VIKEND 28. in 29. NOVEMBER

Fotografije: Pinterest

Neptunov direktni obrat. V pričakovanju ponedeljkovega Luninega mrka.

V soboto bo Sonce vzšlo na 6.°Strelca ob 7.25 uri in zašlo ob 16.14 uri, v nedeljo bo vzšlo minuto pozneje in zašlo minuto prej. Sobota bo precej umirjena, čisto po okusu lenobnega Bika, kjer se bo Luna zadrževala še do poznega nedeljskega popoldneva. Zato nam bo najbolj prijal sproščen in umirjen počitek v domačem okolju.

Vikend pred Luninim mrkom zaznamuje še en pomemben planetarni premik. Neptun po 5 mesecih zaključuje retrogradno fazo in  se bo v noči na nedeljo premaknil v direktno smer (navidezno, seveda). Neptun simbolizira upanje, vero v prihodnost, ideale in vizije, na negativni strani pa zmedenost, nejasnost, iluzije, zavajanje in izkrivljeno dojemanje resničnosti.  

V soboto, pred obratom, bomo njegov vpliv čutili močneje, ko ga bo Luna ujela v prijeten sekstil in z njim zaigrala na najnežnejše strune idealizma, sočutja in nežne naklonjenosti. Posebej bomo odprti za intuitivno subtilno zaznavanje energij, ki nas obdajajo. Pri nekaterih bo zaznati pomanjkanje zbranosti,  odsotnost misli ali zmedenost, lahko tudi  vrtoglavico, če smo k temu nagnjeni, posebej še, če se Neptun neharmonično povezuje s planetom ali pomembno točko našega osebnega horoskopa - okrog 18.° (+/- nekaj stopinj) spremenljivih znamenj (Dvojčka, Devica, Strelec, Ribi).

Prepoznavali bomo čustva in razpoloženja drugih in se povsem poistovetili z njimi. Čustveno bomo bolj občutljivi, zato bodimo posebej pozorni, da koga ne prizadenemo.

Nedelja bo precej bolj razgibana. Napetost, ki jo po navadi občutimo pred polno Luno, lahko izzove ego konflikte in nepremišljeno izrečene besede, ki bi jih pozneje obžalovali. Luna se bo harmonično povezovala s planeti v zemeljskem Kozorogu in to nam bo pomagalo ohraniti mir in stabilnost skozi večji del dneva.

Spremembo dnevnega ritma lahko pričakujemo pozno popoldne, ko bo Luna vstopila v radovedno znamenje Dvojčkov. Proti večeru se izogibajmo besednim konfliktom.

Lep, umirjen vikend pred ponedeljkovim Luninim mrkom vam želim. Preživite ga v prijetnem vzdušju domačnosti in empatije.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več