SREDA, 18. NOVEMBER

Fotografije: google.com

Merkurjev dan je danes, dan za komunikacijo, intenzivno izmenjavo idej in pisanje. Sonce bo vzšlo ob 7:13 uri na 26.° Škorpijona in zašlo ob 16:21 uri. Z Luno v Kozorogu bomo čustva potisnili na stran in se s trezno glavo osredotočili na pomembne zadeve.

Bolj bomo osredotočeni na delo in usmerjeni k doseganju ciljev, ki smo si jih zadali. Ne bomo se ozirali na motnje, ki bi nam odvračale pozornost. Energija Kozoroga postavi v ospredje občutek dolžnosti in odgovornosti.  Zdaj se bomo (do)končno  soočili z realnostjo sedanjega trenutka. Praktična, stabilna zemeljska energija ponuja plodna tla, da zamisli in ideje preizkusimo in jih tudi dejansko uresničimo. 

Že pred sončnim vzhodom se bo Luna harmonično povezala z Merkurjem (ideje, komunikacija, logično razmišljanje), dopoldne potem še z inovativnim ekscentričnim Uranom. Nenavadne ideje in zanimive inovativne rešitve, pa naj se zdijo še tako »odštekane« in neuresničljive, bodo padle na plodna tla. Če nič drugega, bomo znali prepoznati, katere od njih lahko tudi praktično in koristno uporabimo.  

Že je čutiti vpliv konstruktivne, sodelujoče povezave Sonca in Saturna, ki se bo dovršil jutri, zato smo dovolj vztrajni in ambiciozni, da  zadane cilje tudi uresničimo. S Soncem na zadnjih stopinjah Škorpijona s  strastjo in predano sledimo svojim ciljem in pri tem nismo pripravljeni sklepati kompromisov. Z zrelo saturnovsko  energijo smo pripravljeni trdo delati in se marsičemu odpovedati. Vendar se hkrati zavedamo, da ne moremo pričakovati rezultatov takoj. Potrpljenje je v tem času izjemno dragocena vrlina.

Proti večeru, ko se bo Luna dotaknila vročekrvnega Marsa, bo nekaj napetosti. Trezna zemeljska energija nam bo pomagala ohraniti mirno kri, da ne bomo odreagirali pretirano impulzivno.

Merkurjev dan je dan za povezovanje. Če ne moremo na klepet k prijateljem, jih pokličimo. Sodobna tehnologija ponuja neomejene možnosti in skupaj lahko popijemo kavo, tudi če smo vsak v svoji dnevni sobi. Ali na drugem koncu sveta.

Objem.

Dubravka 

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več