TOREK, 8. DECEMBER

Fotografije: Star Walk - Merkur v območju zvezde Antares

Sonce bo vzšlo ob 7.37 uri na 16.°Strelca, zahaja pa že ves teden ob 16.11 uri. Luna bo še ves dan v znamenju Device, kjer se bo pozno zvečer povezala v harmonična trigona z Jupitrom in Saturnom.

Saturn se na 29.° stopinji Kozoroga za cca 27 let poslavlja od »svojega« tradicionalnega znamenja. Čez 10 dni bo vstopil v še eno znamenje, ki mu vlada, v progresivnega uporniškega Vodnarja, kjer bo v naslednjih 2 in pol letih iz kaosa ustvarjal red in strukturo in nas učil družbene odgovornosti. Da svoboda in neodvisnost posameznika po merilih humanističnega Vodnarja ne pomeni, da lahko vsakdo egoistično počne, kar želi in se pri tem ne ozira na druge. Učil nas bo delovanja v dobrobit skupnosti in nam hkrati dovolil ohraniti svojo avtonomijo in individualnost.

Sonce in Luna sta se malo po polnoči povezala v zadnji krajec in zadnji del Luninega ciklusa je namenjen spuščanju, sproščanju in zaključevanju nedokončanega, da bi lahko neobremenjeno vstopili v nov ciklus.  Decembrski mlaj (14. 12. ) bo posebej pomemben, saj bo hkrati tudi sončni mrk in energija obeh mrkov tega ciklusa bo pomembno barvala prvo polletje naslednjega leta.  

Hkrati je to obdobje priprava na obdobje, ki je pred nami. Ko bomo zapustili območje saturnovskih omejitev in s polnimi pljuči vdihnili svež veter v domovanju Urana.

Luna se je v noči na torek povezala s spiritualno energijo Neptuna, ki nam barva zgodnje jutro z mehkimi toni sočutja in idealizma. Izmikali se bomo neprijetnim stvarem in jih poskušali zanikati, čeprav globoko v sebi čutimo in poznamo pravo resnico.  

Z ne preveč harmonično izraženo energijo Marsa bomo zjutraj aktivni, a morda preveč nestrpni in neučakani, pa tudi premalo natančni. Z Luno v Devici mora biti vse vnaprej premišljeno in nismo pripravljeni na improvizacijo. Z neharmoničnim Uranom se porajajo nenavadne ideje, a se nam zdijo morda preveč odštekane, da bi jim upali slediti, čeprav nam idealistični Neptun sporoča, da je vse mogoče.  

Venera, planet ljubezni, lepote in harmonije, teži k ustvarjanju in ohranjanju harmoničnih odnosov. Če smo se v preteklih dneh zapletli v nesoglasja s partnerjem ali drugo pomembno osebo v našem življenju, je današnji dan kot nalašč, da zadeve popravimo in sklenemo mir. 

V popoldanskem času bo Luna pod vplivom strastnega in skrivnostnega Plutona izvabila iz nas intenzivna in globoka čustva in večer bo minil prijetno in zadovoljno.


Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več