Polna Luna v Strelcu

Fotografije: google.com

Odprimo se za nove priložnosti in sledimo svojim sanjam.

Današnja polna Luna v Strelcu na 25°43' je skoraj povsem poravnana s središčem galaksije, ki predstavlja mesto izjemne energije. Optimizem in želja po novih, drugačnih izkušnjah spodbujata, da prestopimo lastne omejitve in raziščemo vznemirljivi svet onkraj meja znanega.

Z avanturistično Luno v Strelcu, spodbujeno z dobrohotno in brezskrbno podporo Jupitra, bodo naša hotenja morda (pre)velika,  idealizirana in tudi povsem nerealna.

Neptun, ki je zdaj že stacionaren in se bo dan po solsticiju obrnil retrogradno, močno barva Jupitrovo ekspanzivno energijo, njegovo nenehno iskanje smisla, novih spoznanj in izkušenj. Z neharmoničnim kvadratom med njima  bomo morda želeli preveč in sanjali o nedosegljivem, prepričani, da je življenje zasnovano na najvišjih etičnih vrednotah. V navalu optimizma in slepe vere, da je vse mogoče, bi si lahko postavili letvico uspeha, svojih hotenj in ciljev nedosegljivo visoko.

Hladna in trezna energija Saturna, ki tvori sekstil z Neptunom, umirja pretirane navale optimizma in nam bo pomagala prepoznati uresničljive cilje. Zdaj je čas, da se prepustimo in z zaupanjem sledimo svoji intuiciji.

Junij je astrološko postregel vsaj z dvema vrstama povsem različnih občutij in energije. Prav v dneh okrog polne Lune sta se drugič letos sestavila dva pomembna aspekta, ki energijsko barvata leto 2019, kvadrat Neptuna in Jupitra in sekstil Saturna in Neptuna. Vsi planeti so v svojem znamenju, zato je njihova energija izražena v pozitivnih vibracijah, ki spodbujajo napredovanje, četudi se v obdobjih, ko so z drugimi planeti povezani v težavne aspekte, soočamo tudi z njihovimi težjimi vplivi.  


Napetost preko karmične osi Rak - Kozorog

Na eni strani se soočamo s težavno opozicijo preko karmične osi Rak – Kozorog, kjer se je ravno v dneh pred polno Luno Mars v Raku povezal s severnim Luninim  vozlom nasproti močnemu Saturnu na južnem Luninem vozlu. Mars predstavlja energijo delovanja, manifestiranja, uresničenja in aktivnosti, našo prvo čakro.  Saturn predstavlja omejitve in ovire ali prepovedi in avtoritete, ki ne dovoljujejo napredovanja v želeni smeri in od nas zahtevajo trdo delo, spoštovanje pravil, predvsem pa, da poravnamo dolgove in da zaključimo nedokončano, preden se bomo lotili novih projektov. Soočamo se z realnostjo lastnih omejitev. Delujemo pod nenehnim pritiskom na meji moči in fizične vzdržljivosti. Bojimo se neuspeha. In to energijo frustracije in nemoči, velike notranje napetosti, ki jo poganjajo čustva do vrelišča, prenaša v opozicijo z mogočno energijo Plutona, s katerim se bo povezal v tem tednu, zaradi česar bodo naša občutenja še bolj intenzivna. In takšne bi lahko bile tudi naše reakcije, zato previdno.

Idealiziranje in pretiran optimizem

Kot protiutež sta se dan pred polno Luno Neptun in Jupiter povezala v kvadrat, ki daje pretiran optimizem in idealiziranje vsega, kar predstavljata v najbolj pozitivnem pomenu, saj sta oba v svojem znamenju, močna in pozitivno usmerjena, to pa je:

-vera in zaupanje,

-ideali, ki jim sledimo,

-iskanje globljega smisla življenja in

-našega smisla bivanja, ki presega egoistične cilje in se usmerja v delovanje v vsesplošno dobrobit človeštva,

-pogum da uresničimo svoje sanje.

Vse to barva naša pričakovanja ob polni Luni.

V času polne Lune je Sonce v znamenju Dvojčkov, znamenja igrive sproščenosti, intelekta in komunikacije, njegov vladar Merkur pa se ravno v teh dneh povezuje s težavnimi energijami Marsa, Saturna in Plutona.  Odločitve, ki bi jih sprejemali ob njegovem kontaktu z Marsom v Raku, bodo morda preveč čustveno obarvane in impulzivne, besede pa preostre in s preveč čustvenega naboja. Frustracije in napetosti bodo nekateri poskušali sproščati za volanom, zato bo več nestrpnega hupanja, nepremišljenega prehitevanja in izsiljevanja, pa nedvoumnih gest, s katerimi vozniki sporočajo, kaj si mislijo o mečkačih za volanom. Zato previdnost ne bo odveč.

Nasvet za prihodnje dni:

Če imate planet ali pomembno točko (ASC – DSC ali MC – IC) v osebnem horoskopu ali v progresijah blizu 20. - stopinje kardinalnih znamenj Ovna, Raka, Tehtnice in Kozoroga,   bodo dnevi po polni Luni (do srede 19.) posebej težavni.

Umirimo svoja čustva in se ne odzivajmo pretirano na zunanje dogodke. Zaradi notranjih napetosti in frustracij smo tudi sami preobčutljivi in naše obrambne reakcije pretirane. Tudi če so naši občutki upravičeni, poskusimo najti pravo mero, sprostitev pa skozi meditacijo ali sproščanje ob vodi in v naravi. Strah se bo tako umaknil optimizmu in napetosti bodo našle bolj kreativni način izražanja. Čas je, da z optimizmom sledimo svojim sanjam in uresničimo svoje želje. Odprimo se za nove priložnosti.

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več