SREDA, 9. DECEMBER

Fotografije: StarWalk

Na Merkurjev dan bo Sonce vzšlo ob 7:38 uri na 17. stopinji optimističnega in velikopoteznega Strelca in zašlo, kot že ves teden pred tem, ob 16:11 uri. Luna je uro po polnoči vstopila v Tehtnico, znamenje lepote, ljubezni in harmonije, pa tudi denarja, estetike in umetnosti. Zadeve, povezane z njimi, bodo zato v naslednjih 2 dneh v središču našega zanimanja.

Na začetku znamenja se bo Luna dopoldne težavno povezala s Kironom in nas spomnila na čustveno bolečino, ki je povezana s partnerskimi odnosi. Opozicija je znak nasprotovanja in neskladnosti, ki ju lahko razrešimo le s kompromisom.

Nelagodje, ki ga čutimo v partnerski zvezi ali v odnosih nasploh in ga ne znamo razrešiti na način, da bi bili vsi vpleteni zadovoljni z izidom, nas bo spodbudilo, da začnemo iskati kompromisno rešitev.

Luna v diplomatski Tehtnici ponuja priložnost, da  morebitna nesoglasja zgladimo, in Venera, ki simbolizira ljubezen, odnose in harmonijo, se nahaja v območju fiksne zvezde Unukalhai, ki nosi zdravilno transformativno energijo.

V zgodnjem popoldnevu bo Luna ujela nekaj izzivalnih vibracij Urana in Venere in s tem le še poudarila, da je treba urediti nesoglasja, ki krhajo odnose. Uran, čeprav v neharmoničnem aspektu, nas lahko opogumi, da se na izziv odzovemo drugače kot doslej. Na način, ki ga drugi od nas ne pričakujejo, in s tem dosežemo potrebno spremembo.

Prežeti z optimizmom bomo kovali velike načrte za prihodnost. Na krilih trigona Sonca in Marsa bi si želeli sijajne ideje čim prej uresničiti. Energije  in motivacije nam ne bo manjkalo, premalo pa bomo potrpežljivi, da bi o vsem natančno premislili in si pripravili podroben načrt. Še manj bomo realistični, ker bo naša presoja povsem neptunsko zamegljena. Sanjarili bomo in si risali gradove v oblakih. Idealistična neptunska meglica nam lahko pričara podobe iz sanj in stvari vidimo, kot bi si jih želeli in ne takšne, kot so v resnici.

Sanjarjenje, idealizirane predstave in vizije nam prijetno začinijo sivino vsakdana z upanjem in vero v prihodnost. In s tem ni nič narobe. Seveda pa na njih ne moremo graditi prihodnosti in snovati dolgoročnih načrtov. Za to bo primernejši čas čez kak teden, ko se Sonce in za njim Merkur izvijeta iz Neptunove omame in bomo stvari videli bolj jasno in realistično.

Zvečer pa raje uživajmo v prijetni družbi, kot je v danih razmerah pač mogoče. Pokličimo prijatelje in se družimo z njimi na daljavo. Lahko si ogledamo zanimiv umetniški film, beremo ali uživamo ob prijetni glasbi. Storimo to zase, za svojo dušo.

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več