ČETRTEK, 21. JANUAR

Fotografije: Star Walk: Luna se približuje Marsu in Uranu

Impulzivnost Marsa v kombinaciji z nepredvidljivo spontanostjo Urana je formula za nenadni preboj, razrešitev napete situacije, a tudi za nezgode, zato previdnost ne bo odveč.

Sonce bo danes vzšlo ob 7.35 uri na 1°26' Vodnarja v območju fiksne zvezde prve magnitude Altair iz ozvezdja Aquila (Orel), ki nosi energijo agresivnosti, borbenosti in poguma. V povezavi s Soncem predstavlja zmago za vsako ceno in z vsemi sredstvi.

Sonce že tvori stelij z ambicioznim Saturnom in optimističnim Jupitrom, planetom uspeha in širitve. Čeprav se bo z njima egzaktno povezalo v prihodnjih dneh, je vpliv prepletanja teh energij že očiten. Preveva nas navdušenje, optimizem in želja po spoznavanju novega, še neznanega (Jupiter). Čeprav še previdno in z nekaj strahu (Saturn), v sebi že čutimo vodnarski klic v prihodnost. Vtis je, da bo 20 – letni ciklus Jupitra in Saturna, ki sta ga začela v decembru, doživetje našega življenja.  Smo pripravljeni na avanturo?

Luna bo ves dan potovala po stabilnem znamenju Bika. Želeli si bomo preprostih reči, udobja in domačnosti, predvsem pa predvidljivosti in stabilnosti v našem neposrednem okolju in v družbi.

Luna je po navadi sprožilec dogodkov. Sredi dopoldneva bo aktivirala še vedno tesno povezavo Marsa in Urana. Nepredvideni dogodek ali preobrat v neki zadevi lahko nas lahko zadene kot strela z jasnega. Predvsem pa bo na nek način pomagala sprostiti nakopičene napetosti in vzpostaviti pretok energije.

Impulzivnost Marsa v kombinaciji z nepredvidljivo spontanostjo Urana je formula za nenadni preboj, razrešitev napete situacije, a tudi za nezgode, zato previdnost ne bo odveč.

Energija Bika, kamor je postavljeno dnevno dogajanje, kliče po stabilnosti, saj se le tako se počutimo varno. Lastnina, materialne dobrine in materialna preskrbljenost nam pomeni varnost. Bik je fiksno zemeljsko znamenje, trmasto in neprilagodljivo, zato težko sprejema spremembe, tem pa se ob neharmoničnih aspektih planetov v Vodnarju ne bo mogoče izogniti. Seveda ne že danes in ne takoj, a počasi se soočamo z realnostjo in se privajamo na neznano in nepredvidljivo.

Za nekatere bo to izziv, ki mu bodo sledili z navdušenjem in radovednostjo. Tisti, ki s(m)o po naravi bolj previdni, bodo sledili počasneje, bolj zadržano. Nekatere bo sprememb strah in pri njih bomo videli največ odpora.  

Prijeten dan v energijah čutnega hedonističnega Bika vam želim.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več