ŠKORPIJON

Fotografije: Starwalk

Pravi predstavnik znamenja je skrivnosten in nezaupljiv, a zelo prodoren in temeljit, ko razkriva neznano in skrito. Tudi če se vam zdi, da sta si zelo blizu, bo ohranil nekaj stvari samo zase. Če je vznemirjen ali prizadet, so njegove reakcije intenzivne in globoko čustvene in, čeprav tega ne pokaže, se v njegovi notranjosti odvija prava čustvena drama.

Očaral vas bo s karizmatičnostjo in osebnim magnetizmom. Njegove oči izražajo strastno predanost, prodorni pogled vidi naravnost v globino vaše duše.

Z njim boste izkusili globino in doživeli najbolj ekstremne izkušnje. Z njim je vse vroče ali ledeno hladno, intenzivno in dramatično. Ne pozna zmernosti. Povprečnost ga neskončno  dolgočasi, površnosti ne tolerira. Vse ali nič je njegov moto, pri njem ni polovičarstva.

Ne pozna strahu, ovire in izzivi ga motivirajo, da se še bolj zavzeto in povsem predano posveča nalogi. Posebej ga zanimajo skrivnostne, neznane in neraziskane stvari. Premikal bo meje, hodil po robu, včasih bo tudi padel, da bi se lahko spet pobral in vzpel še višje. Pripadniki drugih znamenj težko razumejo njihovo ravnanje. Pogosto je samodestruktivno, ker oni pač morajo izkusiti ekstreme, ne glede na posledice. Oni poznajo skrivnost življenja in smrti. Včasih je treba stvari uničiti, njivo požgati, dovoliti, da odide, kar mora oditi. Zato, da naredijo prostor za novo rast, za nove odnose, za novo……..

Ljudje, ki jim vlada Pluton, razumejo, da je za popolno preobrazbo, za novo rojstvo, potrebno dovoliti, da se nekaj pred tem zaključi. Metaforično je treba sprejeti »smrt« nečesa. Nihče ne razume tega bolje od Škorpijonov. So mojstri transformacije in regeneracije. Po padcu se vrnejo boljši, močnejši, bogatejši za izkušnjo.

Takšni pač s(m)o: strastni, dramatični, intenzivni, čustveni in vedno skrivnostni. Lahko mu zaupate, vaše skrivnosti so pri njem na varnem. Tudi njegove. Z njim lahko delite življenje, tudi mizo in posteljo, a bo del njegovega življenja, njegove intime, za vedno ostal samo njegov.

Če kaj želi, bo premikal gore, obrnil bo nebesa in zemljo, se spustil v največje globine podzemlja, a na koncu bo dosegel svoje. Vedno se zavzame za ljudi, ki pripadajo njegovemu krogu (družina, prijatelji), je zvest prijatelj in nadvse ceni lojalnost. Pri sebi in pri drugih. Ko vas Škorpijon sprejme v svoj krog, je to za vedno. Nikoli ne pozabi ljudi, ki so mu pomagali. Še manj tiste, ki so mu prizadejali kaj hudega……

Pronicljivo, kot nihče drug, bo odkril vašo šibko točko in brez milosti bo vanjo zaril svoje strupeno želo. Ne želite se mu zameriti, njegove besede bolijo. Nikar ga ne ujezite – izkusili boste njegov bes, reagiral bo burno, z vso silovitostjo. Pod njegovo navidezno mirnostjo se namreč skriva pravi vulkan čustev in mogočne energije.

Ne sprašujte ga po njegovem mnenju, če težko prenesete neprijetno resnico. Škorpijon je brutalno iskren.

So izjemno ambiciozni, brez težav zasedejo vodilni položaj, čeprav si tega v resnici ne želijo. Bolj kot v soju žarometov uživajo v položaju, kjer lahko uveljavijo svojo moč. Oni so gospodarji podzemlja, vladarji zakulisja, so mojstri manipuliranja in brez dvoma najbolj erotično znamenje Zodiaka.

Po navadi jim očitajo, da so zamerljivi in maščevalni, da so obsedeni z oblastjo in / ali z močjo, manipulativni, posesivni in ljubosumni. Veliko nas občuti ta čustva, dokler se ne naučimo zaupanja in spoznamo, kako upravljati s silovito energijo. Ko vas sprejmemo v svoj krog, ste pridobili zanesljivega in lojalnega prijatelja.
Tisti, ki se nas bojijo, že vedo zakaj. Nikoli brez razloga.

Vse najboljše, dragi Škorpijoni!

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več