljiv kompromis, kar pa bo s težavnimi planetarnimi postavitvami, v katere so vpleteni Merkur (komunikacija), Saturn (omejitve, ovire, avtoriteta) in Mars (agresivnost) zelo težko.

23. september: Venera neharmonično z idealističnim Neptunom

Izjemno romantičen aspekt, (pre)velika romantična pričakovanja in idealiziranje ljubezni, prevelike in nedosegljive želje vodijo v razočaranje. Pogosto tudi sami težko prepoznamo svoje želje. Nejasnost  in neiskrenost v ljubezenskih odnosih, ki lahko vodi v strastne izbruhe ljubosumja in nezadovoljstva, ko se bo Venera v naslednjih dneh povezovala s Plutonom in Saturnom.

27. september: Merkur v znamenju Škorpijona

Pronicljivo in vztrajno analiziranje, vsaki stvari želimo priti do dna. Brezkompromisno razkrivanje skrivnosti, za katere bi si želeli, da bi ostale skrite. Oster um, cinična  in neusmiljena komunikacija z nasprotniki, pa tudi nevarna tišina, zatišje pred grozečo nevihto.

29. september: Saturn direktno na 26.°Kozoroga

Čeprav je ves mesec čutiti napetost kvadrata med Marsom in Saturnom (ovire, na katere nimamo vpliva in nemoč, da bi karkoli spremenili), bo ta postal egzakten na dan, ko se bo Saturn po obratu napotil proti znamenju Vodnarja, kjer se bo povsem na začetku znamenja (na 0°30') Vodnarja 21. decembra povezal v veliko konjunkcijo z Jupitrom. Tretja mogočna astrološka prelomnica letošnjega leta, ki napoveduje prelomno družbeno dogajanje.

Saturn na poslednjih stopinjah svojega znamenja napoveduje ovire in omejitve, s katerimi se bomo morali soočiti, pa tudi neproduktivne odzive nanje, kot so jeza, bes, destruktivnost, ki jih pripisujemo vplivu retrogradnega Marsa.

Sprostitev napetosti ponuja harmonična povezava Venere iz Leva z Marsom, ki zdaj predstavlja povsem drugačno energijo. Na nebrzdano izražanje želja in hrepenenja ognjevite Venere v Levu se bo ovnovski Mars odzval spontano in strastno.

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več