PRVI MLAJ V 2024 Z OZVEZDJEM OREL (AQUILA)

Avtor: Dubravka Oberžan, 11. januar, 2024

Fotografije: Star Walk

Prodorna inovativna energija tega mlaja je harmonično podprta z Marsom, ki je v Kozorogu izjemno močan in povsem osredotočen, harmonični vplivi Jupitra in Saturna pa mu dodajajo pravo mero entuziazma in vztrajnosti, da uresničimo, kar smo si zadali.

Začetek leta bolj kot sama koledarska sprememba zaznamuje prvi letošnji mlaj, začetek novega ciklusa  Sonca in Lune danes nekaj minut pred 13:00 uro na 20°44' Kozoroga. Tesen harmonični trigon Urana barva energijo mlaja, ki dejansko predstavlja energijo iniciacije in novih začetkov, z inovativnostjo, drugačnimi pogledi in povsem novimi pristopi ali rešitvami. Poudarja individualizem in svobodno izbiro na vseh področjih življenja, kar se bo na osebni ravni izrazilo skozi hišo osebnega horoskopa. 

V drugi hiši bodo v ospredju finančne zadeve (kako služimo in trošimo denar), v četrti družinsko dogajanje in v sedmi partnerski odnosi. V deseti hiši se nam obeta nov zagon na kariernem področju, z mlajem v šesti hiši se bomo soočali z novimi priložnostmi v delovnem okolju ali uresničili novoletne zaobljube in se bolj posvetili zdravim življenjskim navadam. V tretji in deveti hiši bomo bolj predani študiju in učenju o novih stvareh ali na povsem nov način. Obe hiši simbolizirata tudi potovanja, tretja krajše izlete v bližnjo okolico, skozi deveto pa nas vleče v nove avanture in v spoznavanje oddaljenih dežel in kultur. 

Merkur se nahaja na stopinji, ki predstavlja center Galaksije (osebno zelo pomembne zadeve, v družbenem dogajanju pa predstavlja okoliščine na globalnem nivoju) in je tam še vedno pod vplivom Neptuna. V naše dojemanje stvarnosti vnaša nekaj zmede in nejasnosti, idealiziranje in postavljanje nerealnih ciljev. Tudi informacij, ki jih prejemamo iz okolja, od uradnih institucij in preko medijev, ne gre jemati kot čisto zlato. Z vstopom Merkurja v zemeljskega Kozoroga (14. januar) bodo stvari postajale vse bolj jasne, naše odločitve in dogovori pa vse bolj konkretni, stvarni in zavezujoči.  

Mlaj se bo dovršil v območju ozvezdja Orel (Aquila) v  povezavi z zvezdo Deneb (drznost, prodornost, tudi doseganje cilja za vsako ceno), ki predstavlja rep Orla in s tem kaže na nerazrešene in nedokončane zadeve iz preteklosti. Simbolno nosi energijo Marsa in Jupitra, ki sta ob današnjem mlaju povezana v harmonični trigon. 

Prodorna inovativna energija tega mlaja je harmonično podprta z Marsom, ki je v Kozorogu izjemno močan in povsem osredotočen, harmonični vplivi Jupitra in Saturna pa mu dodajajo pravo mero entuziazma in vztrajnosti, da uresničimo, kar smo si zadali.

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več