Kvadrat Venere in Saturna

Fotografije: google.com

Nezadovoljstvo, zagrenjenost, občutek krivde

Današnji kvadrat Venere in Saturna bomo močneje zaznali predvsem, če imamo podobno sliko v osebnem horoskopu, se pravi Venero v Kozorogu ali v težavnem aspektu (konjunkcija, kvadrat, opozicija) s Saturnom. Počutili se bomo osamljeno in izolirano, nasploh bomo občutili nezadovoljstvo in praznino v čustvenih odnosih in tudi težave v navezovanju stikov. Tudi v denarnih zadevah se bomo morali soočiti z določenimi omejitvami.

Vpliv tranzita je kratkotrajen in traja kak dan ali dva,  povsem drugače pa je, če nosimo to energijo v osebnem horoskopu.

Venera v težavnem aspektu s Saturnom v energijski astrologiji

Venera v EA predstavlja 2. čakro, energijski center zadovoljstva, ljubezni (partnerske, erotične) in kreativnosti.

Kadar je Venera v osebnem horoskopu v težavnem aspektu s Saturnom,  oseba občuti čustveno praznino, hlad in globoko nezadovoljstvo. Težave ima v navezovanju stikov, v ljubezni se ne more  prepustiti in od partnerja ves čas pričakuje dokazovanje ljubezni. Boji se zavrnitve in nesprejetosti in prav takšno energijo privlači v svoje življenje. Partner je pogosto precej starejši in čustveno hladen,  lahko je vezan in podobno – skratka, zaradi nekega razloga njun odnos ne bo skladen in zadovoljujoč, ker sama oseba ne zna sprejeti ljubezni z lahkotnostjo in z zaupanjem, zato se veže na partnerja (partnerko), ki  bo izpolnil(a) njena negativna pričakovanja.

Navzven deluje zadržano, čustveno hladno in distancirano.

Deluje iz občutka krivde in sramu in iz globokega notranjega občutka, da ni dovolj dobra. Zato je preveč kritična do sebe in drugih in ni sposobna dati priznanja niti sebi niti drugim.

Ves čas jo skrbi, kaj si drugi mislijo o njej, zato se na vse pretege trudi, da bi vse, česar se loti, opravila še bolje, kar v skrajnosti vodi v perfekcionizem.

Pogosto prevzema krivdo za napake drugih in se instinktivno brani, tako da zbuja vtis, da je dejansko kriva, a kritike, tudi če je ta upravičena, ne zna sprejeti.

AstroHealing Venerine čakre

V astroHealingu z esencami, ki vsebujejo energijski zapis, vibracijo, vplivamo na uravnoteženje pretoka energije skozi energijski center (čakro).

S planetarno esenco čakro najprej odpremo in sprožimo proces sproščanja zadržanih čustev in čustvenih vzorcev, nato pa z dodajanjem ustreznih esenc vplivamo na uravnoteženje energije čakre in s tem dvigovanje njene energijske vibracije.  

Kaj s tem dosežemo?

Sproščanje negativnih čustvenih vzorcev (krivda, nezadovoljstvo, osamljenost, čustvena distanciranost, pretirana kritičnost) in s tem odpiranje za sprejemanje in dajanje ljubezni. Bolj smo sproščeni in zaupljivi v medosebnih odnosih in v navezovanju stikov nasploh. Predvsem pa si v življenju brez občutkov krivde dovolimo več zadovoljstva in radosti. Šele iz te energije lahko svobodno kreiramo in živimo izpolnjeno življenje.

Ko uravnotežimo Venerin center, s tem vplivamo tudi na področja življenja, ki jih predstavlja Venera v našem osebnem horoskopu (hiše, ki jim vlada Venera in hiša, v kateri se Venera nahaja.

Primer: Venera v 11. hiši (vladar 3. in 10. hiše) in v kvadratu s Saturnom.

Z astroterapijo je oseba poleg splošnega večjega zadovoljstva in odprtosti na področju medosebnih odnosov  izboljšala odnos s sestro (ta je tudi v simboliki Venere in 3. hiše), karierno je napredovala in razširila svojo poslovno dejavnost tudi s pomočjo prijateljev.

Več zadovoljstva, iskrenega veselja in ljubezni vam želim.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več