Ko čustva spregovorijo

Fotografije: google.com

Merkur v znamenju Raka od 4. junija do 27. junija Povejmo bližnjim, da jih imamo radi.

Čustveno in zaščitniško znamenje Raka obarva radovednega, igrivega in komunikativnega Merkurja s čustvenostjo in s toplino.

Na ideje in odločitve bodo vplivala čustva. Sporočila, ki jih bomo dobili, bodo sprožila čustvene odzive in bolj globoko se nas bodo dotaknila.

Več bo informacij iz kroga družine ali od ljudi, s katerimi smo si blizu. Želeli si bomo tudi več druženja in sproščenega pogovora z njimi in naša komunikacija bo v tem času močno čustveno obarvana.

Igrivi in ekstrovertirani Merkur  bo v znamenju Raka želel več časa preživeti v krogu bližnjih, zato se bomo  bolj posvetili  ljudem, s katerimi smo čustveno in družinsko povezani. Bolj jim bomo znali prisluhniti in tudi resnično slišati njihova sporočila v vseh čustvenih odtenkih veselja, radosti in ljubezni, a tudi skrbi, strahu in žalosti.

V obdobju, ko je Merkur v Raku, bomo lažje spregovorili o svojih najglobljih čustvih, posebej še v prvih dneh (4., 5., 6. junij), ko bo tudi Luna v znamenju Raka in bo aktivirala stare čustvene rane, ko se bo težavno povezala s Kironom. To bo lahko pri marsikom sprožilo pravo čustveno dramo, saj bomo zaradi vpliva Neptuna še posebej občutljivi, in tudi burne odzive (Luna v povezovi z Marsom v Raku), pa občutke osamljenosti in izoliranosti,  pomanjkanja ljubezni, a hkrati nemoči, da bi glede tega kar koli spremenili (težavna povezava Lune s Saturnom in Plutonom v Kozorogu).

Pomembno je, da se zavedamo, da so to le kratkotrajni vplivi, ki jih bodo zaznali predvsem tisti, ki imajo v osebnem horoskopu planete ali pomembne točke v kardinalnih znamenjih (Oven, Rak, Tehtnica, Kozorog).

Luno omenjam zato, ker nam bo v dveh dneh in pol, ko prehaja posamezno znamenje, osvetlila najpomembnejše izzive, s katerimi se bomo soočali na področjih, ki jim vlada Merkur, v naslednjih treh tednih.

Ker je Rak zadržano in čustveno znamenje, bo takšno tudi naše razmišljanje in komunikacija v tem obdobju. Bolj kot sicer se bomo držali zase. Kadar čustva vplivajo na naše odločitve, smo manj objektivni. Bolj ko smo z nekom čustveno povezani, bolj ko nam je blizu, več kot čutimo ljubezni in naklonjenosti, bolj bomo pristranski in zaščitniški. In seveda tudi obratno – če do nekoga ne gojimo posebej prijaznih čustev, bo verjetno tudi naš odnos do njegovih idej  odklonilen, ne glede na vsebino.

Vodno znamenje Raka oplemeniti naše misli in izražanje s kreativnostjo. Pod vplivom Urana (7. junij) nas lahko nenadoma prešine spoznanje, inovativna ideja ali rešitev nekega problema, a nas bo hkrati opomnila  na bolečo izkušnjo iz preteklosti (povezava s Kironom), morda besede, ki so nas prizadele ali dogodek povezan s sorodniki, sorojenci ali ljudmi iz bližnje okolice.

Proti sredini meseca (med 15. in 19. junijem), ko se bo Merkur približeval povezavi z Marsom, ki je zdaj tudi v Raku, oba pa v težavno opozicijo s Saturnom in Plutonom v Kozorogu, bomo morda želeli nekaj razčistiti, a je bolje, da se temu izognemo in pustimo za čas, ko bodo naše misli bolj objektivne in manj obremenjene s čustvi. Lahko bi izrekli ali izzvali besede, ki bi prizadele – nas ali sogovornika – vseeno. Zaradi vpliva Jupitra bi lahko pri tem močno pretiravali. Ko duh uide iz steklenice, je škoda storjena in izrečenega ne moremo vzeti nazaj. Tudi vsega, kar bi izrekli, ne bi v resnici mislili (sami ali naši sogovorniki), marsikaj bi lahko izrekli samo z namenom, da nekoga prizadenemo, ali da od njega nekaj izvabimo ali celo izsilimo (vpliv Plutona na Merkurja in na Sonce, ki bo še v znamenju Dvojčkov).

Ko bo ob solsticiju 21. junija Sonce vstopilo v znamenje Raka, bomo še bolj vpeti v čustveni vrtiljak, le da ga bo zdaj poganjal ego in naša želja po uveljavitvi.


Nasvet za junij:

Naj bodo naše misli prežete z energijo pozitivnih čustev ljubezni in topline, naklonjenosti in empatije. Povejmo bližnjim, da jih imamo radi. Svoja najintimnejša občutenja zdaj lahko z zaupanjem delimo z drugimi.

Pustite prosto pot vaši kreativnosti – naj se izrazi v besedah, v pisanju ali drugih vrstah ustvarjanja. Če bi v sredini meseca občutili čustveno napetost, jo sprostite na kreativni način z umetniškim izražanjem (slikanje, glasba, pisanje), s plesom, z glasbo ali s telesno aktivnostjo ob vodi.

Izogibajmo se čustveni manipulaciji. Tudi če bi se zdelo, da na ta način lahko nekaj pridobimo, pa manipulacija, ki je v resnici laž in zavajanje, ne koristi nikomur, saj načne ali povsem uniči zaupanje in odnos med ljudmi.


Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več