Najpomembnejši astrološki poudarki novembra 2021

Fotografije: Sirius

Svobodomiselna uporniška uranska energija nam barva pozno poletje in jesenske mesece z naraščajočim nemirom in nestrpnostjo.

MERKUR ZAPUŠČA OBMOČJE RETROGRADNOSTI IN SE POMIKA V ŠKORPIJONA

Zdi se, da se stvari končno začenjajo premikati z mrtve točke. Merkur 2. novembra zapušča območje sence (retrogradnosti) in že je v zelo dinamičnem gibanju. 

Že 5.  novembra se bo iz znamenja premaknil v znamenje Škorpijona, kjer bo razkril neznano in prikrito. Vsako informacijo in vire informacij bomo preverjali, ker v Škorpijonu pač ne zmoremo slepo zaupati.

VENERA V ZNAMENJE KOZOROGA

Še isti dan bo Venera vstopila v ambiciozno znamenje Kozoroga in avanturistični hedonizem, ki ga uživa v Strelcu, se bo umaknil resnim temam. V ljubezni in v denarnih zadevah bomo bolj previdni in zadržani. Bolj bomo usmerjeni v konkretne, oprijemljive cilje, ki nam lahko zagotovijo dolgoročno varnost in stabilnost.

MLAJ V ŠKORPIJONU S TEŽAVNIM VPLIVOM URANA

Mlaj na 12°40' Škorpijona je skoraj v eksaktni opoziciji z uporniškim Uranom v Biku, zaradi katerega že dlje časa občutimo naraščajoči nemir, to pa lahko sproži nenadne izbruhe in eksplozivno sproščanje nakopičenih napetosti. To je že četrti mlaj zapovrstjo v tesni povezavi z Uranom in tudi naslednji, decembrski, ki bo hkrati popolni sončni mrk, se bo dovršil ob težavnem aspektu z Uranom. Mlaj je vedno energija začetka in daje ton mesečnemu lunarnemu ciklusu. Energijska vibracija začetka ciklusa potem daje ton vsemu dogajanju do naslednjega mlaja. Seveda pa vpliv sončnega mrka traja mnogo dlje in decembrskega bomo čutili vsaj do naslednjega, ki bo konec aprila 2022 (na osebni ravni), družba kot celota pa še mnogo dlje.  

Svobodomiselna uporniška uranska energija nam barva pozno poletje in jesenske mesece z naraščajočim nemirom in nestrpnostjo.  

NAPETOST IN NEMIR SREDINE NOVEMBRA

Dnevi po mlaju bodo zato zelo napeti in nemirni. Težavni kvadrati s Saturnom, v katerega se bosta 10. novembra v popoldanskih urah zapletla Merkur in Mars ob njuni združitvi na 7° Škorpijona, bo marsikoga navdajal s pesimizmom in občutkom popolne nemoči. Frustracije bo dopolnila še Luna, ki se bo v dneh pred tem pomikala skozi hladnega Kozoroga in prenesla povsem obvladujočo energijo Plutona v ta dinamični zaplet. Pravi izziv bo zato ohraniti mirno kri. Spori nam (še) ne bodo prinesli konkretnih rešitev. Bolj bodo odraz nemoči, da bi nekaj spremenili. 

NEKAJ OLAJŠANJA OB PRIJAZNIH VIBRACIJAH SANJAVEGA NEPTUNA IN PREKIPEVAJOČEGA OPTIMIZMA JUPITRA

Harmonične povezave Sonca in Merkurja z Neptunom (intuitivnost, vizije, zaupanje v prihodnost), pa tudi manj harmonično druženje Sonca in velikopoteznega Jupitra v sredini novembra nas bodo vendarle dvignile in nam odvrnile pozornost od težavnih tem.

Napetost bo naraščala, ko se bomo bližali polni Luni (19. 11.), s katero vstopamo v jesensko obdobje mrkov. Samo nekaj dni pred tem se bosta Merkur (13. 11.) in Mars (17. 11.) povezala v dinamično opozicijo z Uranom, in ker je Mars v Škorpijonu zelo močan, lahko sproži nenadno sproščanje napetosti, impulzivno in eksplozivno.

LUNIN MRK 19. NOVEMBRA V BLIŽINI ALGOLA

Lunin mrk na 27° Bika (zelo blizu zloveščega Algola) bo prvi v nizu mrkov na osi Bik – Škorpijon. Decembrski popolni sončni mrk bo zaključil niz na osi Dvojčka – Strelec, do konca leta 2023 se bodo potem zvrstili na osi materialnega in konkretnega (Bik) na eni strani in transformativne čustvene globine, strastnega predajanja i opuščanja odvečne materialne in čustvene navlake (Škorpijon).

Harmonični vpliv Plutona daje notranjo moč, kvadrat Jupitra pa nas spodbuja v optimizem, tudi pretiravanje, morda celo nastopaštvo, a nič ne de. Po vstopu Sonca (22. 11.) in Merkurja (24.11.) v Strelca, znamenje optimizma in zaupanja v prihodnost, bomo malo lažje zadihali, a ne za dolgo. Pred nami je zelo dinamičen in težaven zaključek leta, ko se bosta Saturn in Uran še tretjič silovito spopadla in to energijo nasprotovanja in izključevanja ponesla še daleč v leto 2022.


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več